CSM Slatina a stabilit data reunirii și când va organiza cantonamentul de vară, pentru pregătirea sezonului următor de Liga 2

Andrei PASCU 22 May. 2024, 14:50 Liga 2
CSM Slatina a stabilit data reunirii și când va organiza cantonamentul de vară, pentru pregătirea sezonului următor de Liga 2

CSM Slatina a stabilit, în linii mari, programul de pregătire pentru vară, cu data la care se va reuni, perioada în care va organiza cantonamentul și când vor avea loc meciurile amicale. Daniel Oprescu va avea jucătorii sub comandă peste mai puțin de o lună din acest moment, la 17 iunie.

În primă fază va avea loc vizita medicală, iar ulterior vor demara și antrenamentele și pregătirea sezonului 2024/ 2025 al Ligii 2.

CSM Slatina a programat data reunirii și când va organiza cantonamentul

Slătinenii se vor antrena pe plan local pentru o săptămână, până la 25 iunie, iar apoi, pentru ceva mai mult de șapte zile, vor merge în cantonament, probabil pe plan intern, în România. Din calendarul publicat de CSM Slatina, se pare că prima partidă de verificare va avea loc abia după cantonament, în primele zile din luna iulie.

Daniel Oprescu va trasa programul exact în perioada următoare, când va fi decis locul stagiului de pregătire, dar și echipele pe care CSM Slatina le va întâlni în partidele de tip test.

Programul de pregătire pentru noul sezon al Ligii a II-a

– 17 iunie: reunirea lotului
– 17-18 iunie: vizita medicală
– 17 iunie-25 iunie: pregătire pe plan local
– 26 iunie-5 iulie: cantonament
– 8 iulie-27 iulie: meciuri de pregătire

Detalii cu privire la stagiul pregătirii centralizate şi adversarele din meciurile de pregătire vor fi anunţate ulterior”, a transmis clubul din Slatina pe pagina de Facebook.

CSM Slatina a terminat pe 4 în grupa de play-out

Formația din Slatina a adunat 32 de puncte și a terminat pe locul 4 din șapte echipe în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, în sezonul 2023/ 2024. A finalizat întrecerea cu două puncte peste următoarea clasată Viitorul Pandurii.

În play-out, CSM Slatina a înregistrat următoarele rezultate: 1-1 cu CS Tunari, 2-3 cu Concordia Chiajna, 2-0 cu Viitorul Pandurii, 0-2 cu Steaua, 4-0 cu Progresul Spartac și 0-3 cu Chindia Târgoviște.

Liderul Grupei B a play-out-ului a fost Steaua (44 de puncte), iar podiumul este completat de Chindia Târgoviște (38 de puncte) și Concordia Chiajna (38 de puncte).

Cine mai rămâne și cine pleacă de la formația lui Daniel Oprescu?

Spre finalul sezonului 2023/ 2024, Daniel Oprescu afirma că Slatina are semne de întrebare în ceea ce privește prelungirile contractuale ale anumitor jucători. Cel mai probabil oltenii vor și rămâne fără câțiva fotbaliști, mai ales că, după cum a punctat Daniel Oprescu încă de acum câteva săptămâni, bugetul clubului va fi în continuare unul limitat și salariile au un anumit plafon.

La CSM Slatina vor ajunge și jucători de la formații retrogradare din Liga 2 în Liga 3 la finalul acestei stagiuni 2023/ 2024, dar în perioada următoare, la fel ca în cazul celorlalte formații din campionat, vor urma anunțuri cu privire la veniri, plecări și prelungiri contractuale.

Am demarat discuţiile, nu de acum, ci suntem în negocieri cu o parte dintre ei de ceva timp, şi trebuie să recunoaştem că cu unii nu ne-am înţeles, tocmai pentru că nu putem să susţinem pretenţiile financiare. Cum ştie toată lumea, avem un buget limitat, şi până acum managementul pe care l-am avut a arătat că suntem pe drumul cel bun.

Nu o să aplicăm un management defectuos, să dăm mai mult decât ne permitem, pentru că  atât avem. Dacă nu ne vom înţelege, pentru că mai avem timp, o să aducem jucători care se încadrează în fondul nostru salarial şi… nu e un secret, aşa cum am făcut anul trecut, când ne-am reorientat spre jucători de la echipe care au retrogradat sau echipe de Liga a 3-a, probabil că o să mergem în continuare pe   aceeaşi strategie, pentru că aceasta este, e foarte important că ne îndeplinim obiectivul”, spunea Oprescu la începutul lunii mai, după partida cu Progresul Spartac.

Foto: News Flux

Andrei PASCU 22 May. 2024, 14:50 Liga 2
Pe aceeași temă