Ripensia, la prima victorie din actualul sezon, cu Metaloglobus. Iulian Muntean: ”Doamne ajută! O așteptam de mult timp.” Eugen Trică e în silenzio stampa

Anda DELIU 03 Sep. 2022, 17:01 Liga 2

A venit toamna, dar a răsărit soarele și pe strada Ripensiei, care sâmbătă s-a impus cu scorul de 2-1 în meciul de pe teren propriu cu Metaloglobus București, după golurile marcate de Cristian Gavra, în urma unor acțiuni personale.

Cel care este de fapt antrenorul principal al echipei timișorene, preparatorul sportiv Iulian Muntean, a spus e foarte mulțumit de cum au tratat jucătorii meciul și a dezvăluit că roș-galbenii au vrut să-l transfere pe fostul polist Stjepan Plazonja, ultima dată la Concordia Chiajna.

Metaloglobus, ajunsă în toiul nopții la Timișoara

Oaspeții de la Metaloglobus au avut și o întârziere mare de avion, după ce că erau pe ultimul loc în clasament, și au ajuns la Timișoara în toiul nopții.

Ripensia, egală la puncte cu trupa bucureșteană, dar mai bună la golaveraj, a avut un început mai curajos de meci, dar ocaziile mai clare le-a avut echipa lui Eugen Trică, prin Neacșu și Ovidiu Herea. Ripensiștii au avut și ei o replică prin jucătorii din spatele lui Gavra: Mogoș, Mihart și Zimța. Până la urmă, în minutul 45, Gavra a primit o pasă în adâncime, a scăpat spre poarta adversă, a driblat un fundaș, dar și pe portarul Gavrilaș, și a marcat cu poarta rămasă goală. Faza fusese la limita ofsaidului, cu un jucător din planul mai îndepărtat despre care tușierul a considerat că l-a ținut pe atacant în joc.

La reluarea jocului, Claudiu Herea a fost faultat în careu și s-a dat penalty, dar experimentatul său frate, Ovidiu, a tras pe centrul porții, iar Dobre a salvat.

Gavra a marcat de două ori, Ovidiu Herea a redus din diferență prea târziu

Niciuna dintre formații nu a făcut înlocuiri la pauză, pentru ca apoi Trică să înceapă schimbările, care nu au adus ceea ce și-ar fi dorit antrenorul și toți cei de la Metaloglobus.

După un joc echilibrat, în minutul 60, Cristian Gavra a ”rezolvat” din nou tabela printr-o acțiune individuală. Atacantul a primit în careu, unde bucureștenii s-au grupat foarte bine și au aglomerat zona. Însă Gavra, după o scurtă ezitare, a încercat ”scărița” și a trimis la vinclu, fază la care Gavrilaș nu a avut ce face.

Meciul nu a fost lipsit de stângăcii, căci în minutul 68, Piftor se pregătea să execute cornerul, dar gazdele ceruseră deja schimbarea sa și, astfel, tânărul fobbalist a fost nevoit să iasă de pe teren.

Metaloglobus a insistat și pe final, în tentativa de a obține măcar un egal. În minutul 88, după un corner bătut de Potecea, Ovidiu Herea a marcat la colțul lung, dar a fost singura dată când oaspeții au introdus mingea în poartă., în timp ce gazdele au avut o ocazie mare prin Cosmin Gladun.

Iulian Muntean, bucuros după prima victorie: ”Doamne ajută!”

Deși a admis că se vede încă lipsa de experiență la echipa sa, Muntean, preparator sportiv în acte, a lăudat atitudinea fotbaliștilor.

”Doamne ajută! Adevărul e că așteptam de mult victoria aceasta. Într-adevăr, a părut la un moment dat că avem mecoul în mână. L-am dominat până prin minutul 90, puteam să mai înscriem. Mă bucur foarte mult pentru băieți. Era foarte important pentru ei să câștigăm astăzi. Altfel, ar fi slăbit încrederea. Ca urmare a jocului și pe măsură ce trecea timpul, aveau tot mai multă siguranță. Când am luat golul pe o neatenție se putea schimba tot. Lipsa de maturitate a fost, poate, pe finl de joc. O altă echipă ar fi gesitonat altfel rezultatul. Dar un meci bun făcut de băieți, care au fost 100 la sută motivați, și-au dorit foarte mult. Victoria este meritată, după părerea mea, 100 la sută. La începutul de joc, au fost foarte motivați. Tot am discutat legat de chestia asta. Am spus că trebuie să o îmbunătățim. Sperăm să o țnem tot așa în continuare”, a spus Iulian Muntean.

