CS Mioveni se mișcă bine ca rezultate în Liga 2! Constantin Schumacher, după succesul de la Piatra Neamț cu Ceahlăul: ”Am câștigat suferind”

Narcis POHOAȚĂ 27 Aug. 2023, 00:25 Liga 2

CS Mioveni a obținut, sâmbătă, primul succes de la revenirea în Liga 2, 1-0 (1-0) la Piatra Neamț, cu nou-promovata Ceahlăul, și continuă seria bună din acest debut de campionat în care nu a cunoscut înfrângerea. Ștefan Blănaru a făcut diferența, cu un gol marcat în minutul 14.

Constantin Schumacher, după victoria cu Ceahlăul: ”Am câștigat suferind”

După meci, antrenorul Mioveniului, Constantin Schumacher, a recunoscut că echipa sa a suferit pentru cele trei puncte și a punctat că în partea a doua a jocului elevii săi au tratat superficial unele faze.

”Am câștigat suferind, pentru că în repriza a doua am tratat anumite faze cu nonșalanță și acest lucru putea să ne coste. Dar una peste alta este o victorie muncită, îi felicit pe băieți și pe toată lumea de lângă noi și sper ca de acum încolo să facem meciuri la fel de bune, să fim uniți, conectați, pentru că urmează meciuri grele”, a declarat Constantin Schumacher, care a subliniat că Liga 2 a devenit un campionat foarte echilibrat, în care fiecare echipă poate câștiga împotriva oricărui adversar, indiferent de poziția din clasament: ”Ați văzut și dumneavoastră că Liga 2 nu mai e ca înainte, când unele echipe pierdeau deja dinainte. Toate echipele sunt acolo, poți să pierzi la ultima clasată, poți să câștigi la prima clasată. Sunt bucuros, pentru că am avut un început de campionat foarte greu, au venit foarte mulți jucători, au rămas doar patru jucători din lotul trecut. Îi felicit pentru atitudinea lor, pentru dorința lor, pentru ambiție, dar sunt multe de pus la punct și trebuie să ne și concentrăm pentru că o să vină și meciuri în care o să avem de suferit. Este important să știm să trecem și peste acele momente.”

CS Mioveni crede că adoarme adversarii cu obiectivul său declarat cum că se țintește doar menținerea în Liga 2

Cu toate că CS Mioveni s-a întărit masiv inclusiv după începerea campionatului, doar în această săptămână aducând doi noi jucători, printre care campionul Alexandru Dandea, clubul continuă să spună că are ca obiectiv menținerea în Liga 2. Schumacher susține că acest obiectiv declarat public nu este o capcană pentru adversari, însă numai cei naivi cred asta.

”Nu a fost o capcană când am spus că obiectivul nostru este menținerea în Liga 2. Acesta este obiectivul nostru. Gândiți-vă că eu când am venit la club erau patru jucători din lotul vechi și patru juniori de la club (n.r. – sunt șase jucători seniori rămași din lotul vechi, patru reveniți după împrumuturi și șapte de la juniori, unii debutați inclusiv în prima ligă, plus multe achiziții pentru o echipă care se dă lovită și spune că vrea doar menținerea în Liga 2). Restul au venit pe parcurs. În cinci săptămâni am încercat să ne adunăm, să facem o echipă competitivă. Nu este o capcană, acesta este obiectivul nostru în continuare. Dar vă spun, sunt echipe care pot să câștige la prima clasată, pot să piardă la ultima clasată. Sunt echipe compacte, echipe care joacă fotbal. Și sunt bucuros că îi antrenez pe cei de la Mioveni în momentul acesta”, a mai spus Schumacher, care și-a amintit de momente mai puțin plăcute petrecute ca jucător sub Pietricica: ”Mă răscolesc amintirile, am jucat aici în trecut și îmi amintesc că după turul campionatului eram pe locul 8, și cei din conducere au zis hai să-i dăm afară pe cei care au salarii mai mari, pentru că oricum nu retrogradăm. Și asta s-a întâmplat. Dar orașul ăsta, la ce condiții sunt aici, merită o echipă cel puțin la Liga 2 în momentul acesta.”

Mioveniul țintește evitarea retrogradării, ”Ceahlăul se poate bate la promovare”!

Antrenorul argeșenilor spune despre echipa sa, picată din prima ligă, că are ca obiectiv menținerea în Liga 2, însă despre nou-promovata Ceahlăul, pe care tocmai a învins-o în unicul lor joc direct din sezonul regular, consideră că se poate bate la promovare!

”Sută la sută Ceahlăul e echipă de promovare, o echipă bună. Ați avut ocazii bune mai ales în repriza a doua. Știam acest lucru, Cristian Pustai este un bun antrenor, un bun strateg. Dacă vor continua pe aceeași linie sunt sigur că se vor bate la promovare”, e de părere Schumacher.

În final, Schumacher a lăsat să se înțeleagă că va juca în Cupa României, contra Botoșaniului, cu mai multe rezerve. ”Vom încerca să facem surpriza, să dăm totul și să câștigăm în acel meci. Am jucători care trebuie să joace, o să le dau și lor minute. Este un meci oficial și celor care nu au jucat azi poate le voi da mai multe minute miercuri. Iar ei vor încerca să îmi demonstreze mie că merită să fie în prima echipă la meciurile oficiale din campionat”, a punctat Constantin Schumacher.

Urmează meciurile cu FC Botoșani și CSC Dumbrăvița

Cu 6 puncte acumulate în primele patru etape, CS Mioveni ocupă locul 8 în clasamentul Ligii 2, putând fi depășită de Steaua, care joacă duminică. Șase puncte mai au Concordia Chiajna, Ceahlăul, Chindia și Unirea Slobozia, dar ar putea face și Steaua și CSM Alexandria, ambele cu un meci mai puțin disputat.

În runda viitoare a Ligii 2, a 5-a, CS Mioveni va juca acasă, duminică, de la ora 11:00, cu CSC Dumbrăvița (locul 17, 2 puncte). Timișenii au remizat în runda a 4-a cu Viitorul Pandurii, scor 1-1, acasă, la Ghiroda.

Până atunci însă, CS Mioveni are meci miercuri, de la ora 17:30, acasă cu prim-divizionara FC Botoșani, în Play-off-ul Cupei României.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cristian-pustai-dupa-ceahlaul-cs-mioveni-0-1-19282105

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-a-castigat-la-limita-meciul-cu-ceahlaul-19281868

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-in-etapa-a-4-a-a-ligii-2-19281798

Narcis POHOAȚĂ 27 Aug. 2023, 00:25 Liga 2
Pe aceeași temă