Sancțiuni drastice după scandalul de la barajul Unirea Slobozia – Fotbal Comuna Recea. Trei jucători și doi antrenori au fost suspendați și amendați. Acuzele continuă să curgă din ambele părți

Andrei PASCU 28 May. 2021, 12:00 Liga 2
Sancțiuni drastice după scandalul de la barajul Unirea Slobozia - Fotbal Comuna Recea. Trei jucători și doi antrenori au fost suspendați și amendați. Acuzele continuă să curgă din ambele părți

Partida retur din barajul de menținere în Liga 2, dintre Unirea Slobozia și Fotbal Comuna Recea, a fost marcată de momente tensionate, în special după golul trei înscris de echipa lui Adrian Mihalcea, care a și decis învingătoarea.

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a luat decizii destul de drastice după respectivele incidente și după eliminările dictate de arbitrul Iulian Dima.

Trei jucători și antrenorii secunzi, suspendați și amendați de FRF după meciul retur dintre Unirea Slobozia și Fotbal Comuna Recea

Doi jucători de la Unirea Slobozia, un fotbalist de la Fotbal Comuna Recea și antrenorii secunzi ai ambelor echipe au primit sancțiuni.

Fotbalistul care a marcat golul decisiv pentru Unirea Slobozia, al treilea, Marius Ciobanu, a primit o suspendare de trei etape și o amendă de 2.500 de lei. Al doilea jucător de la formația din Slobozia care a fost sancționat este Mihai Adăscăliței, suspendat două jocuri și amendat cu 2.000 de lei.

Tot în tabăra formației gazdă, antrenorul secund Costea Enache, pentru ieșirea de la golul lui Marius Ciobanu, a primit interzis la următoarele două meciuri, dar nu a scăpat nici el de amendă și trebuie să plătească 300 de lei.

Tot scandalul de pe teren a pornit după golul marcat de Marius Ciobanu-Vanghele și gesturile sale provocatoare în fața jucătorilor de la Recea

În tabăra maramureșenilor, sancțiuni au primit jucătorul Bryan Menzoda (suspendat trei meciuri și amendă de 2.500 de lei) și antrenorul secund Daniel Ardelean (suspendat trei meciuri și amendă de 3.400 de lei).

În plus, Unirea Slobozia, clubul gazdă al returului de baraj, a fost amendată cu 570 de lei, pentru cumul de peste cinci cartonașe galbene încasate.

Bryan Menzoda a reacționat după ce a fost bruscat de Mihai Adăscăliței. Ambii jucători au fost eliminați.

Ilie Lemnaru neagă faptul că suporterii și familiile maramureșenilor ar fi fost înjurate: ”I-am primit pe cei de la Recea așa cum se cuvine” 

Ilie Lemnaru, președintele Unirii Slobozia, a declarat că totul a degenerat după ce s-a marcat al treilea gol, până atunci fiind de părere că partida s-a desfășurat în condiții liniștite. A recunoscut că reacția lui Marius Ciobanu nu își avea rostul și, drept dovadă, s-a ajuns la acel scandal de la final.

Singurele probleme au fost după golul trei al nostru, când Marius Ciobanu s-a dus în fața jucătorului advers, Oiță, și s-a bucurat. Asta pentru că în tur, când ne-a dat gol, Oiță s-a bucurat excesiv și chiar a înjurat. E adevărat că nici Ciobanu nu trebuia să reacționeze așa, poate că a încins spiritele salutul său. Dar e și tânâr, a marcat un gol important, se mai întâmplă.

Oricum, totul a degenerat după acel moment, până atunci totul a fost în regulă, nu cred că poate spune cineva ceva. S-a jucat cinstit, iar arbitrajul a fost unul bun, a fost până la urmă un arbitru de Liga 1.

Noi i-am primit pe cei de la Recea așa cum se cuvine, au venit cu familiile, cu copiii, i-am tratat bine, cum ne-au tratat și ei. Cred eu că au venit cu nasul pe sus, pentru că în timpul meciului își trimiteau bezele cu familiile, se salutau. Se vedeau învingători”, a declarat președintele Unirii Slobozia, Ilie Lemnaru, pentru Liga2.ro.

