Rufă nu ia în calcul o demisie a antrenorului Mihai Stoica. „În momentul de față, el nu poate să ceara, noi putem cere”

Marius ANGHEL 29 Sep. 2016, 14:32 Liga 2
Rufă nu ia în calcul o demisie a antrenorului Mihai Stoica.**

La finalul meciului pierdut sâmbăta trecută la Râmnicu Vâlcea, 5-2 cu CSM, antrenorul Metalului Reșița, Mihai Stoica (foto), declara la conferința de presă că se gândește să părăsească echipa, lucru pe care l-a luat în considerare dinainte de acest joc. Stoica era nemulțumit din unele motive personale pe care urma să le discute cu finanțatorul Cătălin Rufă.

La câteva zile distanță, Rufă a anunțat într-o intervenție telefonică la Sport Total FM că Mihai Stoica va rămâne antrenorul echipei și că cel care poate cere explicații este el, nu subalternul său. „Nu știu dacă a fost o ieșire de moment, dar a rămas antrenorul echipei. Am înțeles că au fost niște întrebări provocatoare, nu el a deschis discuția. În momentul de față, el nu poate să ceara, noi putem cere. Echipa a devenit una bună pentru Liga 2, dar are foarte puține puncte. Deci noi putem cere puncte în acest moment. El trebuie să înțeleagă asta. Sâmbătă are prilejul să obțină cele trei puncte. Nu mă sperie nicio echipă. Cunosc jucătorii din Liga 2, cunosc antrenorii, cunosc relațiile din Liga 2 și nu mi-e frică de nicio echipă. Cu siguranță vom aduna puncte”, a spus Rufă în cadrul emisiunii „Trafic Sport”.

Finanțatorul echipei reșițene care joacă la Ghermănești, în Ilfov, a vorbit și despre planurile federației de a introduce în anii următori licență pentru participarea în campionatul Ligii 2. „Din punctul meu de vedere, este prematur să discutăm de noul format al Ligii 2. Echipele abia au început sezonul, au început să se așeze. Unele echipe, care aveau probleme încă din vară, încep să și le rezolve, altele nu, ceea ce nu este un lucru bun pentru acest format… O echipă aflată în insolvență își depune planul de reorganizare pentru trei ani și atunci nu poate obține licența. S-ar putea introduce licența pentru celelalte, dar atât. Cred că ar trebui să se meargă pe un compromis.

Am auzit că s-ar putea da o lege cum că primăriile nu mai pot da bani decât pentru salarii minime pe economie. Dacă va fi votată o astfel de lege, echipele cu pretenții din Liga 2 vor avea mari probleme. Dar, dacă legea va fi clară, poate oamenii se vor implica mai ușor în fotbal. Eu am vorbit cu anumiți oameni, care sunt dispuși să mă ajute”, a comentat Cătălin Rufă.

Cu doar 6 puncte acumulate după nouă etape, Metalul Reșița are șansa să rămână la același procentaj și după meciul pe care îl are sâmbătă, pe teren propriu, în campionat. Echipa lui Mihai Stoica primește vizita Forestei, cea mai în formă echipă din Liga 2 în acest moment.

 
Marius ANGHEL 29 Sep. 2016, 14:32 Liga 2
Pe aceeași temă