Egal pentru CSC Dumbrăvița la primul joc în ”pribegie” la Ghiroda, cu Viitorul Pandurii. Cosmin Stan: ”O remiză echitabilă”

Anda DELIU 26 Aug. 2023, 17:02 Liga 2

CSC Dumbrăvița a început cum nu se poate mai bine, cu gol marcat, meciul cu Viitorul Pandurii din etapa a 4-a a Ligii 2, dar a terminat jocul la egalitate, scor 1-1.

A fost primul meci de acasă al Dumbrăviței disputat la Ghiroda, unde timișenii s-au mutat din pricina problemelor cu propriul teren.

Cosmin Stan a fost mulțumit cu rezultatul obținut în fața echipei timișoreanului Călin Cojocaru.

Meciul de la Ghiroda a început perfect pentru dumbrăvițeni, dar la vestiar s-a intrat cu egal

Nici bine nu a început meciul, că gorjenii au acordat lovitură liberă Dumbrăviței. Zaluschi a trimis în careu, de unde, nemarcat, Costel Zurbagiu a marcat cu capul.

Oltenii au avut din minutul 13 un jucător rănit. Davide Jozic a avut capul spart după o ciocnire cu un adversar, fază la care arbitrul Vădana nu a ”umblat” la cartonașe. Jucătorul a evoluat cu capul bandat la 41 de grade, pentru ca la pauză să i se facă foarte rău și să fie trimis la spital.

Cu 1-0 pe tabelă, CSC Dumbrăvița a avut o ocazie prin Ghinescu. Ulterior, gazdele au devenit tot mai periculoase. Portarul Trifon l-a agățat pe Popa la o fază la care oltenii au fost periculoși. S-a acordat penalty, iar Denis Brînzan a transformat. Oaspeții au dominat și după egalare, și au mai avut o ocazie prin Brînzan.

Dumbrăvița și-a mai revenit în repriza a doua, dar degeaba

Nu a fost cel mai grozav meci, și asta s-a văzut mai ales după revenirea de la vestiare, când au lipsit, până spre jumătatea reprizei, ocaziile.

Salhi a avut o ocazie mare în minutul 74, spre oftatul dumbrăvițenilor veniți la meci în comuna vecină. A venit, peste șase minute, rândul lui Paulevici, care a trimis pe lângă buturi. Popa l-a pus la încercare pe Trifon, care a fost din nou pe fază, iar Tănase a smuls și el un oftat pentru dumbrăvițenii veniți într-o ”mini-excursie” la Ghiroda.

Meciul a avut un final cu tensiuni, și era vizibil că fiecare echipă și-ar fi dorit să dea golul victoriei.

Etapa a 4-a a Ligii 2, tensiuni de final de campionat: ex-polistul Tiihonen l-a scuipat pe ”constructorul” Martinov

Un jucător de o naționalitate despre care noi, românii, teoretic, considerăm că e mai calmă, finlandeză, adică ex-polistul Tiihonen, acum la Viitorul Pandurii, l-a scuipat din plin pe Martinov.

Arbitrul Sorin Vădana nu a avut nicio reacție, așa cum nu a avut nici rezerva Mircea Salomir, fiul mult mai celebrului Marian, nu a observat că Florin Macavei, netrecut pe raportul Dumbrăviței, s-a așezat pe bancă la un moment dat în repriza a doua. De obicei, el este delegat la meciuri, dar o replică pe care i-a dat Cosmin Stan la Reșița l-a făcut să ia decizia să nu stea pe bancă de la început de meci.

Cosmin Stan, mulțumit cu egalul dintre Dumbrăvița și Viitorul Pandurii

În condițiile în care Dumbrăvița e mai ”subțire” ca sezonul trecut, dar și după joc, Stan e mulțumit cu acest egal.

