Ripensia debutează în noul sezon la Buzău, contra unui adversar pe care îl vede favorit la promovare. Cristian Gavra are o părere bună și despre echipa sa: ”Arată mult mai bine ca sezonul trecut”

Anda DELIU 05 Aug. 2022, 00:16 Liga 2
Ripensia debutează în noul sezon la Buzău, contra unui adversar pe care îl vede favorit la promovare. Cristian Gavra are o părere bună și despre echipa sa: ”Arată mult mai bine ca sezonul trecut”

Ripensia Timișoara ia startul în noul sezon de Liga 2 pe terenul Gloriei Buzău, sâmbătă, de la ora 11:00.

Vara aceasta, la echipa bănățeană s-au înregistrat șase plecări, una chiar ”dublă”, și s-au făcut doar trei transferuri, ultimul parafat chiar astăzi, joi. Cu toate acestea, la roș-galbeni este optimism în vestiar, iar noul căpitan Cristian Gavra spune că în perioada de pregătire jocul echipei s-a îmbunătățit.

Ripensia, nerăbdătoare pentru primul joc din noul sezon de Liga 2

Iulian Muntean, antrenorul de facto al echipei, în acte doar preparator sportiv, spune că elevii săi sunt nerăbdători să înceapă noul sezon.

”După șase săptămâni și jumătate de pregătire, băieții așteaptă cu nerăbdare primul joc oficial. Din păcate, avem o deplasare foarte grea. Distanța e foarte mare. Și un adversar pe măsură. După părerea mea și în momentul de față cred că este una dintre candidatele la promovare. Și prin prisma valorii lotului, a valorii antrenoruluu. Plus că și-au anunțat din start intențiile. Sigur vor fi o candidată la play-off și în momentul în care intri în play-off nu ai altă variantă decât să te lupți pentru promovare, ținând cont că patru din șase joacă baraj sau promovează direct. După părerea mea, Buzăul va ataca clar promovarea anul acesta”, a declarat antrenorul care nu are licența A, necesară la acest nivel pentru a fi principal.

Căpitanul Gavra vedere o Ripensia mai bună în acest moment decât atunci când a venit el

Cel mai matur jucător din tânărul lot al bănățenilor este Cristian Gavra, care spune că nivelul ripensiștilor este mai bun ca în primăvară, când a venit el la echipă.

”Întâlnim un adversar care, din ce am observat, la nivel declarativ și-a propus promovarea în acest sezon. Eu zic că ne-am pregătit mult mai bine în această perioadă. Echipa arată mult mai bine ca sezonul trecut și mergem încrezători să scoatem un rezultat pozitiv acolo. Echipa arată mai bine din punct de vedere fizic, din punct de vedere al organizării, chiar și calificativ, cu toate că nu s-au făcut foarte multe transferuri. Se vede un progres vizibil, atât la antrenamente, cât și la jocurile amicale”, a punctat Gravra.

Șase plecări de la Ripensia. Radu Rogac s-a întors și a plecat din nou

Față de sezonul trecut, de la Ripensia au plecat Ionuț Rus, Valerii Macrițchii, Ion Vasluian, Claudiu Matiș (clubul dorește să-l împrumute), Denis Golda și Radu Rogac.

Fundașul moldovean revenise săptămâna trecută la echipă după ce s-a antrenat o perioadă și cu Viitorul Pandurii. Iulian Muntean și-l dorea, dar pentru un nou contract, căci cel vechi expirase la 30 iunie, dar se pare că moldoveanul și patronul-președinte Dumitru Mihu nu s-au înțeles.

”Din păcate, nu s-a înțeles cu conducerea și nu a rămas”, a spus Muntean despre Radu Rogac.

Ultima sosire, Paul Toroc

Ripensia a transferat vara aceasta, până acum, doar trei jucători: Claudiu Zamfirescu, Alexandru Mogoș și Paul Toroc. Ultimul a semnat azi. Are 18 ani și este portar. Crescut de LPS Banatul a mai trecut pe la Becicherecu Mic, Academia Hagi și Pobeda Dudeștii Vechi.

”Mă bucur ca am semnat cu Ripensia, este o șansă mare pentru mine de mă lansa in fotbalul de cel mai înalt nivel. Sperăm ca împreună, în sezonul care urmează, să obținem la o clasare pe măsură așteptărilor pe care le are clubul”, a declarat Toroc.

În plus, clubul a anunțat că are și un preparator fizic, pe Mircea Moldovan. Ca formare, acesta este kinetoterapeut, licențiat în Educație Fizică și Sport, masterand în performanța motrică, având certificări în kinetoprofilaxie și recuperare fizică, precum și în domeniul fintness-ului (TRX, Cycling – Schwinn). A activat ca fotbalist la nivel inferior, având junioratul efectuat la Politehnica Timișoara.

Lotul echipei Ripensia Timișoara la startul noului sezon de Liga 2:

portari: Ștefan Dobre, Paul Toroc;
fundași: Nenad Lalic, Claudiu Zamfirescu, Rareș Butnărașu, Andrei Macrițchii, Harald Fridrich, Cosmin Gladun, Darius Țieranu, Răzvan Morariu;
mijlocași: Gabriel Stoi, Raul Vidrăsan, Luca Szimionaș, Răzvan Mogoș, Ianis Mihart, Zoran Mitrov, Alexandru Piftor, Tudor Călin, Robert Stoica, Mihai Ene;
atacanți: Cristian Gavra, Ioan Vermeșan, Ovidiu Agapie

Foto: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-incepe-lunga-cursa-pentru-promovare-auras-brasoveanu-analiza-obiectiva-inaintea-debutului-cu-ripensia-am-ramas-datori-promisiunea-presedintelui-19239405

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-incepe-iar-lupa-e-pusa-pe-cei-mai-interesanti-tineri-ai-campionatului-frf-analiza-celor-mai-de-perspectiva-nume-pe-cine-propun-steaua-si-dinamo-si-cine-sunt-numiti-din-ran-19239311

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iosif-rotariu-a-devenit-cetatean-de-onoare-al-timisoarei-cred-ca-si-timisoara-m-a-adoptat-pe-mine-ce-spune-fostul-international-despre-situatia-actuala-a-fotbalului-din-capitala-ba-19239248

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-incheiat-seria-amicalelor-cu-o-victorie-cu-bulgarii-de-la-pobeda-iulian-munteanu-nu-e-prea-incantat-am-fi-asteptat-un-altfel-de-joc-19238961

Anda DELIU 05 Aug. 2022, 00:16 Liga 2
Pe aceeași temă