SC Bacău s-a înscris în noul sezon al Ligii 2, însă viitorul echipei ține de trecerea sub clubul primăriei. „Nu se mai poate continua în această stare”

Marius ANGHEL 18 Jul. 2016, 17:15 Liga 2
SC Bacău s-a înscris în noul sezon al Ligii 2, însă viitorul echipei ține de trecerea sub clubul primăriei.**

La fel ca în cazul majorității cluburilor din Liga 2, SC Bacău trece în această perioadă printr-o incertitudine totală în privința continuării activității. Proiectul depus în luna mai de către Asociația Sportivă SC Bacău pentru obținerea finanțării pentru sezonul următor de la Consiliul Local Bacău nu a trecut de votul consilierilor, astfel că șefii echipei încearcă în aceste zile să găsească alte surse de finanțare. Se vehiculează și negocierea cu un investitor din zona privată, însă cea mai plauzibilă varianta de salvare a clubului rămâne legată de trecerea acesteia la clubul primariei, CSSM, posibilitate care se studiază în această perioadă. Edilul Cosmin Necula a anunțat că a făcut demersuri către FRF pentru a vedea modalitatea prin care echipa de fotbal să fie preluată direct de primărie, în condițiile în care cei cinci membri fondatori ai asociației au trimis un act prin care anunță că se vor retrage și o vor ceda municipalității.

Satul de atâtea promisiuni, antrenorul Cristian Popovici pune punctul pe i și spune clar și răspicat, într-un interviu acordat cotidianului băcăuan Deșteptarea, că „luni este ziua decisiva pentru viitorul echipei”.

„Îi așteptăm pe jucători la ora 17:00, astfel încât la 17:30 să ieșim pe teren. Asta dacă se va ieși… Cert este că luni este ziua decisivă pentru viitorul echipei. De asta am și programat antrenamentul după-amiază; sperăm ca până atunci să cunoaștem ce se va întâmpla cu echipa. Dacă nu primim nicio veste în acest sens, marți se termină totul. Pur și simplu, nu mai putem să-i ținem pe jucători în loc. Cei mai mulți au oferte și chiar și dacă nu ar avea, nu se mai poate continua în această stare perpetuă de incertitudine. Băieții sunt neplătiți de șapte luni. Nu avem masă și bem apă de la robinet. În plus, să nu uităm că pe 30 iulie începe campionatul”, a declarat Popovici, care mai spune că nu mai poate să-și mintă jucătorii: „În fiecare zi trebuia să mă prezint în fața lor cu un discurs care, de cele mai multe ori, era cam același: >. Chiar și jucătorii îmi spuneau: >. În prima săptămână de pregătiri a fost ceva mai ușor, deoarece urma ședința de Consiliu Local prin care trebuia să ni se aloce banii pe Legea 350. După, a fost mai greu, dar am continuat. Am continuat sperând că veștile care circulau referitor la preluarea echipei de către primărie sau chiar de către un investitor privat se vor confirma”.

Popovici nu regretă că nu a plecat în iarnă la FC Botoșani sau chiar în această vară, dacă știa că situația clubului se va complica, și speră în continuare că fotbalul nu va dispărea în Bacău: „Am decis să rămân în speranța că vom ieși din impas. Și, în ciuda tuturor dificultăților de până acum, eu încă mai cred că Sport Club Bacău are viitor. Am zis-o în mai multe rânduri că vreau să readuc Bacăul în prima ligă și continui să cred că acest lucru e posibil. Totul depinde, însă, de ce ni se va spune luni”.

SC Bacău s-a înscris în noul sezon al Ligii 2, însă prezența ei în campionat depinde de ajutorul financiar din partea primăriei Bacău.

Marius ANGHEL 18 Jul. 2016, 17:15 Liga 2
Pe aceeași temă