Nou-veniții la Ripensia s-au achitat de sarcini

Deși se antrenau de săptămâna trecută cu echipa, doar aceasta au fost legitimați Samuel Zimța și Nicolae Sofran. Primul a fost titular și a avut un aport ofensiv foarte bun, fapt pentru care antrenorul a avut laude, aduse și lui Sofran.

”Nu m-am gândit că o ține atâta în teren. Mă gândeam că 60 de minute o să ducă, pentru că, totuși, nu a făcut pregătirea cu noi. Dar a intrat foarte bine. Și Sofi (n.r. Sofran) a intrat foarte bine. Mai era pregătită o schimbare, voiam să facem și un debut, dar, până la urmă, golu primit ne-a dat un pic planurile peste cap”, a mai spus Muntean.

Ripensia va mai aduce un atacant

Roș-galbenii s-au decis să mai aducă un atacant. Îl ochiseră pe croatul Stjepan Plazonja, rămas liber de la Concordia Chiajna, dar, până la urmă, părțile nu s-au înțeles. Clubul mai are însă o variantă.

”Așteptăm să vină un atacant. Avem două discații cu două nume. Nu știu dacă o să se și concretizeze. Unul dintre ei este liber de contract. Ar putea veni și după data de 5. Îi făcusem o ofertă lui Plazonjja, dar, din păcate, am înțeles că a refuzat-o. Dar mai avem încă o variantă care este în variantă”, a mai precizat Iulian Muntean.

Eugen Trică, prea supărat ca să mai vorbească

După joc, Eugen Trică a spus că e prea supărat pentru a da declarații. Nimeni din staff, conducerea sau vreun jucător de la Metaloglobus nu a dorit să vorbească.

Echipa bucureșteană are cel mai slab start de sezon de când activează în Liga 2, acum fiind la a șasea participare.

RIPENSIA TIMIȘOARA – METALOGLOBUS BUCUREŞTI 2-1

Cristian Gavra 45, 60 / Ovidiu Herea 88

Ripensia: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Țieranu (Lalic 90’), Fridrich, Gladun – Stoi (cpt.), Mogoș (Tud. Călin 85’) – Mihart (Vermeșan 85’), Zimța, Piftor (Sofran 68’) – Gavra
Rezerve neutilizate: Toroc – Zamfirescu, Lalic, Zetu, Rz. Morariu, Rob. Stoica
Preparator sportiv: Iulian Muntean / Antrenor principal: Robert Ivan

Metaloglobus: Gavrilaș – Andr. Sava, Cazan, Andr. Răuță, Pătlăgică – Moisie (Ad. Sîrbu 69’), Rob. Neacșu, Huiban (Gab. Șerban 57’), Cl. Herea (Potecea 52’) – Dav. Ilie (Al. Gheorghe 69’), Ov. Herea (cpt.)
Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Caramalău, R. Cristea, Șt. Coman, Dav. Liță
Antrenor: Eugen Trică

Stadion: Electrica (Timişoara – Timiş). Arbitru central: Marius Omuţ (Satu Mare). Arbitri asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu). Arbitru de rezervă: Răzvan Lădar (Zalău). Observator arbitri: Ioan Duma (Sibiu). Delegat joc: Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Cu acest succes din etapa a 5-a, Ripensia a urcat pe locul 14, cu 4 puncte. Sâmbăta viitoare vor juca la Slatina (ora 11).

Cu 1 punct, Metaloglobus a rămas pe locul 20, ultimul, iar runda viitoare are o altă deplasare, la FC Brașov (sâmbătă, ora 11:00).

Foto: Kozma Attila / Ripensia Timișoara

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-dimineata-aglomerata-in-esalonul-secund-cu-sase-meciuri-care-debuteaza-de-la-ora-1100-liderul-joaca-la-targu-jiu-ultimele-doua-clasate-au-meci-direct-la-timisoara-19243662

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-pierdut-la-baia-mare-dupa-ce-a-condus-si-a-avut-doua-mari-situatii-sa-se-desprinda-daniel-oprescu-asa-se-intampla-cand-le-permiti-adversarilor-sa-vina-peste-tine-19243800

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-cu-motor-diesel-acum-merge-din-victorie-in-victorie-si-a-mai-invins-o-pretendenta-la-promovare-unirea-slobozia-impresiile-antrenorului-francisc-dican-19243788

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-ko-in-prelungiri-la-buftea-progresul-spartac-a-intors-scorul-in-ultimele-minute-cel-al-victoriei-venind-dintr-un-penalty-controversat-dan-alexa-acuza-jocuri-de-culise-nu-ne-mai-19243787

Anda DELIU 03 Sep. 2022, 17:01 Liga 2
Pe aceeași temă