Au fost momente tensionate la Slobozia, în prelungirile barajului cu Recea, după marcarea golului care a decis cine rămâne în Liga 2 și retrogradează în Liga 3. Arbitrul a arătat patru cartonașe roșii

Marius ANGHEL 22 May. 2021, 15:04 Liga 2

Au fost momente tensionate în ultimele minute ale meciului dintre Unirea Slobozia și Fotbal Comuna Recea (scor 3-0), manșa retur a barajului de menținere în Liga 2.

În prelungiri, ialomițenii au dat lovitura prin golul lui Marius Ciobanu, care avea să decidă echipa care rămâne în eșalonul secund, însă gesturile făcute de jucătorul de 18 ani au declanșat un meleu între cei prezenți pe gazon, care a și adus patru cartonașe roșii arătate de arbitrul Iulian Dima.

Patru cartonașe roșii arătate la Slobozia, după ce Unirea a marcat golul menținerii în Liga 2 în fața celor de la Recea

La 2-0, după golurile marcate de Christ Afalna (50′) și Gabriel Lazăr (83′), meciul de la Slobozia intra în prelungiri, după ce, în tur, Recea câștigase pe teren propriu tot cu 2-0. Însă Marius Ciobanu (90+3′) nu a fost de acord. A primit în careu o mingea, i-a fentat în stânga pe Mendoza și Burdeț, a tras din 10 metri printre picioarele portarului și balonul deviat s-a dus în plasă, la colțul lung, pentru 3-0, rezultat care salva Unirea de la retrogradare și trimitea trupa din Maramureș în Liga 3.

Momente tensionate în prelungirile meciului de baraj dintre Unirea Slobozia și Fotbal Comuna Recea

După gol, în momentele de euforie, Marius Ciobanu s-a dus la fotbalistul Gabriel Oiță, cel care dăduse gol în tur în minutul 90+1 și i-a ridiculizat pe jucătorii de la Unirea, și i-a repetat gestul. Arbitrul Iulian Dima l-a considerat provocator și i-a arătat cartonașul direct roșu.

Apoi s-a format un meleu, în care s-au implicat mai mulți fotbaliști ai celor două echipe. În acel moment, pe teren se aflau inclusiv copiii de pe margine sau jucătorii de rezervă ai Sloboziei, care s-au năpustit pe gazon după gol. Mihai Adăscăliței, de la Unirea, și Bryan Mendoza, de la Recea, s-au contract și au văzut și ei cartonașul roșu în acele momente tensionate.

Ulterior, inclusiv antrenorul secund al Unirii, Costea Enache, fostul antrenor principal până în iarnă, când a venit Adrian Mihalcea, a văzut cartonașul roșu pentru proteste.

Unirea Slobozia se menține în Liga 2, Fotbal Comuna Recea retrogradează în Liga 3

Meciul a fost reluat după circa patru minute de scandal, s-a mai jucat un minut, iar fluierul final a adus bucuria la Slobozia. Unirea se menține în Liga 2, iar Fotbal Comuna Recea retrogradează în Liga 3.

În acest sezon, din Liga 2 au mai retrogradat în Liga 3 și CSM Reșița, CSM Slatina, Pandurii Târgu Jiu și Aerostar Bacău.

”FC U” Craiova și Rapid au promovat în Liga 1, iar CS Mioveni și Dunărea Călărași sau FK Csikszereda merg la barajul de promovare. Ultima etapă a play-off-ului are loc mâine, 23 mai.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 22 May. 2021, 15:04 Liga 2
Pe aceeași temă