Ripensia surprinde înaintea meciului cu Unirea Slobozia, primul pe teren propriu din noul sezon. Antrenorul principalul Roberto Ivan a vorbit pentru prima dată de când a preluat echipa

Anda DELIU 12 Aug. 2022, 16:52 Liga 2
Ripensia surprinde înaintea meciului cu Unirea Slobozia, primul pe teren propriu din noul sezon. Antrenorul principalul Roberto Ivan a vorbit pentru prima dată de când a preluat echipa

Ripensia Timișoara va juca sâmbătă, de la ora 11:00, primul joc acasă din acest nou sezon de Liga 2 cu un adversar puternic, Unirea Slobozia.

Dacă până acum, după amicale, înainte și după jocul de debut în noua ediție de campionat, cât și la prezentarea echipei, declarații a dat doar Iulian Muntean, cel care în acte e preparator sportiv la club, înainte de acest meci cu ialomițenii a vorbit, în sfârșit, Roberto Ivan, cel care în această vară a fost adus în stafful tehnic fiindcă are licența necesară pentru a fi trecut în acte ca antrenor principal.

Roberto Ivan vorbește în numele staffului Ripensiei înaintea meciului cu Unirea Slobozia: ”Este o partidă dificilă”

După un prim joc în deplasare la Buzău, unde a pierdut cu 1-0, Ripensia joacă acasă, pe Electrica, cu Unirea Slobozia, care a câștigat cu 3-0 acasă în prima rundă, cu nou-promovata Minaur.

Stafful Ripensiei, reprezentat la această conferință, în premieră, de antrenorul ei principal, se așteaptă la un joc dificil.

”Într-adevăr, Unirea Slobozia este una din echipele puternice ale eșalonului doi, care are în componență jucători cu experiență, valoroși și care și-a declarat intenția de a ataca play-off-ul, și, implicit, promovarea în prima divizie (n.r. – la play-off țintesc toate echipe din campionat, însă Unirea nu a spus și că are de gând să și promoveze). Din punctul nostru de vedere, este o partidă dificilă. La fel cum a fost și prima etapă la Buzău, unde am întâlnit, de asemenea, o pretendentă la promovare și unde, părerea mea, nu ne-am descurcat nici foarte bine, dar nici foarte rău”, a punctat Roberto Ivan, care a oferit cu acest prilej primele declarații în calitatea sa de antrenor principal al Ripensiei, deși a trecut ceva timp de la instalarea sa în funcție.

Ripensia are în continuare probleme de lot

Ripensia are jucători indisponibili pentru acest meci. Răzvan Morariu și Mihai Ene nu vor juca, iar Alexandru Piftor este incert și el.

”Din păcate, avem câteva indisponibilități, ceea ce ne va afecta poate puțin planurile, dar jucătorii care vor intra sunt convins că vor da 100 la sută pe teren și vom încerca să obținem cele trei puncte. Se va schimba primul «11». Încă nu ne-am hotărât complet asupra lui. Avem una sau două semne de întrebare. Dar, cine va intra pe teren va fi dedicat jocului și va lupta pentru cele trei puncte”, a precizat principalul din acte al Ripensiei.

”Principalul” Roberto Ivan se simte bine la Ripensia, în umbra preparatorului sportiv

În ultimii ani, Roberto Ivan a fost plecat la muncă în străinătate. Anterior, el a antrenat la juniorii vechii Poli. La Ripensia, a mai lucrat cu cei din staff, dar cu niciun jucător actual. A fost însă antrenorul lui Denis Golda, ajuns acum chiar la Slobozia.

”Destul de bine și destul de ușor. În anumite perioade am colaborat cu colegii mei. Și cu Mada (n.r. – secundul Călin Mada), și cu Frunză (n.r. – antrenorul cu portarii Călin Frunză), și cu Iuli (n.r. – Iulian Muntean, cel care e antrenorul principal în practică). Mai puțin cu Mircea Moldovan (n.r. – preparatorul fizic nou). În rest, jucătorii tineri. Foarte mulți tineri. N-am lucrat cu niciunul dintre ei. Singurul cu care am lucrat fusese Golda, pe care l-am avut ca juniori, antrenat la academia lui Poli, dar a plecat. Eu mă bucur pentru el, să dea multe goluri, să câștige multe meciuri, dar nu mâine”, a mai declarat antrenorul principal al Ripensiei, ieșit din umbra preparatorului sportiv Iulian Muntean, cel care are primul cuvânt în stafful tehnic și care dă indicații la meciuri.

Ripensia are 0 puncte după prima etapă, iar Unirea Slobozia are 3 puncte. Meciul din sezonul regular dintre aceste două echipe se va juca sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena Electrica din Timișoara, în cadrul etapei a doua.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-5-din-20-nu-au-drept-de-promovare-in-prima-liga-dar-nici-interzis-sa-joace-in-play-off-frf-informeaza-care-sunt-echipele-de-drept-public-participante-in-editia-2022-2023-de-liga-2-19240259

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-si-a-prezentat-lotul-de-doar-24-de-jucatori-dupa-ce-a-disputat-primul-meci-in-noul-sezon-de-liga-2-patronul-dumitru-mihu-obiectivul-nostru-e-sa-mergem-inainte-19240254

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-inchide-etapa-a-2-a-a-ligii-2-dupa-ce-pe-prima-o-deschisese-runda-incepe-de-vineri-iar-rivalele-steaua-si-dinamo-au-fost-puse-sa-joace-in-timpul-saptamanii-meciurile-televizate-19240053

Anda DELIU 12 Aug. 2022, 16:52 Liga 2
Pe aceeași temă