Comentatorii TV ai meciurilor din Liga 1, Liga 2 și Cupa României, workshop cu președintele CCA pe tema Legilor Jocului. Au primit cartonașe galbene și roșii

Marius ANGHEL 18 Mar. 2021, 13:23 Diverse
Comentatorii TV ai meciurilor din Liga 1, Liga 2 și Cupa României, workshop cu președintele CCA pe tema Legilor Jocului. Au primit cartonașe galbene și roșii

Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), s-a întâlnit, în această săptămână, la Casa Fotbalului, cu zece dintre comentatorii TV ai partidelor din competițiile interne. Acesta le-a prezentat ultimele modificări ale Legilor Jocului și i-a pus să judece faze controversate de arbitraj.

Președintele CCA, workshop cu comentatorii sportivi

După ce a găzduit tragerea la sorți a semifinalelor Cupei României, fază în care este calificată și o echipă din Liga 2, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, aceasta picând să joace cu Universitatea Craiova, sala ”Nicolae Dobrin” a Casei Fotbalului a primit, marți, 16 martie, comentatorii TV ai partidelor din competițiile interne de fotbal la o întâlnire cu președintele Comisiei Centrate a Arbitrilor.

Zece dintre comentatorii meciurilor din Liga 1, Liga 2, Cupa României de la DigiSport, TelekomSport și LookSport au răspuns afirmativ invitației CCA și au participat la workshopul care a durat aproximativ două ore, a anunțat FRF.

Kyros Vassaras le-a prezentat comentatorilor sportivi ultimele modificări ale Legilor Jocului, în special prevederile pentru situațiile des întâlnite în joc, cum ar fi contactele fizice între jucători, simulările, jucarea mingii cu mâna și situațiile de ofsaid.

Comentatorii TV au fost puși să judece faze controversate de arbitraj

Comentatorii TV prezenți la întâlnire au vizionat diferite faze de joc și au fost rugați să își prezinte propria opinie, înainte de a le fi prezentată decizia corectă, în concordanță cu Legile Jocului și pe baza instrucțiunilor primite de la UEFA și FIFA.

Cu ocazia acestei întâlniri, fiecare participant a primit din partea CCA ultima ediție a Legilor Jocului, tipărită în limba română, precum și un set de cartonașe.

  • Din Liga 1, toate meciurile sunt televizate, în timp ce din campionatul Ligii 2 se transmit în fiecare etapă cel puțin patru meciuri, cele mai interesante din punct de vedere al deținătorilor de drepturi TV. În Cupa României, televizările jocurilor încep, de obicei, din turul 3, atunci când intră în competiție primele echipe din Liga 2. Ulterior, când competiția avansează și intră la joc și cluburile de Liga 1, toate partidele sunt televizate.

Foto: FRF

Marius ANGHEL 18 Mar. 2021, 13:23 Diverse
Pe aceeași temă