Ripensia și-a prezentat lotul, de doar 24 de jucători, după ce a disputat primul meci în noul sezon de Liga 2. Patronul Dumitru Mihu: ”Obiectivul nostru e să mergem înainte”

Anda DELIU 10 Aug. 2022, 16:08 Liga 2
Ripensia și-a prezentat lotul, de doar 24 de jucători, după ce a disputat primul meci în noul sezon de Liga 2. Patronul Dumitru Mihu: ”Obiectivul nostru e să mergem înainte”

Într-un cadru destul de anost, Ripensia Timișoara și-a prezentat lotul pentru noul sezon de Liga 2, marți după-amiază, după ce a disputat primul meci oficial.

Clubul a optat din nou pentru un eveniment la partenerul Universitatea de Vest, la o oră deloc accesibilă, astfel că, într-un fel, putem spune că echipa s-a prezentat doar pentru club, sieși…

Altfel, optimistul a fost unul debordant în declarații.

24 de jucători, Vlad Chera nu mai vine

Ripensia a prezentat același lot, anunțat și înainte de prima etapă (0-1 în deplasare la Gloria Buzău), plus tânărul atacant junior Cristian Zeto, trecut și pe la Poli Timișoara.

Dacă alb-violeții de la Poli s-au prezentat în centrul Timișoarei încă înainte să încheie și seria amicalelor din această vară, Ripensia s-a ”închis” într-o universitate goală vara. De altfel, la prezentare au fost prezenți doar juniorii clubului, aduși ca la serbările școlare, să ”constituie” un public.

Prezentarea s-a făcut în miezul zilei, la o oră neaccesibilă pentru fanii echipei, ca să nu mai spunem că niciun club serios, profesionist nu se prezintă după ce s-a jucat deja prima etapă.

Pe scenă au vorbit patronul-președinte Dumitru Mihu, rectorul politician al UVT, Marilen Pirtea, un om foarte avid de imagine, preparatorul sportiv cu putere de antrenor principal Iulian Muntean, dar și căpitanul Gabriel Stoi, pe care vara trecută clubul dorea să-l dea afară, după ce i se terminase inițial contractul de atunci.

”Surpriza” e că Vlad Chera nu mai semnează cu roș-galbenii. Reșițeanul a devenit săptămâna trecută liber de contract, la comisiile FRF. El fusese jucătorul Farului. Totuși, deși se pregătise cu bănățenii, nu va semna cu ei. Asta după ce Ripensia a mai avut o situație de gen care nu îi pune într-o lumină foarte favorabilă. Radu Rogac revenise la antrenamente și chiar ”antrenorul” Muntean a anunțat că va semna un nou contract, după ce inițial fusese prezentat ca plecat. Ceea ce nu s-a mai întâmplat, deși lotul e ”subțire” numeric:

portari: Ștefan Dobre, Paul Toroc;
fundași: Nenad Lalic, Claudiu Zamfirescu, Rareș Butnărașu, Andrei Macrițchii, Harald Fridrich, Cosmin Gladun, Darius Țieranu, Răzvan Morariu;
mijlocași: Gabriel Stoi, Raul Vidrăsan, Luca Szimionaș, Răzvan Mogoș, Ianis Mihart, Zoran Mitrov, Alexandru Piftor, Tudor Călin, Robert Stoica, Mihai Ene;
atacanți: Cristian Gavra, Ioan Vermeșan, Ovidiu Agapie, Cristian Zeto.

Iulian Muntean e mulțumit de lot, dar vrea întăriri și vorbește doar de menținerea în Liga 2

Antrenorul de facto al echipei, căci în acte e trecut Roberto Ivan în această postură, care are licența necesară, dar pe care clubul nu-l promovează deloc la declarații, Iulian Muntean, spune că e mulțumit de lot.

Deși Ripensia își propune verbal mai mult, așteaptă tot finalul perioadei de transferuri, deci să ofere salarii mici jucătorilor care vor rămâne liberi pe piață…

