Robert Ilyeș nu va fi prezent la ultimul meci din acest sezon al echipei FK Miercurea Ciuc. ”Îi dorim însănătoșire grabnică!”, anunță clubul. Ce spune antrenorul că a pățit

Marius ANGHEL 05 May. 2023, 13:58 Liga 2
Robert Ilyeș nu va fi prezent la ultimul meci din acest sezon al echipei FK Miercurea Ciuc. ”Îi dorim însănătoșire grabnică!”, anunță clubul. Ce spune antrenorul că a pățit

FK Miercurea Ciuc joacă sâmbătă, 6 mai, de la ora 11:00, în deplasare la Râmnicu Vâlcea, cu CS Comunal Șelimbăr, într-un meci care va decide poziția finală în Grupa A a play-out-ului Ligii 2 a ambelor echipe, și nu se vor baza pe antrenorul ei principal.

La ultimul joc din acest sezon, harghitenii nu-l vor avea pe bancă pe Robert Ilyeș nu din cauza unei suspendări a acestui, ci fiindcă în această săptămână a acuzat probleme medicale și doctorul i-a recomandat repaus.

FK Miercurea Ciuc, la meciul cu Șelimbăr fără Robert Ilyeș, ”din cauza unei mici probleme de sănătate”

În ziua dinaintea jocului de la Râmnicu Vâlcea, unde ciucanii îi vor întâlni pe sibieni, clubul a anunțat că antrenorul Robert Ilyeș (49 de ani) nu va face deplasarea.

”Din cauza unei mici probleme de sănătate, Robert Ilyes, antrenorul principal al echipei noastre din Liga 2, nu se va deplasa la meciul de campionat împotriva Șelimbărului.

Vânătoarea de puncte din a doua divizie a ajuns la ultima rundă. Echipa noastră de seniori, care este interesată de play-off-ul Camerei Inferioare, va închide sâmbătă sezonul 2022/2023, în casa temporară a Șelimbărului, din Râmnicu Vâlcea. De data aceasta, antrenorul nostru principal Robert Ilyes nu este alături de echipă, specialistul va lipsi de la întâlnirea de final de sezon din cauza unei mici probleme de sănătate. În timpul meciului, antrenorul secund Barna Bajko va conduce echipa noastră.

Îi dorim lui Robert Ilyes însănătoșire grabnică!”, a transmis FK Miercurea Ciuc prin intermediul unui comunicat în limba maghiară.

Robert Ilyeș: ”Mi-a recomandat doctorul să fac o săptămână de repaus. Nu este nimic grav”

Liga2.ro a luat legătura cu Robert Ilyeș, pentru a vedea situația sa, ce fel de probleme de sănătate are. Acesta spune că a avut probleme cu tensiunea arterială miecuri, iar doctorul i-a recomandat o săptămână de pauză. Având în vedere că ultimul joc nu mai are o miză cu adevărat importantă, antrenorul originar din Miercurea Ciuc va asculta de sfat.

”Am avut tensiunea puțin mare și mi-a recomandat doctorul să nu particip la ultimul meci, e ultima etapă, nu este nicio miză. Puteam să merg la meci, mă simt bine, dar mi-a recomandat doctorul să nu mă implic, că ar fi bine să fac o pauză.

M-am enervat puțin, mi s-a urcat tensiunea, nu m-am simțit bine, am făcut niște investigații și mi-a fost recomandat să fac o săptămână de repaus. Nu este nimic grav. Îmi doresc foarte mult să reușesc, să fac treabă, mă implic foarte mult și poate am pus prea mult suflet într-o perioadă scurtă de timp de când sunt antrenor principal. Până acum am fost secund, nu am fost obișnuit, și acum, ca antrenor principal, vreau să fac totul ca să iasă bine. Nu a ieșit cum am vrut eu și am avut o urcare de tensiune. Sunt un perfecționist, când lucrez mă implic 100 la sută în tot ceea ce fac, mă enervez, mă agit. Așa am fost și ca jucător, de aia am și fost așa de iubit peste tot, pentru că pun prea mult suflet și inimă și când nu iese normal că mă enervez. Asta e mentalitatea mea”, a explicat Robert Ilyeș ceea ce a pățit.

  • În lipsa sa, la meciul cu CS Comunal Șelimbăr, FK Miercurea Ciuc va fi condusă de pe margine de antrenorul secund Bajko Barna, cel care a fost ”interimar” în acest sezon și după despărțirea de Francisc Dican, cât și după cea de neamțul Werner Burger.

”Am lucrat foarte bine în ultima perioadă, au venit și rezultatele și jocul foarte frumos, care este apreciat acum și din partea publicului”

Joi și vineri nu a condus ședințele de pregătire ale echipei, însă vineri a urmărit antrenamentul și le-a transmis un mesaj jucătorilor înainte de meciul cu CS Comunal Șelimbăr. Își dorește ca FK Miercurea Ciuc să obțină un rezultat pozitiv și să încheie sezonul pe locul 1 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2.

