Ripensia a cedat în prima rundă, la Buzău. Iulian Muntean e mulțumit de joc, dar ”din păcate, ne-a lipsit golul”

Anda DELIU 06 Aug. 2022, 15:59 Liga 2
Ripensia a cedat în prima rundă, la Buzău. Iulian Muntean e mulțumit de joc, dar ”din păcate, ne-a lipsit golul”

Ripensia Timișoara a pierdut cu scorul de 0-1 meciul din debutul noului sezon de Liga 2, jucat la Buzău, cu Gloria. Alin Cârstocea a înscris unicul gol al întâlnirii desfășurate sâmbătă, una în care gazdele nu au dominat neapărat copios, dar roș-galbenii au dovedit că nu au depășit ”boala” ineficienței în atac, care îi ”macină” de câteva sezoane.

Contraatacurile ripensiste, fără rezultat la Buzău

Ripensia a presat în prima repriză de multe ori prin Piftor, care a avut mai multe urcări pe contraatac, însă niciuna nu s-a soldat cu vreo acțiune prea periculoasă.

Și Tudor Călin a avut un șut care s-a dus peste poartă, în timp ce gazdele au avut și ele câteva ocazii irosite, chiar dacă nu foarte multe. Chiar pe finalul reprizei, Trebotic a bătut mult peste poartă o lovitură liberă dintr-o pozitie bună.

Alin Cârstocea a marcat golul victoriei Gloriei

Altfel, deși nu au arătat superioritatea lotului și bugetului în prima repriză, buzoienii au ”rezolvat” meciul în minutul 61. Fără a fi presat de ripensiști, Alin Cârstocea a tras de la 25 de metri și l-a învins pe picior greșit Toroc, ieșit prea în față.

În minutul 73, Piftor a centrat bine, dar nici Gavra, nici Mitrov, nu au putut ajunge la minge, problemă cu care Ripensia s-a mai confruntat la faze similare de câteva sezoane.

Iulian Muntean, mulțumit de cum au jucat fotbaliștii

Iulian Muntean (foto), cel care se ocupă, de fapt, de pregătirea echipei timișorene și de dat indicații în timpul meciurilor, însă fiindcă e ne-licențiat e trecut în raportul de joc ca preparator sportiv, a spus că jocul elevilor săi l-a mulțumit.

”A fost un joc bun din partea noastră, din păcate ne-a lipsit golul. Am avut câteva situații mari de gol, dar, din nefericire, nu am concretizat aceste șanse. Sunt mulțumit de joc, chit că s-au comis câteva greșeli, de pildă la transmiterea balonului, dar aceste erori sunt oarecum inerente pentru startul sezonului. Mă bucur că Gloria Buzău nu și-a creat situații foarte mari la poarta noastră, cu excepția execuției spectaculoase de la unicul gol. Cred că gazdele au mai avut un singur șut pe spațiul porții. I-am felicitat pe băieți la final în vestiar, i-am îmbărbătat, pentru că au avut o prestație bună. Jocul prestat ne dă încredere pentru etapele următoare”, a spus Muntean.

Antrenorul principal din acte este Robert Ivan.

Au apărut problemele medicale la Ripensia

Înainte de prima deplasare, ripensiștii nu aveau probleme medicale care să facă vreun jucător indisponibil. Vlad Chera nu devenise liber de contract și, prin urmare, nici nu a făcut deplasarea.

De asemenea, nici talentatul Ioan Vermeșan, tânăr pe care patronul Mihu speră să-l vândă, nu s-a regăsit pe foaia de joc, deoarece abia ieri a terminat cantonamentul cu naționala U16.

După primul meci în noul sezon, iată că au apărut deja unele probleme. ”Din păcate, avem probleme medicale după acest duel. Ene a cerut schimbare înaintea pauzei, după ce a primit o lovitură puternică în picior, iar Morariu, pe final, a suferit o disjuncție la umărul drept. Vom vedea luni care este situația lor”, a mai punctat Muntean.

Ripensia în meciul cu Gloria Buzău: Toroc – Rz. Morariu, Țieranu, Lalic, Fridrich – Stoi (cpt.), Tud. Călin (Vidrăsan 78’) – Piftor (Zamfirescu 89’), Mih. Ene (Mitrov 46’), Mogoș (Agapie 89’) – Gavra. Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – A. Macrițchii, Mihart, Rob. Stoica, Gladun.

Ripensia rămâne, astfel, fără punct după prima rundă a Ligii 2. Săptămâna viitoare va primi vizita Unirii Slobozia, în primul meci jucat acasă. Ialomițenii au început sezonul cu un 3-0 acasă cu Minaur Baia Mare.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-1-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-buftea-buzau-ramnicu-valcea-targu-jiu-si-dej-derby-ul-moldovei-are-startul-la-ora-1130-19239577

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fara-victorie-in-amicale-cs-comunal-selimbar-castiga-la-debutul-in-noul-sezon-de-liga-2-1-0-cu-brasovul-lui-dan-alexa-lucian-buzan-gol-de-3-puncte-19239698

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-start-lansat-in-liga-2-a-invins-la-scor-concordia-chiajna-dar-daniel-oprescu-a-surprins-la-finalul-jocului-de-la-buftea-reactia-antrenorului-19239649

https://liga2.prosport.ro/seria-1/al-doilea-meci-in-noul-sezon-de-liga-2-unirea-slobozia-minaur-baia-mare-se-joaca-de-la-ora-1700-costel-enache-la-debutul-oficial-la-ialomiteni-19239499

Anda DELIU 06 Aug. 2022, 15:59 Liga 2
Pe aceeași temă