Ilie Lemnaru, bucurându-se alături de antrenorul Adrian Mihalcea, după meciul în care Unirea Slobozia și-a asigurat menținerea în Liga 2 în fața celor de la Recea.

Florin Fabian: ”Toate aceste manifestări huliganice au intimidat echipa noastră” 

Deși conducătorul Unirii Slobozia a declarat că familiile și alți fani care au făcut deplasarea de la Maramureș au fost primiți așa cum se cuvine, antrenorul celor de la Fotbal Comuna Recea, Florin Fabian, a afirmat că nu s-a întâmplat asta și că persoanele aflate în spațiul tribunei destinat echipei sale au fost înjurate. În plus, nici jucătorii de rezervă nu ar fi scăpat neînjurați.

Antrenorul a fost marcat, în special, de faptul că soția sa, aflată și ea în tribune, a fost înjurată de mai multe persoane din tabăra gazdelor. Sursele Liga2.ro au aflat că soția lui Florin Fabian a fost primită într-un mod nu foarte civilizat încă din momentul în care și-a făcut apariția la stadion.

”Toate aceste manifestări huliganice au intimidat echipa noastră, cu jucători foarte tineri, iar pe final de meci aceste presiuni venite atât din teren, cât și din afara terenului au dus la o cădere psihică a elevilor mei. Nu e posibil ca la un meci de nivelul Ligii a 2-a să se întâmple astfel de lucruri. De la primul om din cadrul clubului Slobozia și până la ultimul spectator să ai un comportament atât de nesportiv, și mai vrem să ajungem în rândul țărilor cu fotbal civilizat. Jucătorii noștri de rezervă au fost trimiși în tribună și înjurați tot meciul.

Nu e posibil ca cei din stafful Unirii Slobozia să sară la banca noastră și tot din stafful nostru să fie eliminat, de o brigadă care n-a reușit în repriză secundă să conducă corect acest joc. Nu e posibil ca lui Mendoza să i se dea cartonaș roșu după ce tot el a fost bruscat și scuipat după golul trei. Apoi, a fost târât pur și simplu de oameni de ordine spre vestiar până ce am intervenit eu. Iar după meci, sălbăticia gazdelor a continuat, ceea ce a pus în pericol integritatea jucătorilor, care, de altfel, a fost pusă în pericol încă de la venirea noastră la stadion, cum spuneam.

Fotbalul e totuși un joc, iar dacă unul care a fost secundul naționalei României provoacă astfel de manifestări nesportive, cum să avem pretenția să ajungem în rândul țărilor cu fotbal dezvoltat.

Îmi felicit echipa și stafful tehnic pentru momentele fantastice oferite pe parcursul acestui an, în condiții extrem de dificile. Am încercat să le dau toată puterea mea interioară pentru a reuși. Îi iubesc și le doresc mult succes în continuare!”, a spus Florin Fabian, citat de Baia Mare Sport, la momentul respectiv.

Unul dintre momentele în care Adrian Mihalcea și-a vărsat frustrătile pe antrenorul oaspeților, Florin Fabian, pentru că Recea i-a ținut piept Unirii din Slobozia.

Barajul de menținere în Liga 2 a fost câștigat de Unirea Slobozia. Chiar dacă Fotbal Comuna Recea a triumfat în confruntarea de pe teren propriu cu 2-0, în retur, la Slobozia, Unirea s-a impus cu 3-0.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doi-fosti-rapidisti-vor-antrena-petrolul-valentin-badoi-a-fost-anuntat-oficial-antrenor-secund-in-stafful-lui-nae-constantin-19187060

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/ciprian-marica-si-tatal-sau-intalnire-cu-ianis-zicu-la-un-local-select-din-bucuresti-cum-au-fost-surprinsi-cei-trei-cand-se-discuta-despre-o-fuziune-intre-farul-si-viitorul-foto-19187077

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-imagini-noi-cu-bijuteria-rapidului-pe-stadionul-din-giulesti-s-a-montat-gazonul-si-au-inceput-testele-de-sonorizare-19187065

 

Andrei PASCU 28 May. 2021, 12:00 Liga 2
Pe aceeași temă