Steaua vrea să dubleze succesul de runda trecută și merge la victorie pe terenul Petrolului! Argumentele lui Daniel Oprița și jucătorii deveniți apți pentru derby-ul de pe ”Ilie Oană”

Andrei PASCU 28 Apr. 2022, 15:33 Liga 2
Steaua vrea să dubleze succesul de runda trecută și merge la victorie pe terenul Petrolului! Argumentele lui Daniel Oprița și jucătorii deveniți apți pentru derby-ul de pe ”Ilie Oană”

Steaua vrea să dubleze victoria de runda trecută din Liga 2. După ce a învins Concordia Chiajna (scor 3-0), formația lui Daniel Oprița își dorește să profite de perioada nu foarte bună prin care trece Petrolul, care a cedat în disputa din etapa precedentă cu ”U” Cluj (scor 1-3).

Partida dintre Petrolul și Steaua va avea loc duminică, de la ora 14:30 și se va disputa în runda cu numărul 7 a play-off-ului din Liga 2. Daniel Oprița a prefațat partida cu ”lupii galbeni” și i-a simțit pe jucătorii săi ca fiind într-o formă foarte bună în acest moment.

Daniel Oprița, pregătit de o nouă victorie cu Steaua în fața Petrolului: ”O să facem un joc bun. Vrem cele trei punct”

A văzut multă motivație la ultimele antrenamente, iar la conferința de presă organizată joi a declarat că va merge pe ”Ilie Oană” pentru victorie. Chiar dacă Petrolul a cedat etapa trecută, Daniel Oprița se așteaptă la o tresărire de orgoliu din partea formației pregătite de Nicolae Constantin.

Atmosfera la echipă e bună după victoria cu Chiajna, nu avea cum să fie altfel. Am reușit să câștigăm un meci greu, așa că suntem încrezători că putem face o figură frumoasă în continuare și merită să ne concentrăm pentru partida cu Petrolul.

O să fie un meci greu, pentru că Petrolul vine după o înfrângere grea la Cluj. Nu mai e nici ea la fel de sigură de primele două locuri, s-au apropiat Hermannstadt și Cluj de ea, așa că nu mai are voie să piardă puncte. Va da totul să câștige meciul, dar și noi o să facem un joc bun și vrem și noi cele trei puncte.

(N.r. – Despre declarația lui Erik Lincar, care a afirmat că la Steaua nu e presiune din moment ce clubul nu are drept de promovare) Cred că știe și el că la Steaua e presiune, a jucat aici. Orice joc trebuie să îl câștigi, iar în primul rând presiunea vine de la suporteri, care sunt obișnuiți ca Steaua să fie pe locurile fruntașe, să se bată la primele locuri și trebuie să câștigi toate meciurile. Presiunea există, e un asemenea stadion, tot ce se întâmplă la Steaua. Nu poți să joci relaxat”, a spus Daniel Oprița la conferința de presă.

Daniel Oprița vrea mulți fani la derby-ul cu Petrolul: ”Va conta foarte mult aportul suporterilor”

Chiar dacă e vorba de o deplasare, Daniel Oprița își dorește ca Steaua să fie susținută de un număr important de suporteri. E convins că și cu ajutorul lor jucătorii pot face un meci mare și, de ce nu, să câștige pe terenul liderului campionatului.

Va conta foarte mult, e un meci important în deplasare și avem nevoie de ei. Mai ales că și Petrolul are un public extraordinar, o galerie care o susține, astfel că avem nevoie de sprijin”, a mai afirmat Oprița, care a dat detalii și cu privire la situația medicală a jucătorilor săi.

Stephan Drăghici și Raul Bălbărău, pregătiți să intre cu Petrolul

Steaua i-a recuperat pe Stephan Drăghici și Raul Bălbărău pentru duelul cu Petrolul. E drept că situația lui Drăghici nu e sută la sută rezolvată, el mai având ceva dureri chiar dacă se antrenează normal de ceva timp și a fost și în lotul echipei în confruntarea trecută, cu Concordia Chiajna.

Și-au revenit jucătorii, în afară de Bustea care are o problemă mai veche. Probabil până la finalul sezonului nu va putea să joace. Drăghici face antrenamente, a fost în lot și la meciul cu Chiajna, dar încă mai are dureri. Nu e sută la sută, se antrenează, dar are ceva dureri”, a punctat ”principalul” Stelei în privința accidentaților.

Alexandru Zaharia: ”Sperăm să venim victorioși de la Ploiești”

Alexandru Zaharia a prefațat și el partida cu Petrolul, dar a vorbit și despre alte subiecte, cum ar fi forma sa bună din ultima perioadă, dar și despre cum e să joace pe poziția de fundaș stânga.

(N.r. – Secretul formei sale) Nu cred că e un secret că am jucat bine. Am avut o perioadă mai grea, dar mă bucur mult că mi-am revenit. Dau totul la antrenament și la meciuri la fel și probabil chestia asta se vede. Nu e vorba de vreun secret, e vorba de atitudine și restul vine de la sine.

(N.r. – Despre faptul că e folosit pe poziția de fundaș stânga) E cumva ceva nou, dar am mai evoluat pe postul de fundaș dreapta și sunt obișnuit să fac faza defensivă.

(N.r. – Despre partida cu Petrolul) Sunt meciuri frumoase, sunt meciuri de jucat, cu spectatori, toată lumea vrea să joace în așa meciuri, mai ales în cele de play-off. Sunt meciuri cu încărcătură, dar sunt sigur că vom face o partidă bună și sperăm să venim victorioși de la Ploiești.

O să fie probabil stadionul plin, ne dorim foarte mult să jucăm cu suporteri, ne-au lipsit și sperăm să fie un meci frumos. Cu siguranță în tribune va fi spectacol, dar sperăm să fie așa și pe teren. Suporterii te împing de la spate”, a spus jucătorul ”militarilor”.

Steaua, la 12 puncte de Petrolul 

Steaua începe runda a 7-a a play-off-ului tot de pe locul 4, dar cu 45 de puncte și cu un avans de cinci puncte față de Concordia Chiajna. Petrolul e pe locul 1 înainte de startul etapei, cu 57 de puncte. Între ploieșteni și formația lui Daniel Oprița se află echipele ”U” Cluj, 54 de puncte, și FC Hermannstadt, 53 de puncte.

În turul play-off-ului, în Ghencea, Steaua a câștigat cu 2-1 în fața Petrolului, revenind după ce a fost condusă.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Steaua TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-dincu-declaratii-pline-de-sincope-in-privinta-dreptului-de-promovare-al-selei-a-vorbit-in-mod-gresit-depsre-asocierea-clubului-cu-un-privat-si-modificarea-legii-sportului-dar-ii-vrea-pe-19228926

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-buget-are-steaua-in-actualul-sezon-de-liga-2-de-cati-bani-dispune-in-raport-cu-principala-adversara-la-locul-4-concordia-chiajna-si-precizarile-lui-stefan-bichir-in-privinta-dreptului-de-promova-19228733

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-meciuri-in-maximum-o-saptamana-pentru-echipele-participante-in-play-off-ul-ligii-2-programul-etapelor-7-si-8-petrolul-steaua-se-joaca-duminica-19228730

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-dispusa-sa-treaca-si-prin-foc-pentru-accederea-in-liga-1-erik-lincar-e-convins-ca-i-poate-promova-pe-ardeleni-si-pe-traseul-barajului-nu-ne-ar-fi-teama-de-dinamo-19228955

 

 

 

 

Andrei PASCU 28 Apr. 2022, 15:33 Liga 2
Pe aceeași temă