”Momentan, da, sunt mulțumit. Vedem dacă reușim să mai aducem ceva jucători până în 5 septembrie. Momentan, mă bucur că suntem cât de cât ok. După prima etapă am pierdut deja doi jucători: Morariu și Ene. Pe fiecare zonă de teren aș mai vrea. Am mai avea nevoie de atacant, Doamne ferește!, dacă se întâmplă ceva cu Cristi (n.r. – Gavra), ne vom baza doar pe jucători de 2006 și 2005 (n.r. – Vermeșan, Agapie și Zeto). Posibil și un fundaș central. Vedem exact ce variante o să avem până la sfârșitul perioadei. Dacă nu, ne vom baza pe jucătorii tineri, pe care i-am debutat anul trecut, care trebuie să crească alături de noi. Omogenitatea lotului e cel mai important lucru. Din moment ce am păstrat trei sfert din lotul de anul trecut, avem un plus pe omogenitate. S-a putut rezista în Liga 2 cu un lot tânăr. Sezonul trecut am fost la fel de tineri ca sezonul acesta. Probabil avem unul dintre cele mai tinere loturi din Liga 2. Dar cu o pregătire bună, cu muncă bună, și dacă vom fi cu adevărat pe chipă, vom rezista cu oricine, oricât de tineri am fi, pentru că avem câțiva jucători de valoare care trag echipa după ei, care îi inspiră pe cei tineri, iar cei tineri au deja câteva sezoane, chiar dacă sunt fragezi ca vârstă. Vom avea probabil și jucători mai mici de 2004”, a declarat Muntean.

Jucătorii Ripensiei au ambiții de play-off!?

Ca și în sezoanele anterioare, Dumitru Mihu are ca obiectiv ca Ripensia să intre în prima jumătate a claamentului Ligii 2. Echipa și-ar dori play-off, deci o clasare pe locurile 1-6.

”Obiectivul nostru e să mergem înainte. Am stabilit personal niște obiective. Primul a fost locul 10, înțeleg că jucătorii și stafful și-au stabilit obiective mult mai îndrăznețe. Aș fi super-încântat și fiecare dintre noi ar fi bucuros ca aceste lucruri să se întâmple”, a spus patronul Mihu, pe scenă. Pe finalul sezonului trecut, Dumitru Mihu anunța inclusiv într-o conferință de presă organizată special că își retrage echipa din Liga 2 fiindcă nu mai are posibilități financiare să o țină singur la acest nivel. Ulterior spunea că s-a răzgândit, însă totul s-a dovedit doar o scenetă proastă regizată de Mihu și ceilalți asociați ai săi.

Muntean pare ceva mai cumpătat ca jucătorii. ”Noi ne dorim, nu putem spune că nu ne dorim. Dar, ce vorbisem înainte era o discuție între staff și jucători. Jucătorii au fost cei care și-au dorit obiective înalte. Exact cum a zis domnul Pirtea (n.r. – rectorul UVT), dacă nu-ți propui obiective înalte foarte greu să ți le atingi și pe cele care sunt intermediare. Din moment ce ei își doresc, înseamnă că au încredere că pot să fie deschiși pentru muncă. Vor da tot ce pot ca să-și atingă obiectivele. Nu știm dacă putem atinge noi un obiectiv de play-off, trebuie să fim realiști. E diferența de vârsta, poate și de jucători de valoare care există în celelalte loturi”, a punctat ”principalul” fără licență, asupra căruia FRF închide ochii și nu-i interzice să dea indicații în timpul meciurilor.

Ripensia, o ”școală” de fotbal pentru toată lumea

Întrebat de un ziarist dacă patronul s-a mai maturizat după declarațiile mincinoase din martie, cu retragerea echipei în Liga 3, Muntean a spus că toată lumea se perfecționează continuu la Ripensia. Clasamentele ne spun însă tocmai invers, căci Ripensia a avut cea mai bună clasare a sa din Liga 2, adică locul 11, chiar acum 5 ani, după promovare. Așadar, ulterior, s-a cam involuat, chiar dacă asta nu ”dă bine” în declarații, unde se vorbește despre club ca de un loc unde calificarea se face la locul de muncă.

”Cred că a fost un șoc ce s-a întâmplat după declarațiile pe care le-a făcut atunci. Nu cred că mai e cazul. În momentul de față mi se pare mult mai matur. Cum am spus, că am crescut de la sezon la sezon, de când am ajuns în Liga 2, la fel și domnul Mihu a crescut de la sezon la sezon. Și a devenit mult mai matur și a început să aibă mult mai multă experiență în conducerea unei echipe. Sunt foarte mulți în cadrul clubului care învață odată cu echipa. Exact asta este situația, pentru că este un plus. Dar îți descoperi tot timpul calități noi, pe care trebuie să ți le socți în față. Eu nu pot să zic că învăț odată cu echipa. E adevărat că m-ar fi ajutat un pic de experiență în plus, dar am demonstrat în meciurile în care am condus echipa că am avut rezultate cât de cât bune și jocul a fost promițător”, a mai spus Muntean.

Ripensia, alături de alte șapte echipe, are 0 puncte acumulate după prima etapă, iar în runda a doua joacă sâmbătă, 13 august, de la ora 11:00, pe teren propriu, pe arena Electrica, cu Unirea Slobozia, formație care în primul joc al ei s-a impus cu 3-0 acasă cu nou-promovata Minaur Baia Mare.

Anda DELIU 10 Aug. 2022, 16:08 Liga 2
Pe aceeași temă