Rapid și Petrolul au propus federației încă două baraje între echipele din Liga 1 și Liga 2, dacă se decide trecerea la un campionat cu 16 cluburi. Victor Angelescu explică motivul demersului: ”Ar însemna favorizarea echipelor din Liga 1 și nu ni se pare corect”

Marius ANGHEL 31 Jul. 2020, 11:03 Liga 2
Rapid și Petrolul au propus federației încă două baraje între echipele din Liga 1 și Liga 2, dacă se decide trecerea la un campionat cu 16 cluburi. Victor Angelescu explică motivul demersului: ”Ar însemna favorizarea echipelor din Liga 1 și nu ni se pare corect”

Propunerile scrise către Federația Române de Fotbal pentru schimbarea modului de încheiere a acestui sezon fotbalistic se înmulțesc. După ce Poli Iași a venit cu varianta ca din Liga 1 să nu retrogradeze nimeni, iar patru echipe din Liga 2 să promoveze în această ediție afectată de pandemia de coronavirus, mai nou, Rapid și Petrolul au un demers comun către forul condus de Răzvan Burleanu.

Rapid și Petrolul au propus un alt fel de baraj, daca Liga 1 trece la 16 echipe

Cele două mari rivale din Liga 2, care au șanse mari să rateze promovarea în acest sezon, au solicitat federației schimbarea sistemului de promovare, anunță DigiSport. Rapid și Petrolul au propus un alt tip de baraj, în cazul în care se va decide ca nimeni să nu retrogradeze din Liga 1 și să se treacă la un campionat format din 16 echipe, nu din 14, cum era până acum.

Giuleștenii și ”găzarii” au propus ca ultimele trei clasate din play-out-ul Ligii 1 să joace un baraj cu locurile 3, 4 și 5 din play-off-ul Ligii 2. În acest mod, cele mai slabe echipe din prima ligă vor trebui să și demonstreze pe teren că merită să rămână în această competiție, nu să li se ofere pe tavă menținerea.

Petrolul ar avea miză în meciul cu CS Mioveni

Cu două etape rămase până la finalul play-out-ului Ligii 1 și alte câteva restanțe din rundele trecute, ultimele trei clasate sunt Chindia (20 puncte, 10 meciuri), Dinamo (21 puncte, 7 meciuri) și Poli Iași (26 puncte, 12 meciuri).

În play-off-ul Ligii 2, cu o echipă rămasă de disputat, pe locurile care ar juca baraj (3, 4 și 5), conform solicitării celor de la Rapid și Petrolul, sunt Campionii FC Argeș (26 puncte), Turris Oltul Turnu Măgurele (25 de puncte) și Rapid (24 puncte).

Petrolul e ultima în play-off, cu 22 de puncte, fără nicio șansă să prindă locul 3, însă dacă FRF acceptă propunerea cu cele trei baraje, atunci echipa ploieșteană mai are șanse să urce pe locurile 4 sau 5, astfel că va avea miză pentru ea partida cu CS Mioveni, de duminică, din ultima rundă a play-off-ului.

Victor Angelescu: ”Așa ni se pare echidistant”

Principalul acționat al Rapidului, Victor Angelescu, a și explicat demersul făcut de echipa sa și Petrolul către FRF, după ultimele zvonuri din fotbalul românesc, care susțin că din Liga 1 ar urma să nu retrogradeze nimeni și să se treacă la un format cu 16 cluburi.

”Am făcut acest demers pentru că am citit în presă și am auzit multe zvonuri cum că în Liga 1 ar putea rămâne 16 echipe, dar ca ultimul loc din Liga 1 să joace baraj cu locul 3 din Liga 2.

Ceea ce nouă nu ni se pare corect, ar însemna favorizarea echipelor din Liga 1. Campionatul s-ar termina și două echipe n-ar retrograda. Dacă se va lua această decizie de a se merge la 16 echipe, noi propunem ca locurile 4 și 5 din Liga 2 să meargă și ele la baraj cu locurile 12 și 13 din Liga 1. Așa ni se pare echidistant.

Cele care ar fi trebuit să retrogradeze din Liga 1 ar mai avea o șansă, să joace un meci de baraj, iar echipele din Liga 2 ar fi și ele avantajate într-un fel. Dacă va rămâne formatul care este în momentul de față, nu avem ce să obiectăm”, a spus Victor Anglescu în cadrul emisiunii DigiSport Special.

Șansele la promovare ale echipelor UTA, Campionii FC Argeș, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele și Rapid în ultima etapă a play-off-ului le puteți citi în articolul atașat mai jos.

În ultima etapă vor fi meciurile: CS Mioveni – Petrolul Ploiești, Rapid – Turris Oltul Turnu Măgurele și Campionii FC Argeș – UTA, toate programate duminică, de la ora 18:30.

Marius ANGHEL 31 Jul. 2020, 11:03 Liga 2
Pe aceeași temă