Robert Ilyeș, prezentat oficial la FK Miercurea Ciuc: ”E o onoare să pot antrena această echipă.” Componența staffului său

Răzvan STÎNGĂ 20 Mar. 2023, 18:58 Liga 2
Robert Ilyeș, prezentat oficial la FK Miercurea Ciuc: ”E o onoare să pot antrena această echipă.” Componența staffului său

FK Miercurea Ciuc a anunțat numirea lui Robert Ilyeș în funcția de antrenor principal, acord despre care se știa încă de zilele trecute. Luni s-a oficializat numirea, formația din Liga 2 anunțând pe site-ul oficial că Ilyeș va conduce echipa în ultimele meciuri din play-out și în stagiunea care vine.

Robert Ilyeș, oficial antrenor principal la FK Miercurea Ciuc!

FK Miercurea Ciuc a reușit să îl atragă pe noul antrenor chiar dacă era legat de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, acolo unde ocupa funcția de antrenor secund. A spus da primei sale experiențe ca ”principal”, iar în sezonul următor trebuie să ducă FK Miercurea Ciuc în play-off-ul Ligii 2, pentru ca apoi să se lupte pentru promovare.

Numirea lui Ilyeș la clubul din divizia a doua a venit în urma rezilierii contractului cu neamțul Werner Burger, dar și după prima rundă din play-out, unde ciucanii au debutat cu o victorie, 2-0 cu CSM Slatina. La confruntarea cu oltenii, pe banca ciucanilor s-a aflat ”secundul” din mandatul lui Francisc Dican și mai apoi Burger, Barna Bajko.

Robert Ilyeș, nou staff tehnic la FK Miercurea Ciuc

Acesta din urmă, Bajko, va îndeplini același rol și în mandatul lui Robert Ilyeș, care va avea și un al doilea antrenor secund, pe Laszlo Albu.

Interesant este faptul că Tiberiu Lung, după cum intuia și Liga2.ro în articolul în care a anunțat înțelegerea verbală dintre club și Ilyeș, nu va mai continua la prima echipă cel puțin. FK Miercurea Ciuc nu a anunțat luni, 20 martie, dacă fostul portar va rămâne în club, pe alt post, dar cert este că antrenor cu portarii va fi Barna Nagy.

Stafful tehnic al lui Ilyeș va fi completat de Aron Keszler, analist video, și Aron Vellai, preparator fizic.

Zoltan Szondi, la prezentarea lui Robert Ilyeș: ”S-a întors acasă”

Zoltan Szondi, președintele formației din Miercurea Ciuc, a argumentat numirea noului antrenor prin faptul că este născut la Miercurea Ciuc și le-a mulțumit conducătorilor de la Sepsi OSK pentru că au acceptat să îl lase pe Ilyeș liber de contract, deși mai era un an și jumătate de acord între părți.

De astăzi, Robert Ilyeș va fi antrenorul principal al echipei noastre. Aș adăuga două lucruri la acest anunț. Primul este de a-i mulțumi lui Laszlo Dioszegi (n.r. – președintele formației Sepsi OSK) pentru ajutor, pentru că Robert mai avea contract cu Sepsi un an și jumătate.

Faptul că l-a lăsat să plece atât de ușor a fost un gest prietenesc față de noi, pentru care aș vrea să-i mulțumesc. Celălalt lucru este că venirea lui Robert Ilyeș acasă este doar un pas. De ani de zile, încercăm să întărim staffurile echipelor cu foști jucători și antrenori. Acesta este probabil cel mai spectaculos pas în acest moment, dar aș adăuga că academia nu are o echipă under în care cel puțin un specialist din Miercurea Ciuc să nu lucreze într-o anumită funcție.

După părerea mea, viitorul unui club atât de mic precum FK Miercurea Ciuc este acela de a încerca să se descurce cât poate cu valorile locale”, a spus Zoltan Szondi, conform FK Miercurea Ciuc.

Robert Ilyeș vrea să facă la FK Miercurea Ciuc o echipă ofensivă

Robert Ilyeș a declarat că este o onoare pentru el să antreneze o echipă precum FK Miercurea Ciuc și că va încerca să contureze un proiect pe termen lung. Să aibă rezultate cât mai bune în play-out, iar din sezonul următor să încerce să îndeplinească obiectivul trasat de conducere.

Este o mare onoare și mândrie să pot conduce echipa aceasta. Știu că nu este o sarcină ușoară, pentru că ceea ce a arătat FK Miercurea Ciuc în fotbalul românesc, în ultimii ani, a ridicat ștacheta sus. De aceea, fanii au așteptări mari. Este o sarcină mare, dar nu mi-e frică.

Am multă energie și atitudine pozitivă, cu siguranță voi realiza multe la acest club. Mi-ar plăcea să pot lucra la acest club și cu președintele pe termen lung. Cel mai important este să avem încredere unii în alții și să ne stabilim obiectivele în mod realist.

Vreau să câștig cât mai multe meciuri în acest sezon. Încerc să construiesc o echipă care să joace fotbal ofensiv”, a spus noul antrenor al ciucanilor.

Robert Ilyeș va debuta la FK Miercurea Ciuc cu Poli Timișoara

Robert Ilyeș va debuta din poziția de antrenor principal al FK Miercurea Ciuc în etapa a 2-a a play-out-ului de Liga 2, pe teren advers, cu Politehnica Timișoara, locul 7, ultimul în Grupa A.

Acum, FK Miercurea Ciuc ocupă locul 2, cu 29 de puncte, la două puncte de liderul Unirea Slobozia și cu două puncte peste locul 3, CS Comunal Șelimbăr.

În prima rundă din play-out, ciucanii au trecut de CSM Slatina, 2-0, partidă la care Ilyeș s-a aflat în tribunele stadionului noii sale echipe.

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/planurile-lui-robert-ilyes-la-fk-miercurea-ciuc-s-a-despartit-cu-greu-de-sepsi-osk-insa-a-vrut-sa-fie-antrenorul-principal-al-echipei-din-orasul-natal-au-fost-jucatori-care-mi-au-spus-ca-s-19264053

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-ilyes-acord-cu-fk-miercurea-ciuc-19263683

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-prima-etapa-din-play-out-cele-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-minaur-poli-timisoara-si-ripensia-au-jocuri-extrem-de-importante-19263600

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costin-ghiocel-scuze-dupa-intrarea-asupra-lui-catalin-itu-19264096

https://liga2.prosport.ro/seria-1/crainicul-de-la-meciul-dinamo-gloria-buzau-cerere-inedita-catre-spectatori-tinand-cont-de-situatia-materiala-destul-de-grea-a-echipei-19264088

Răzvan STÎNGĂ 20 Mar. 2023, 18:58 Liga 2
Pe aceeași temă