Schimbări radicale la Dacia Unirea Brăila după retrogradarea în Liga 3. Contractul cu antrenorul Laurențiu Ivan a fost rupt, clubul are un nou președinte

Răzvan STÎNGĂ 12 May. 2022, 14:34 Liga 2
Schimbări radicale la Dacia Unirea Brăila după retrogradarea în Liga 3. Contractul cu antrenorul Laurențiu Ivan a fost rupt, clubul are un nou președinte

Dacia Unirea Brăila regândește strategia după ce a ratat evitarea retrogradării din Liga 2 și din sezonul următor va juca, din nou, în Liga 3. Miercuri, 11 mai, a avut loc Adunarea Generală a clubului din Brăila, în cadrul unei ședințe extraordinare, unde s-au luat mai multe decizii la nivelul conducerii și nivelul staffului tehnic.

Dacia Unirea Brăila a renunțat la antrenorul principal Laurențiu Ivan

În primul rând, s-a ajuns la un acord în privința ruperii contractului cu Laurențiu Ivan (foto articol), cel care i-a luat locul, pe parcursul stagiunii, lui Florentin Petre, care a promovat la finalul sezonului trecut Dacia Unirea Brăila în Liga 2. Deocamdată, în comunicatul emis pe pagina de Facebook, brăilenii nu au anunțat și numele următorului ”principal”.

”Secundul” Marian Samuilă, ”promovat” de Dacia Unirea Brăila ca director sportiv

Cert este că ”secundul” lui Ivan, Marian Samuilă, va continua la Dacia Unirea Brăila, unde va ocupa o nouă funcție, cea de director sportiv. S-a stabilit și noul președintele executiv al echipei, Gabriel Mărgineanu.

În timp, în perioada următoare, Dacia Unirea Brăila va anunța și componența noului staff tehnic, dar va face precizări și în privința lotului de jucători cu care va fi abordat sezonul de Liga 3. Comunicatul emis de Dacia Unirea Brăila:

Întrunită în data de 11.05.2022, în ședință extraordinară, Adunarea Generală a AFC 1919 Dacia Unirea Braila, convocată conform statutului, analizând situația la zi a clubului din punct de vedere organizatoric, administrativ și sportiv, cu accent în special pe evoluția echipei de seniori, dar și a echipelor de juniori în returul campionatelor recent încheiate, în unanimitate adoptă urmatoarele hotărâri:

1) desemnarea dlui. Mărgineanu Gabriel în funcția de președinte executiv, cu atribuții depline privind activitatea administrativa a clubului;

2) desemnarea dlui. Samuilă Marian în funcția de director sportiv, cu atribuții depline privind activitatea sportivă a clubului;

3) încetarea de comun acord a colaborării cu antrenorul principal al echipei de seniori, dl. Laurențiu Ivan;

4) mandatarea Consiliului Director pentru punerea în aplicare a celor de mai sus precum și demararea negocierilor privind stabilirea, într-un timp cât mai scurt, a componenței staff-ului tehnic și a lotului de jucători pentru campionatul următor.

-Adunarea Generala AFC 1919 Dacia Unirea Braila-

Clubul Dacia Unirea Brăila dorește să aducă pe această cale sincere mulțumiri dlui. Ivan Laurențiu, pentru sprijinul și efortul depus în această perioadă dificilă pentru clubul nostru, urându-i, totodată, succes în următoarele etape ale carierei sale de antrenor!

Forza DUB!”.

Dacia Unirea Brăila a terminat Liga 2 pe ultimul loc în Grupa A a play-out-ului 

Dacia Unirea Brăila a terminat pe ultimul loc în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cu numai 5 puncte. În cele șase runde din grupa pentru evitarea retrogradării, brăilenii au înregistrat o victorie și cinci înfrângeri. Singura victorie a fost obținută în fața Dunării Călărași, pe teren propriu, scor 1-0.

Practic, formația din Brăila a avut punctaj mai bun la final de stagiune de Liga 2 doar față de ultima clasată din Grupa B a play-out-ului, Astra, care a terminat întrecerea cu -1 punct.

Răzvan STÎNGĂ 12 May. 2022, 14:34 Liga 2
Pe aceeași temă