Roșu și-a scos din cap achizițiile: „Mă gândesc să scot randament maxim din lotul pe care-l am la dispoziție”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 Oct. 2016, 20:19 Actualizat: 27 Oct. 2016, 20:20 Liga 2

În ziua în care a preluat oficial postul de antrenor al Campioanei Provinciei, Laurențiu Roșu spunea: „Într-adevăr, mi-aș dori să mai am încă doi atacanți în lot, pentru că acum sunt doar doi. Ideea mea e să am patru. Nu e așa ușor, lucrurile sunt în mișcare, nu e pauză competițională, vom vedea zilele următoare ce se va întâmpla. E clar că avem nevoie să acoperim unele posturi”. Au trecut mai bine de două săptămâni și nu s-a întâmplat nimic concret la acest capitol. Doar o discuție cu un atacant român, ce nu a acceptat condițiile oferite de club în acest moment.

Întrebat, astăzi, din nou dacă a mai insistat pe achiziții, „principalul” UTA-ei a spus următoarele: „Nu m-am mai gândit foarte mult la acest aspect, ci mai să scot randament maxim din lotul pe care-l am la dispoziție. Dacă, între timp, apare cineva care ne poate ajuta rapid, suntem deschiși la o colaborare. Altfel, riscăm să nu luăm o decizie corectă cu o lună și un pic înainte de perioada de transferuri. La iarnă, vom avea multe posibilități pentru a ne întări lotul, inclusiv să împrumutăm jucători de la alte echipe, acum pe listă avem doar jucători liberi de contract”. „Suntem bombardați cu multe oferte, dar nu ne grăbim”, a completat Codru Grădinariu, directorul general al arădenilor.

Pe de altă parte, antrenorul „Bătrânei Doamne” s-a arătat dispus să primească unul-doi jucători în probe cu condiția ca: „Să stabilim cu toții că merită cu adevărat să fie văzut”.

Dar, cu ocazia discuției pe care Roșu o va avea într-un final cu Roland Nagy, s-ar putea aduce în discuție și o parte din jucătorii pe care fostul tehnician i-a pus pe lista de achiziții încă din luna iunie. „I-am luat numărul de telefon, sper să ne vedem cât mai repede. Am stat foarte prost cu timpul liber de când am venit la Arad, ieri a fost și ziua mea de naștere, dar chiar îmi propun să mă întâlnesc cu Roli. Poate, voi discuta și despre jucătorii propuși de el, deși avem și noi acea listă la club”, a încheiat Roșu.

Victoria din „speța” Tănase le-a dat curaj utiștilor: „Luptăm cu toate mijloacele legale împotriva fiecărei greșeli grave de arbitraj”

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal l-a iertat pe Ionuț Tănase de al doilea galben luat în partida cu Dunărea Călărași în ceea ce directorul general al UTA-ei numește: „Un lucru îmbucurător. După ultimul meci, am decis ca fiecare greșeală să fie sancționată de clubul nostru. Am contestat eliminarea lui Tănase, ne bucurăm că s-a creat acest precedent. Cel puțin la liga a doua sunt convins că e o premieră”.

Încurajat de decizia de ieri, Codru Grădinaru a mers mai departe, exprimând o poziție oficială a clubului fanion. „Am tolerat niște lucruri vizavi de greșelile arbitrilor pentru că știam că este schimb de generații și am acordat vot de încredere. De acum înainte, însă, vom lupta prin toate mijloacele legale avute la dispoziție împotriva fiecărei greșeli grave de arbitraj. Au existat foarte multe meciuri în care erorile au fost impardonabile, lucrurile nu mai puteau continua așa. Avem un proiect pe care trebuie să îl apărăm și suntem responsabili de ce se întâmplă la și cu acest club”, a adăugat „oficialul” arădenilor.

Grădinariu mai este convins că arbitrii implicați în eroarea îndreptată la Comisie vor fi opriți de la delegări cel puțin pentru o etapă în Liga a 2-a. „Ne-ar mira foarte mult să fie delegați în aest weekend. O greșeală atât de gravă trebuie plătită de arbitrii în cauză. Cel puțin la liga a doua nu ar trebui să-i vedem pe teren, poate, doar dacă e o criză de arbitri”, a adăugat directorul general al „alb-roșilor”.

Text: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 Oct. 2016, 20:19 Actualizat: 27 Oct. 2016, 20:20 Liga 2
Pe aceeași temă