”O remiză echitabilă, pentru că au fost două reprize diferite. O primă repriză în care ei și-au impus jocul, au jucat mai bine, și în a doua repriză, probabil și datorită schimbărilor pe care noi le-am făcut la pauză, noi am fost în controlul jocului. Dar, din păcate, nu am reușit să marcăm golul victoriei, deși am avut foarte multe ocazii. Nici nu cred că am mai dat gol așa de repede, să dăm gol chiar a prima fază. În loc să ne ajute golul, aceasta parcă ne-a turnat plumb în picioare, pentru că am făcut o primă repriză modestă, în care ei au fost la control. Nu ne-a ajutat foarte mult faptul că am marcat la prima fază”, a spus antrenorul despre meci. Despre scuipatul ”încasat” de Martinov, Stan a spus că nu a văzut faza.

El a mulțumit Ghirodei că le oferă ”găzduire” o vreme. ”Mulțumim celor din Ghiroda care au făcut demersurile ca noi să putem să jucăm meciul acesta aici. Am beneficiat de condiții bune, de un teren bun. Nu am fost foarte atent la ce s-a întâmplat în trubnă, dar nu am auzit reproșuri la adresa jucătorilor. Cred că și cei din Ghiroda care au fost la meci au fost de partea noastră. Asta a fost impresia mea de pe margine”, a adăugat antrenorul timișenilor.

Îl așteaptă pe Ghinescu să revină

Răzvan Ghinescu a revenit în echipă după o perioadă de accidentare. Nu este însă refăcut complet, mai ales pe partea de pregătire fizică, unde mai mulți jucători par să aibă carențe la Dumbrăvița în acest început de sezon.

”L-am titularizat pentru că nici Gladun nu a făcut toată pregătirea cu noi. Văd că nu duce meci de meci. Nu am fost foarte mulțumiți de el la meciul de la Reșița. De asta am încercat cu Ghinescu. Având în vedere că vine după o pauză foarte lungă și se antrenează cu noi de doar două săptămâni, pot să zic că sunt mulțumit de repriza pe care a făcut-o. Deși, fiind un jucător exponențial pentru noi, Ghinescu e un jucător care poate să ne câștige în orice moment meciul, în momentul când e apt 100 la sută. Deocamdată nu se pune problema. Îi mai trebuie câteva meciuri”, a spus antrenorul despre mijlocaș.

CSC Dumbrăvița în meciul cu Viitorul Pandurii: Trifon – Tismonar (I. Tănase 46′), Țieranu, Zurbagiu (cpt.), Ghinescu (Gladun 46′) – Cibi (Amariei 46′), Salhi – Paulevici, Zaluschi (Martinov 70′), Andr. Toroc – Plokhotnyuk (Nortey 77′). Rezerve neutilizate: P. Toroc – Ristin, Mercioiu, Andr. Olaru.

Urmează meciurile cu UTA și CS Mioveni

Cu 2 puncte și un meci în minus (partida din prima etapă cu Progresul Spartac, restantă), CSC Dumbrăvița este pe locul 17 în campionatul Ligii 2, la egalitate cu Metaloglobus, aflată pe 18.

Joi, CSC Dumbrăvița va juca la Arad cu UTA, în Play-off-ul Cupei României, căci nu are cum să organizeze meciul nici la Ghiroda. Partida are loc de la ora 17:30.

În campionat, în etapa a 5-a, va juca duminică de la ora 11:00 pe terenul celor de la CS Mioveni, care azi s-au impus cu 1-0 la Piatra Neamț, cu Ceahlăul, și au ajuns la 6 puncte acumulate în clasament.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-a-pierdut-cu-chindia-pelici-se-asteapta-la-schimbarea-sa-19281880

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-a-castigat-la-limita-meciul-cu-ceahlaul-19281868

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-in-etapa-a-4-a-a-ligii-2-19281798

https://liga2.prosport.ro/liga-3/start-in-noul-sezon-de-liga-3-20-de-jocuri-se-disputa-acum-patru-partide-au-fost-amanate-in-urma-modificarilor-din-campionat-facute-ieri-de-frf-19281745

Anda DELIU 26 Aug. 2023, 17:02 Liga 2
Pe aceeași temă