Scandal la Concordia! Un fotbalist a fost la un pas să se ia la bătaie cu oficialul echipei la finalul meciului cu Viitorul Pandurii. Cine e antrenorul din umbră | EXCLUSIV

Alin GRIGORE 26 Nov. 2020, 18:50 Liga 2
Scandal la Concordia! Un fotbalist a fost la un pas să se ia la bătaie cu oficialul echipei la finalul meciului cu Viitorul Pandurii. Cine e antrenorul din umbră | EXCLUSIV

Concordia Chiajna e în cădere liberă în Liga 2, unde ocupă locul 19 din 21 de echipe, cu doar 12 puncte din 14 meciuri. Pe lângă problemele din clasament, la formația ilfoveană au apărut și divergențe între jucători și oficiali.

ProSport a aflat că la finalulmeciului dintre Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Concordia Chiajna, scor 1-0, a avut loc o discuție aprinsă între jucători și oficialii ilfovenilor. Conducerea Chiajnei a intrat în vestiar și i-a luat pe jucători la rost, în special pe Sergiu Arnăutu, care a intrat pe teren în minutul 57, iar în numai 13 minute a primit două cartonașe galbene, fiind eliminat.

Adus de la Petrolul în vară, după ce în ultimele trei sezoane a fost golgheterul echipei ploieștene, Sergiu Arnăutu a marcat trei goluri în cele 14 meciuri în care a jucat pentru Concordia Chiajna. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Brașoveanu recunoaște că a avut o discuție cu Arnăutu

Auraș Brașoveanu, președintele executiv al Concordiei Chiajna, a fost cel mai vocal și l-a criticat pe Sergiu Arnăutu (30 de ani) în fața colegilor, moment în care jucătorul l-a înjurat și a sărit să-l îmbrâncească.

”Am avut o discuție cu Sergiu Arnăutu, dar nu un conflict. I-am reproșat că la experiența lui nu avea voie să ia primul cartonaș galben așa cum l-a luat. Azi am avut o discuție cu el și și-a prezentat scuzele. I-am zis că nu trebuie să-și prezinte scuzele față de mine, ci față de colegi. Pe ei i-a lăsat într-un moment greu.

Am avut o discuție cu el, i-am comunicat că eu nu consider că am avut un conflict cu el, nu sunt un tip ranchiunos. I-am spus că va suporta consecințele, conform regulamentului intern, pentru eliminarea din teren. N-a fost nicio îmbrânceală. Jucătorii n-au acuzat conducerea administrativă, ci conducerea tehnică. Ei acuză că sunt obosiți, că nu mai sunt în formă. Sunt motive puerile privind antrenamentele”, a declarat Auraș Brașoveanu pentru ProSport.

Președintele CD Concordia Chiajna, Cristian Tănase (stânga), și președintele executiv, Auraș Brașoveanu (dreapta), obișnuiesc să urmărească împreună, din tribună, meciurile Concordiei Chiajna. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Costel Oracă, antrenor în acte, Cristian Bălașa, antrenor de fapt!

După plecarea lui Florin Bratu de la cârma echipei ilfovene, Concordia Chiajna a decis să-l pună antrenor pe Costel Oracă, managerul șef al Centrului de Copii și Juniori al Concordiei Chiajna. Acesta a stat pe bancă și a dat indicații, alături de secundul Viorel Ferfelea, în meciurile cu Ripensia, CSM Reșița și FK Csikszereda, toate pierdute cu 1-0.

În următoarele două meciuri, cu Dunărea Călărași (2-1) și Viitorul Pandurii (0-1), Oracă a continuat să stea pe bancă, însă n-a mai dat indicații, fiindcă acest lucru a făcut-o Cristian Bălașa, fost fotbalist important, tatăl fotbalistului Mihai Bălașa. Lui Bălașa senior însă i-a fost anulat carnetul de antrenor și în acest moment ocupă funcția de director sportiv la Chiajna, deși în timpul meciurilor face pe antrenorul. Acest lucru a fost confirmat și de Aurel Brașoveanu.

Echipa este condusă de domnul Costel Oracă. Momentan, având niște probleme de sănătate, a fost delegat să transmită indicațiile domnul Cristi Bălașa, că are o voce mai puternică. Carnetele de antrenori a 100 și ceva de persoane au fost anulate, nu știu din ce motiv. Are dreptul să dea indicații, chiar dacă e doar delegat. Antrenorul principal se află pe bancă, iar el îi transmite lui Bălașa ce să spună. Antrenorul secund se află cu ceilalți jucători la încălzire, că noi nu avem preparator fizic. Conform statutului antrenorului din 2014 spune că o singură persoană poate da indicații”, a adăugat Brașoveanu.

Cristian Bălașa a dat indicații de pe margine la ultimele două meciuri ale Concordiei, cu Dunărea Călărași și Viitorul Pandurii. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Din informațiile ProSport, primarul Mircea Minea a fost cel care a transmis direct ca Cristian Bălașa să fie cel care conduce tot la echipă, iar Oracă să rămână doar pentru că are carnet de antrenor cu licență necesară.

De altfel, Ion Moldovan, aflat acum în stafful administrativ al echipei, a fost cel care l-a prezentat în vestiar pe Cristian Bălașa jucătorilor ca fiind drept noul antrenor.

Alin GRIGORE 26 Nov. 2020, 18:50 Liga 2
Pe aceeași temă