Ripensia s-a reunit fără vreo noutate certă în lot, însă cu patronul visând la play-off. Clubul și-a adus de fațadă un antrenor principal, iar cel care va conduce, de fapt, echipa nu se ascunde: ”Este trecut ca principal. Trebuie să ne ajute”

Anda DELIU 22 Jun. 2022, 23:45 Liga 2
Ripensia s-a reunit fără vreo noutate certă în lot, însă cu patronul visând la play-off. Clubul și-a adus de fațadă un antrenor principal, iar cel care va conduce, de fapt, echipa nu se ascunde: ”Este trecut ca principal. Trebuie să ne ajute”

Ripensia a reluat miercuri după-amiază, 22 iunie 2022, antrenamentele pe arena Electrica, pentru viitorul sezon de Liga 2, 2022-2023, cel în care, la un moment dat, patronul-președinte Dumitru Mihu anunța public, printr-o conferință, că nu vrea să-și mai înscrie echipa, însă, ulterior, totul se demonstra a fi fost o scenetă de victimizare.

Au venit cinci tineri jucători în probe ca singurele noutăți pentru lot, iar în staff s-a mai alăturat și Roberto Ivan, fost jucător de la Poli, care va fi ”principalul” din acte.

Fără nume noi la reunirea Ripensiei

Deja ”clasic” pentru fotbalul timișorean, la Ripensia nu s-a făcut niciun transfer, spre deosebire de alte cluburi din alte orașe. Au venit în teste tinerii Mario Diaconescu (fundaș central, 2004, ultima dată la Flacăra Horezu), Mathias Hondorocu (fundaș lateral, 2004, ex-Viitorul Constanța și Șimian), Claudiu Zamfirescu (fundaș dreapta, 1998, ultima dată la Metalul Buzău), Cătălin Vaida (atacant, 2001, ultima dată la Sportul Șimleu Silvaniei) și Daniel Todîrcan (mijlocaș ofensiv, 2002, ultima dată la Topolovățu Mare).

Plecările certe sunt Radu Rogac și Valerii Macrițchii, iar clubul va purta discuții pentru noi înțelegeri cu Andrei Macrițchii, revenit după o accidentare, Ionuț Rus, căruia îi expiră împrumutul de la CFR Cluj, Denis Golda și Cristian Gavra, la final de contract.

”Ne bucurăm că ne-am reunit și suntem toți sănătoși. Noutăți foarte multe nu putem să vă spunem în momentul de față, probabil în următoarele săptămâni. Sperăm să se concretizeze câteva transferuri, care să ne ajute pentru sezonul viitor. Momentan sunt jucători din academie și câțiva jucători în probe, pe care o să-i urmărim în următoarele zile. Ne-ar trebui un fundaș lateral. Avem doar juniori pe aceste posturi. Pe post de aripă stângă-aripă dreapta, un jucător polivalent ne-ar ajuta foatre mult. Ne-ar trebui și un atacant”, a declarat preparatorul sportiv Iulian Muntean, cel care face pe antrenorul la ședințele de pregătire și în timpul meciurilor.

Aparent, antrenor nou, practic, nu vor fi mari schimbări! ”Principalul” Roberto Ivan nu mișcă în fața preparatorului sportiv Iulian Muntean

Roberto Ivan este noutate din stafful Ripensiei, un antrenor cu licența A.

Fost jucător la Poli Timișoara, el a fost antrenor de juniori la clubul lui Marian Iancu, dar și ”secund” al lui Alexandru Pelici, cu care a lucrat la Râmnicu Vâlcea.

În ultimii ani, Roberto Ivan a fost plecat din țară, la muncă.

Practic, indicațiile le va da tot Iulian Muntean, care nu are licență de antrenor. Acest lucru este confirmat și de faptul că la reunire el a fost cel care a dat declarații în fața presei, nu așa-zisul antrenor principal Roberto Ivan.

Din staff va mai face parte Călin Mada, antrenorul cu portarii Călin Frunza, și se negociază pentru un preparator fizic.

Putem spune că licența lui Ivan o va înlocui pe cea a lui Iuian Prodana, legitimat la FRF pentru ultimul meci din sezonul recent încheiat, însă care oricum nu a fost prezent la joc, indicațiile dându-le tot Muntean. Totul, sub protecția FRF, care închide ochii la acește fentări de regulament pe care le face Ripensia.

