Robert Ilyeș face sărbătorile doar cu gândul la play-off. Câte puncte vrea din ultimele patru meciuri și de ce crede că FK Miercurea Ciuc ar juca sigur baraj de promovare

Andrei PASCU 23 Dec. 2023, 14:57 Liga 2
Robert Ilyeș face sărbătorile doar cu gândul la play-off. Câte puncte vrea din ultimele patru meciuri și de ce crede că FK Miercurea Ciuc ar juca sigur baraj de promovare

FK Miercurea Ciuc a avut un final de an care îi permite să spere la calificarea în play-off-ul din Liga 2. Ultimele rezultate au făcut ca echipa să termine pe locul 10, cu 22 de puncte, la numai un punct de locul 6, Viitorul Pandurii.

Robert Ilyeș, antrenor la FK Miercurea Ciuc, este axat doar pe acest obiectiv, vorbind acum, la final de 2023, despre cum va decurge perioada de pregătire, care va fi compusă din mai multe amicale și două cantonamente, dar a făcut și o analiză detaliată a celor întâmplate până acum, în cele 15 etape scurse din Liga 2.

Robert Ilyeș, concentrat și în vacanță pe calificarea în play-off-ul din Liga 2 cu FK Miercurea Ciuc

O iarnă activă urmează la FK Miercurea Ciuc, cu două cantonamente, unul în țară, altul în afara României, dar și mai multe meciuri de verificare și întăriri în anumite zone considerate de Robert Ilyeș vulnerabile. Zilele trecute, FK Miercurea Ciuc a anunțat că se va axa și pe aducerea a doi-trei atacanți.

Ciucanii vor organiza două cantonamente, iar Ilyeș își va chema jucătorii la reunire la începutul lunii ianuarie, la 8. Primul stagiu de pregătire va fi organizat în România, la Harghita-Băi, iar ulterior se va pleca în al doilea cantonament, în Turcia, în Antalya.

Robert Ilyeș trage tare și îi duce pe jucătorii de la FK Miercurea Ciuc în două cantonamente

Se pare că au fost stabilite, până în acest moment, doar primele meciuri de verificare pe care le va disputa FK Miercurea Ciuc, două la număr, cu o formație din Liga 3 din România, AFC Odorheiu Secuiesc, și o formație din liga a 3-a din Ungaria, Bicskei TC.

Jucătorii sunt în vacanță, au exact o lună la dispoziție pentru relaxare, dar acest lucru nu înseamnă că se odihnesc atât de mult. Le-am dat tuturor program de antrenament, de care trebuie să se țină cu două săptămâni înainte de reunire.

Ne vom revedea la 8 ianuarie, atunci vom începe controalele medicale și testele, iar apoi, potrivit celor discutate cu domnul președinte, am dori să avem un cantonament montan la Harghita- Băi, iar la finele lunii ianuarie un stagiu de pregătire de 10-14 zile în Turcia, unde ne-am concentra cu precădere pe meciuri și aspectele tactice.

În schimb aici, în primele două-trei săptămâni, ne-am axa pe pregătirea fizică”, a spus Robert Ilyeș.

Robert Ilyeș, despre șansele pe care le are FK Miercurea Ciuc la play-off-ul din Liga 2

Robert Ilyeș este decis să ducă FK Miercurea Ciuc în play-off-ul din Liga 2. De altfel, a recunoscut că în momentul în care și-a trimis jucătorii în vacanță le-a reamintit că vrea ca la finalul întrecerii regulare, din care mai sunt doar patru runde, să fie în top șase.

Din punctul său de vedere, FK Miercurea Ciuc poate ajunge acolo cu trei victorii în rundele rămase. Altfel, antrenorul a precizat și că, dacă obiectivul va fi bifat, ciucanii vor fi siguri de prezența în barajul de promovare din Liga 2 în SuperLiga României cel puțin, considerând că în play-off vor fi cel puțin două formații fără drept legal de accedere în prima divizie.

