Roșu e cu ochii pe achiziții și din vacanță. „Vizionez meciuri din diferite campionate, obiectivul este să dublăm posturile”

Marius ANGHEL 21 Dec. 2016, 17:46 Liga 2
Roșu e cu ochii pe achiziții și din vacanță.**

Antrenorul „Bătrânei Doamne” se află de o săptămână acasă, la Huelva (Spania), alături de soție și cele două fiice, dar rămâne ancorat și la nevoile echipei sale pentru partea a doua a sezonului Ligii 2.

Laurențiu Roșu și-a exprimat dorința de a întări lotul pentru returul ligii secunde cu cel puțin trei-patru jucători, dar dorește să facă alegerile potrivite, ținând – totodată – cont de raportul calitate – preț impus de conducerea clubului. „Am vizionat destule meciuri din diferite campionate, Spania, Serbia, România… Cu acest prilej, urmăresc fotbaliști pe care îi cunoșteam și eu, dar pe care nu i-am mai văzut jucând de mult timp, sau care mi-au fost propuși. Spre exemplu, am ajuns la un atacant sârb de la formația de pe locul 6 din prima ligă din Serbia. Părea interesant, avea calități atletice bune, dar nu prea a dat goluri în ultimul timp și asta e deja o problemă. Dacă aducem ceva vrem să fie măcar la același nivel cu jucătorii pe care îi avem deja în lot, dacă nu peste ei. Mai precis, obiectivul este să dublăm posturile cu fotbaliști care să ne ajute, care pot lupta oricând pentru un loc de titular sau sunt soluții viabile pe banca de rezerve”, a mărturisit tehnicianul „roș-albilor” pentru Sport Arad.

„UTA este unul dintre cluburile ce pot oferi stabilitate, siguranță și perspectiva revenirii în Liga 1 de la primăvară”

Fostul internațional urmărește îndeaproape și situația grupărilor de Liga 1 cu probleme organizatorice, ASA Târgu Mureș și Pandurii Târgu Jiu înainte de toate. „Nu dorim răul nimănui, dar UTA este unul dintre cluburile ce pot oferi stabilitate, siguranță și perspectiva revenirii în Liga 1 de la primăvară. Sunt destui jucători interesanți care trec prin momente grele în prima divizie, rămâne de văzut dacă îi putem convinge să vină la noi. Probabil, majoritatea lor speră tot la un contract Liga 1, sau poate în străinătate, dar vom încerca să intrăm și noi pe fir când e cazul. Deocamdată, nu putem contacta jucători aflați sub contract cu alte echipe”, a adăugat Roșu.

Acesta nu și-a ascuns intenția de a încerca să transfere jucători și de la colegele de serie, vizionând și partide ale acestora. „Am văzut, de exemplu, înregistrarea meciului tur al barajului Călărași – UTA, îmi place un jucător și de la Chindia, rămâne de văzut dacă ne putem apropia de ei”, a adăugat tehnicianul viceliderului Ligii a 2-a.

Acesta a confirmat faptul că absolut toți jucătorii din lotul din prima parte a stagiunii au rămas pe loc, eventualele „divorțuri” urmând să se petreacă doar în momentul în care campania de achiziții se va debloca. „Țin în permanent legătura cu conducerea clubului, discutăm, ne sfătuim, lucrurile stagnează puțin, dar nu din vina noastră. Avem ținte de care nu ne putem apropia deocamdată, iar pe alte s-ar putea să trebuiască să-i vedem la antrenamente”, a mai punctat „principalul” UTA-ei.

Echipa fanion a Aradului se va reuni pe 16 ianuarie 2017, urmând ca două săptămâni mai târziu să plece într-un cantonament în Spania. Locația exactă a acestuia nu a fost bătută încă în cuie. „Eu le-am făcut legătura oamenilor de aici, din cele trei locații propuse cu cei din conducerea clubului, aștept și eu un semn în momentul în care se va opta pentru una dintre ele. Tot ceea ce știu este că revin în luna ianuarie la Arad pentru două săptămâni de pregătire pe plan local și pentru un amical cu Cermeiul pe 28 ianuarie, după care ne mutăm în Spania. În principiu, mai avem nevoie de alte două săptămâni de reacomodare cu clima și terenurile din România înainte de a începe returul”, a mai transmis Roșu.

Text: Sport Arad
Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 21 Dec. 2016, 17:46 Liga 2
Pe aceeași temă