”L-am cooptat în staff pe Robi Ivan și probabil săptămâna viitoare o să cooptăm și un preparator sportiv. Avem ceva discuții, dar încă nu sunt materializate. Domnul Ivan este trecut ca principal. Este o cunoștință de-a noastră, îl cunoștem foarte bine, avem referințe foarte bune despre el de la Alexandru Pelici. A lucrat cu el mai mulți ani. Pentru că trebuie să ne ajute”, a punctat Muntean, probabil singurul preparator sportiv din România căruia i se dă pe mână o echipă pentru a o conduce din postura de antrenor principal, funcție pentru care nu are studii.

Patronul Dumitru vrea și play-off

La cum se prezintă Ripensia, echipa se anunță, cel mai probabil, ca una dintre candidatele la retrogradare.

Patronul-președinte Dumitru Mihu a explicat că anul trecut crede că lotul nu și-a atins potențialul maxim prin clasarea pe locul 4 din 7 în play-out și că vrea ca echipa să fie mult mai bine clasată, chiar în primele șase.

”Sunt aceleași gânduri pe care le-am avut în ultimii 5 ani. Să creștem, să mergem în sus, să începem să consolidăm clubul, să aducem oameni competenți, cu care încercăm să ieșim la suprafața în proiectul asta al nostru greu, într-un fotbal care este în cădere liberă. Noi nu ne permitem să aducem jucători consacrați, care să facă diferența, și atunci trebuie să construim. Trebuie să creăm plus valoare la nivelul jucătorilor, al staffului tehnic, și la nivelul meu, pentru că și eu sunt într-un proces de învățare. În felul acesta cred că vom merge înainte. Nu mă gândesc la menținere, speranța e să mergem mai sus. Îmi permit să pronunț și cuvântul play-off”, a punctat Mihu.

Concurența benefică cu Dumbrăvița

Despre faptul că zona Timișoarei va avea trei echipe de Liga 2, după promovarea celor de la CSC Dumbrăvița, Mihu spune că este un lucru bun.

”Este un lucru bun. Eu mă bucur foarte mult pentru Dumbrăvița. Am înțeles că vor reuși să e licențieze și să participe la Liga 2 (n.r. – la Liga 2 procesul se numește certificare, nu licențiere). E un lucru bun pentru zonă, și pentru noi, că avem mai puține deplasări. Cred că e bine. Se va crea o emulație în zonă, vor veni mai mulți jucători. Va fi un stimulent pentru toată lumea”, a mai spus Mihu.

Se caută cantonament și amicale

Ripensia va juca în 2 iulie primul amical, cu Universitatea de Vest din Timișoara, proaspăt pierzătoare a finalei fazei județene a Cupei României, echipă care are un echipament de joc identic cu al Ripensiei, iar apoi va pleca în cantonament.

Se analizează locații din Serbia sau Ungaria. Ulterior, se va juca un amical cu CSC Dumbrăvița și se mai caută un adversar.

Lotul de jucători pe care Ripensia l-a avut la reunire:

portari: Ștefan Dobre, Ionuț Rus, Mark Lupu
fundași: Mădălin Sturzu, Răzvan Morariu, Darius Țieranu, Harald Fridrich, Cosmin Gladun, Rareș Butnărașu, Andrei Macrițchii
mijlocași: Gabriel Stoi, Tudor Călin, Raul Vidrăsan, Alexandru Piftor, Ianis Mihart, Mihai Ene, Zoran Mitrov, Robert Stoica, Luca Szimionas, Sorin Careba, Mario Petruș (Academia Ripensia)
atacanți: Cristian Gavra, Denis Golda, Claudiu Matiș, Ion Vasluian (revenit de la CSM Reșița)

învoit: Nenad Lalic

  • Antrenorii care au condus Ripensia Timișoara în sezonul 2021-2022 de Liga 2: Cosmin PETRUESCU (et. 1-7, 7 jocuri) / Iulian MUNTEAN (et. 8-11, 4 jocuri) / Florin FABIAN (et. 12-19 / 1out, 9 jocuri) / Călin MADA (et. 2-7out, 5 jocuri) – în etapa 3 a play-out-ului, Ripensia a stat.

Foto: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/statistica-nu-mai-putin-de-42-de-antrenori-au-activat-la-cele-20-de-echipe-din-liga-2-in-sezonul-2021-2022-17-fiind-debutanti-zece-dintre-cluburi-n-au-schimbat-principalul-viito-19235305

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-vrea-sa-joace-meciurile-din-nocturna-la-arad-administratorul-arenei-francisc-neuman-raspunde-nu-in-weekendurile-in-care-uta-joaca-acasa-19233223

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gargara-ieftina-a-primarului-timisoarei-despre-noul-stadion-care-nu-e-nici-acum-aprobat-ca-investitie-si-sala-polivalenta-unde-sunt-probleme-mari-19231878

Anda DELIU 22 Jun. 2022, 23:45 Liga 2
Pe aceeași temă