Concordia pierde la Târgu Jiu și se afundă în zona retrogradării. Echipa din Chiajna așteaptă pauza de iarnă pentru a regândi strategia: “Trebuie să redresăm lucrurile. Vor urma schimbări în lot”

Mircea OGLINDOIU 25 Nov. 2020, 21:43 Liga 2
Concordia pierde la Târgu Jiu și se afundă în zona retrogradării. Echipa din Chiajna așteaptă pauza de iarnă pentru a regândi strategia: “Trebuie să redresăm lucrurile. Vor urma schimbări în lot”

Cotată, la începutul sezonului, cu șanse reale la locurile de play-off, având în vedere achizițiile numeroase și importante făcute, Concordia Chiajna spera să scape de zona retrogradării după meciul de la Târgu Jiu, mai ales că avea un moral bun, după ce runda trecută învinsese Dunărea Călărași, cu 2-1.

Miercuri după-amiază, în etapa a 14-a a Ligii 2, ilfovenii au fost învinși însă cu 1-0 de Viitorul Pandurii, singurul gol al partidei fiind marcat, în minutul 53, de Paul Copaci, cu capul, după o lovitură liberă a lui Andrei Dragu, de pe partea stângă de atac.

Din minutul 70, Concordia a jucat în inferioritate numerică, după ce atacantul Sergiu Arnăutu a fost eliminat, pentru cumul de cartonașe galbene, în urma atacului periculos la adresa portarului Rusu. Intrat pe teren în minutul 57, Arnăutu primise primul galben cu 3 minute înainte de eliminare, pentru fault la mijlocul terenului.

Costel Oracă: ”Golul ne-a luat prin surprindere”

La fel ca în meciul cu Dunărea Călărași, antrenor principal pe foaia de joc a fost trecut Costel Oracă, însă indicații a dat Cristian Bălașa, directorul sportiv, care are și el licență de antrenor.

”După o primă repriză bună, am luat, din păcate, rapid gol după pauză, la o fază fixă, și ne-am cam dereglat jocul. A urmat eliminarea lui Arnăutu și cam acolo s-a încheiat totul. Eliminarea a fost însă corectă. Am avut totuși șansa egalării pe final. Când ai nevoie disperată de puncte și mai rămâi și în inferioritate, e clar că nu mai ai mintea limpede. Golul ne-a luat prin surprindere. Din păcate, nu reușim să păstrăm un echilibru”, a declarat, la finalul jocului, antrenorul Costel Oracă, cel care asigură interimatul în acest final de an, după demisia lui Florin Bratu.

Cupa, trecută în plan secund. La Concordia Chiajna sa face restructurare în pauza de iarnă

Pentru Concordia Chiajna urmează meciul din Cupa României, de sâmbătă, de la ora 13:30, cu FC Botoșani, iar în weekendul următor, în ultima etapă din campionat programată în 2020, va întâlni, pe teren propriu, CSM Slatina.

”E și meciul de cupă, unul important, dar principalul obiectiv rămâne campionatul. Sper să câștigăm în ultima etapă, după care în pauza de iarnă vom avea suficient timp pentru a redresa lucrurile, fiindcă astfel situația devine dramatică”, a spus Oracă.

Acesta a mai precizat în pauza competițională din iarnă lotul va fi remaniat, urmând să se renunțe, în principal, la jucătorii cu salarii mari, care nu au dat randament: ”Cred că toată lumea din club e dezamăgită de parcursul de până acum. Cu singuranță, în iarnă vor fi schimbări la nivelul locului. Sunt câțiva jucători care nu au dat randamentul scontat și lucrurile nu pot continua de maniera aceasta.”

După eșecul din etapa a 14-a, Concordia Chiajna a coborât pe locul 19 în Liga 2, antepenultimul, cu doar 12 puncte. Contracandidatele Fotbal Comuna Recea și CSM Slatina au câștigat în runda-intermediară, 2-0 cu Pandurii, respectiv 2-1 cu Turris Oltul.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-a-primit-cadoul-de-ziua-sa-viitorul-pandurii-a-invins-concordia-chiajna-si-a-urcat-pe-locul-4-in-liga-2-o-victorie-mare-aveam-teama-de-acest-meci-19159569

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-14-cinci-meciuri-au-loc-de-la-ora-1400-dunarea-calarasi-si-viitorul-pandurii-pot-urca-pe-podium-asu-poli-pare-sa-aiba-o-misiune-facila-si-sa-se-apropie-din-nou-de-lider-19159391

Mircea OGLINDOIU 25 Nov. 2020, 21:43 Liga 2
Pe aceeași temă