Normal că obiectivul, calificarea în play-off, este pentru toată lumea, clar. În momentul despărțirii de jucători, le-am adus aminte că ne aflăm în fața unui obiectiv important.

Mai sunt doar patru partide de disputat, din care, dacă am câștiga trei, după părerea mea am fi 99 la sută în play-off, firesc și în funcție de celelalte rezultate. Acolo, mai mult ca sigur vor fi cel puțin două echipe care nu au drept de promovare.

Astfel, dacă am accede în primele șase, atunci mai mult ca sigur că am juca meci de baraj pentru promovare, cu una dintre echipele din primul eșalon”, a mai spus Robert Ilyeș.

FK Miercurea Ciuc, la mijlocul clasamentului din Liga 2, pe locul 10

Gruparea din Miercurea Ciuc ocupă locul 10 în clasamentul de Liga 2, cu 22 puncte, în urma a șase victorii, patru remize și cinci eșecuri, cu 13 goluri marcate și 12 primite.

În runda a 15-a din Liga 2, ultima din 2023, ciucanii au trecut, surprinzător, de Gloria Buzău, în deplasare, scor 2-0. Anul 2024, la nivelul meciurilor oficiale, va fi deschis cu o partidă pe teren propriu, contra Campionii FC Argeș.

Analiza lui Robert Ilyeș în privința prestațiilor avute de FK Miercurea Ciuc în cele 15 etape consumate din Liga 2:

Pot să spun că ne propunem tot timpul obiective din ce în ce mai mari și este normal că de la echipă am avut mai multe așteptări, deoarece succesul oricărei echipe este dat de rezultate. Din păcate, în acest campionat am tot oscilat, pot să spun că nu am avut prestații ieșite din comun, cu excepția a patru partide în care am obținut într-adevăr rezultate bune.

Echipa a avut o prestație oscilantă, dar este bine de știut că astă vară ne-au plecat nouă jucători și le-am dat credit unor tineri în primul 11, care nu aveau speranța ligii secunde. Au venit, desigur, și jucători noi, care au avut nevoie de timp pentru a se acomoda cu stilul meu, cu filozofia mea, cu ceea ce mi-am propus să jucăm.

Așa cum am promis înainte de startul campionatului, îmi place să avem posesia, să controlăm partidele. Desigur, pentru acest lucru este nevoie de fotbaliști cu o tehnică de joc adecvată, care pot pune în practică intenția de a avea posesie.

Nu vreau să mă plâng de jucători, au îndeplinit sută la sută ceea ce am dorit de la ei, atât la antrenamente, cât și la meciuri. Am avut, desigur, și partide mai puțin reușite, din care cu o atenție un pic sporită am fi putut obține mai mult.

Astfel, am pierdut puncte în meciuri în care trebuia să câștigăm, dar acum, la finalul anului, ne situăm la mijlocul clasamentului, cu șanse reale de a prinde play-off-ul.

Se știe că avem un handicap de un punct față de locul care asigură prezența în faza finală. Concluzionând, am jucat partide de nivel mediu, cel puțin din punctul meu de vedere, însă puteam să obținem mai mult din cele 15 jocuri disputate”.

https://www.youtube.com/watch?v=THNER4_fOoU

 

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-dinu-maghici-despre-ascensiunea-corvinulu-19296495

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-tudose-prea-o-curatenie-generala-la-cfc-arges-19296492

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/petru-cadar-a-primit-titlul-de-cetatean-de-onoare-al-brasovului-19296486

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-taie-in-carne-vie-la-csm-alexandria-19296478

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stadionul-din-alexandria-fara-termen-de-finalizare-al-lucrarilor-19296476

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-este-noul-antrenor-al-csm-alexandria-19296430

Andrei PASCU 23 Dec. 2023, 14:57 Liga 2
Pe aceeași temă