Cum arată accidentarea lui Robert Popa, lovit în cap cu piciorul în meciul Concordia Chiajna – ”FC” U Craiova. Ce a simțit portarul și care este starea sa actuală: ”Sunt convins că fanii s-au gândit la Cristi Neamțu”

Răzvan STÎNGĂ 03 Mar. 2021, 15:00 Liga 2

Partida dintre Concordia Chiajna și U Craiova 1948 SA, din etapa a 17-a, care s-a terminat la egalitate, 0-0, a oferit un moment care a speriat ambele echipe, pe lângă alte multiple faze în care intrările au fost la limită, ca să nu spunem că arbitrul trebuia să dicteze eliminări.

În minutul 64, portarul Robert Popa a fost lovit cu piciorul în frunte de Gabriel Deac. La o fază în care s-a pasat pe culoar, jucătorul ilfovenilor a pătruns în careu și a fost aproape să reia pe poartă, dar Popa, pentru a-l bloca, a plonjat la picioarele lui.

Robert Popa: ”Se putea întâmpla și mai grav, dar Dumnezeu a fost cu mine” 

Deac l-a lovit, iar portarul oltenilor s-a ales cu arcada spartă. A primit îngrijiri medicale pe moment și chiar a vrut să continue. A avut însă o stare de amețeală, iar antrenorul Ovidiu Stângă l-a schimbat și l-a trimis în locul său pe Mario Enache.

Robert Popa a vorbit despre episod.

Vreau să le mulțumesc din start tuturor suporterilor Științei (n.r. – jucătorii și suporterii numesc echipa U Craiova 1948 SA drept Știința) pentru mesajele de încurajare. Vreau să îmi liniștesc și părinții pentru că după ce m-au văzut la televizor cu arcada plină de sânge s-au îngrijorat foarte tare și au încercat să dea cât mai repede de mine. Nu este ușor să îți vezi copilul plin de sânge.

Nu în ultimul rând vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor din stafful Științei pentru tot ce au făcut pentru mine. Și celor din staff-ul tehnic, cel medical, dar și celor din conducere. Am ajuns la Craiova pe la ora 1 noaptea.

Am fost dus la spital. Iar acolo au fost cu mine kinetoterapeutul nostru Liviu, încă o persoană de la noi, dar a venit și directorul nostru sportiv Robert Săceanu. Le mulțumesc frumos pentru tot. Pentru mine este o mare onoare că apăr poarta în care s-a aflat la Universitatea Craiova și Cristi Neamțu (n.r. – fost portar al Craiovei mort după ce a fost lovit de un coechipier cu piciorul în cap, într-un cantonament desfășurat în Cipru, în 2002), iar eu sunt sigur că dacă Cristi se afla în poarta Universității tot ca mine ar fi făcut. Nici el nu l-ar fi lăsat pe Deac să treacă.

Ăsta este riscul meseriei noastre, iar eu m-am gândit doar să îl opresc pe Deac să nu marcheze. Îmi doresc din tot sufletul ca FC Universitatea Craiova să promoveze. Eu am vrut să continui partida cu Concordia și cu arcada spartă, dar când m-am ridicat de pe gazon am făcut comoție și am amețit. Sunt convins că suporterii s-au gândit la accidentarea lui Cristi Neamțu, dar medicii mi-au spus că eu am avut noroc la lovitura pe care am primit-o în arcadă.

Se putea întâmpla și mai grav, dar Dumnezeu a fost cu mine. M-au cusut și la arcadă și m-am ales cu cinci copci. O să urmeze o perioadă de recuperare și totul depinde doar de mine. Trebuie să văd când vor câdea ațele. Însă, vă spun sincer că îmi doresc să apăr cu Mioveni. Este primul nostru meci pe acest stadion (n.r. – pe ”Ion Oblemenco”, în campionat), iar patronul nostru face sacrificii foarte mari pentru noi ca să jucăm pe această arenă. Trebuie să ducem FC Universitatea Craiova în Liga 1, a spus Robert Popa pentru Ediție.

Tânărul goalkeeper de 18 ani, pe care îi împlinește la data de 5 martie, a apărat în toate meciurile jucate de ”FC U” Craiova în acest sezon de Liga 2, doar cu Concordia neputând încheia partida pe teren, din cauza accidentării.

”FC U” Craiova mai are patru meciuri în sezonul regular 

U Craiova 1948 SA continuă să fie pe primul loc în Liga 2 după 17 etape. Are 31 de puncte după 15 meciuri, iar următoarele două clasate în campionat sunt ASU Poli, 28 de puncte în 16 meciuri, și Petrolul, 27 de puncte în 16 partide.

”FC U” Craiova mai are patru meciuri în sezonul regular, cu CS Mioveni (acasă), ”U” Cluj (deplasare), Farul (acasă) și CSM Reșița (deplasare).

Foto: Andreea Visu și Ediție

https://liga2.prosport.ro/seria-1/capitanul-liderului-fc-u-craiova-incantat-ca-echipa-se-muta-pe-ion-oblemenco-acolo-este-casa-noastra-suntem-echipa-cea-mai-buna-am-dovedit-asta-cred-c-19172291

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/adrian-mititelu-jr-multumit-cu-egalul-scos-de-fc-u-craiova-la-chiajna-un-rezultat-echitabil-ce-spune-despre-debutul-lui-ovidiu-stanga-de-ce-a-mers-spre-vestiar-19172278

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-frustrat-de-cate-ocazii-au-ratat-jucatorii-sai-in-meciul-cu-fc-u-craiova-ghinionul-a-facut-sa-nu-luam-trei-puncte-antrenorul-concordiei-crede-c-19172273

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-stanga-multumit-cu-egalul-cu-concordia-insa-deranjat-de-alt-aspect-nu-s-a-jucat-fotbal-eu-m-am-intors-in-romania-sa-jucam-fotbal-ce-i-reproseaza-arbitrului-cum-vede-reve-19172268

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-marc-dupa-remiza-dintre-concordia-si-craiova-sigur-meritam-sa-castigam-capitanul-chiajnei-spune-de-ce-intampina-probleme-in-liga-2-jucatorii-care-vin-din-liga-1-si-de-ce-a-19172298

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-fc-u-craiova-se-joaca-de-la-ora-1730-ovidiu-stanga-debuteaza-ca-antrenor-al-liderului-ligii-2-echipa-aflata-la-primul-meci-oficial-in-2021-19172151

Răzvan STÎNGĂ 03 Mar. 2021, 15:00 Liga 2
Pe aceeași temă