”Îmi pare rău că nu o să fiu alături de băieți. Știu și ei că mi-am dorit foarte mult, după ce am venit, să terminăm pe primul loc. Și așa mă necăjește, pentru că nu pot să fiu alături de băieți. Am lucrat foarte bine în ultima perioadă, au venit și rezultatele și jocul foarte frumos, care este apreciat acum și din partea publicului. Asta îmi dă speranțe să continui mai departe și să fac lucruri foarte bune, în care m-am implicat și sper să reușesc. Sunt foarte ambițios și sunt 100 la sută convins că o să reușesc. Mi-am dorit să fiu principal, am ales această cale și vreau să o urmez.

Îmi cunosc echipa și sper să obținem un rezultat pozitiv, cu care să rămânem pe primul loc. Și cu un egal rămânem pe primul loc. Asta îmi doresc, asta îmi doresc și de la băieți, asta le-am transmis, am fost astăzi la antrenament. Nu am participat, doar l-am urmărit din afară”, a mai spus Ilyeș pentru Liga2.ro.

Instalat de curând la cârma echipe din Miercurea Ciuc, din martie 2023, înainte de meciul din etapa a 2-a a play-out-ului Ligii 2, Robert Ilyeș a condus jucătorii în patru partide și a înregistrat un eșec (1-2 la Poli Timișoara, la debut), o victorie (2-1 cu Metaloglobus), un egal (1-1 la Minaur Baia Mare) și încă o victorie (3-1 cu Unirea Slobozia).

FK Miercurea Ciuc încheie sezonul de Liga 2 la Râmnicu Vâlcea, unde are nevoie de un egal pentru a încheia pe locul 1 în Grupa A a play-out-ului

În acest moment, ciucanii și sibienii sunt pe locul 1, respectiv 2 în Grupa A a play-out-ului, departajare de golaveraj (9-5 față de 8-4) cu același număr de puncte, 36, la două puncte peste Unirea Slobozia, care și-a încheiat deja sezonul după jocul de la Miercurea Ciuc (scor 1-3).

Cum harghitenii au încheiat sezonul regular cu mai multe puncte în clasament după cele 19 etape, 26 față de cele 24 ale Șelimbărului, acesta fiind primul criteriu de departajare în cazul în care cele două echipe vor termina la egalitate de puncte după meciul direct din play-out, atunci aceștia au și varianta egalului la Râmnicu Vâlcea.

În schimb, Șelimbărul, pentru a încheia pe locul 1, are nevoie de o victorie.

Robert Ilyeș merge o săptămână la perfecționare la PAOK Salonic

După acest ultim meci din acest sezon, FK Miercurea Ciuc le va da liber jucătorilor, conducerea urmând să continue negocierile cu cei cărora le expiră contractul și care sunt doriți în continuare în lot.

”Din partea mea, sper să rămână toți, chiar mi-ar plăcea să lucrez cu grupul actual, pentru că este unul unit și foarte valoros. Chiar îmi pare rău că nu s-a calificat în play-off, pentru că, după valoarea lotului, chiar merita să joace acolo. Din păcate, așa a fost să fie. O luăm de la început și sper ca din sezonul nou să contruim o echipă nouă”, a spus Robert Ilyeș.

De luni, fostul jucător de la Astra, Rapid, FC Brașov sau FCM Târgu Mureș va merge în Grecia și va asista la antrenamentele echipei PAOK Salonic, condusă de Răzvan Lucescu, antrenor al său la Rapid și FC Brașov. ”Mă duc la Răzvan o săptămână în perfecționare. M-a acceptat la antrenamentele lui. O să stau și la meciul cu Olimpiakos”, a spus Ilyeș.

PAOK Salonic (64 puncte) ocupă locul 4 din 6 în play-off-ul primei ligi a Greciei, iar în weekendul următor o întâlnește pe teren propriu pe marea rivală Olympiakos (locul 3, 67 puncte), în ultimul joc al sezonului, probabil un meci decisiv pentru locurile 3-4.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-si-a-incheiat-meciurile-de-pe-teren-propriu-din-acest-sezon-de-liga-2-clubul-harghitean-a-inceput-renovarea-gazonului-unul-dintre-cele-mai-bune-din-tara-video-19269175

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-6-din-play-off-si-play-out-21-de-meciuri-se-disputa-astazi-19268984

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-7-si-8-din-play-off-ul-ligii-2-si-cel-al-ultimei-runde-din-play-out-doua-echipe-au-incheiat-deja-sezonul-19269212

Marius ANGHEL 05 May. 2023, 13:58 Liga 2
Pe aceeași temă