Cum vrea Steaua să scape de jucătorii pe care nu-i mai dorește? Antrenamente ca pentru maraton și scăderi salariale

Răzvan STÎNGĂ 14 Jan. 2022, 15:19 Liga 2
Cum vrea Steaua să scape de jucătorii pe care nu-i mai dorește? Antrenamente ca pentru maraton și scăderi salariale

Situație cel puțin interesantă la Steaua, în privința jucătorilor care nu sunt dispuși să părăsească echipa în această iarnă. Fotbaliștii în cauză sunt în număr de patru, iar formația din Ghencea a decis să îi pedepsească într-un mod inedit, dar nu neapărat surprinzător pentru fotbalul românesc.

Daniel Oprița nu mai are nevoie de Alexandru Zaharia, George Călințaru, Liviu Băjenaru și Ovidiu Morariu, dar ei vor să continue la Steaua pentru că nu își găsesc echipe, aceasta fiind chiar explicația antrenorului din momentul reunirii lotului.

Alexandru Zaharia, George Călințaru, Liviu Băjenaru și Ovidiu Morariu, antrenamente intense și pedepse prin scăderea salariilor 

Potrivit DigiSport, cei amintiți au fost chemați la negocieri de conducere pentru rezilieri, dar au refuzat oferta venită, anume primirea salariilor până la data actuală și încetarea colaborărilor. S-a luat apoi o hotărâre la care nu mulți s-ar fi gândit.

Totul ar putea fi catalogat drept o pedeapsă, întrucât Alexandru Zaharia, George Călințaru, Liviu Băjenaru și Ovidiu Morariu au primit un program special, în care trebuie să se antreneze în stil ”spartan”. Să facă ture de teren, de 300 de metri, timp de 50 de minute, dar asta nu e tot. Dacă timpul scos de ei pe o singură tură va fi mai mare de un minut și 12 secunde, salariile le vor fi scăzute. Asta în prima zi, pentru că antrenamentele vor fi din ce în ce mai dificile.

Situație tensionată la Steaua după ce jucătorii au refuzat rezilierile? 

În ziua a doua, turele vor fi tot de 300 de metri, însă timpul înregistrat pe tură trebuie să fie de cel mult 60 de secunde. Alexandru Zaharia, George Călințaru, Liviu Băjenaru și Ovidiu Morariu ar putea foarte bine să schimbe sportul apoi și să alerge la concursurile de tip maraton.

Cei patru nu au fost neapărat oameni de bază la Steaua, acesta fiind și motivul pentru care Daniel Oprița a anunțat că vrea să se despartă de ei. Alexandru Zaharia a prins numai nouă meciuri în Liga 2 de la startul campionatului, George Călințaru a jucat în opt, Ovidiu Morariu nu a evoluat nici măcar un minut, iar Liviu Băjenaru a jucat ceva mai mult, 12 meciuri.

”Și eu aștept întăriri, nu numai suporterii. Asta nu mai depinde de mine. Am spus că în vară, când am făcut lotul, am oprit toți jucătorii care au contribuit la cele două promovări. În momentul ăsta vreau să renunța la șase jucători, doi și-au reziliat contractul. Este vorba despre Mario Enache și Gherghiceanu, care au făcut-o încă din luna decembrie.
Mai sunt încă patru cu care s-a discutat, nu vor să plece, se pare că nu și-au găsit echipe. E vorba de Morariu, Băjenaru, Călințaru și Zaharia. Vor să se antreneze separat”, spunea Daniel Oprița, la reunirea Stelei. Tot Oprițea vorbea că nu poate face noi achiziții până cei patru, sau măcar doi dintre ei, nu vor accepta rezilierea: ”Acum, în funcție de buget, eu am găsit trei-patru jucători să-i iau, dar depinde de buget. Și mie mi-e greu, pentru că timpul mă presează, aș vrea să-i am cât mai repede pe jucătorii noi, dar am înțeles că depindem de cei patru jucători de care vrem să ne despărțim, cel puțin doi dacă vor pleca, dacă vor accepta sau își vor găsi echipe.”

George Călințaru: ”După ce am promovat, am fost într-o pasă proastă, dar nu știu dacă neapărat din vina mea” 

George Călințaru a vorbit în exclusivitate pentru ProSport, la finalul anului trecut, și recunoștea că situația lui e una complicată, pentru că trece prin momente nu tocmai bune. Afirma că anul 2021 nu a fost cel mai solid pentru el, dar dădea de înțeles că vina nu i-a aparținut în totalitate.

”Anul 2021 n-a fost un an foarte bun pentru mine, am apucat să joc foarte puțin. Până am promovat, a fost OK. După ce am promovat, am fost într-o pasă proastă, dar nu știu dacă neapărat din vina mea. M-am trezit în vestiar cu un junior pe postul meu, singurul junior (n.r. – este vorba despre Darius Oroian, de 18 ani).

E normal să fiu puțin supărat, dar, până la urmă, echipa primează. Și dacă echipa merge bine, nu am cum să mă împotrivesc sau să fac altceva. Am purtat niște discuții, dar nu am ajuns la un consens. Sper ca toate lucrurile să meargă spre bine”, a declarat George Călințaru pentru ProSport.

Foto: Steaua și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conducerea-csa-steaua-vrea-mai-degraba-schimbarea-legii-sportului-si-a-regulamentului-frf-decat-privatizarea-echipei-de-fotbal-propunerea-facuta-ministerului-sportului-si-asigurarea-19216333

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-poli-iasi-in-cursa-pentru-un-tanar-jucator-de-la-cetate-rasnov-mijlocasul-tocmai-s-a-intors-din-spania-unde-a-fost-in-probe-la-villarreal-si-i-s-a-facut-o-oferta-19216143

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-steaua-s-a-reunit-daniel-oprita-e-suparat-ca-patru-jucatori-dintre-cei-pe-care-nu-i-mai-doreste-in-lot-nu-vor-sa-plece-vor-sa-se-antreneze-separat-achizitiile-planificate-19215805

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-nu-iese-din-tipar-si-pleaca-si-ea-in-turcia-daniel-oprita-a-ales-locatia-cantonamentului-in-tonul-celorlalte-echipe-din-liga-2-19215703

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 14 Jan. 2022, 15:19 Liga 2
Pe aceeași temă