Ripensia și Slatina s-au anihilat reciproc, iar timișorenii rămân pe loc de baraj. Cosmin Petruescu: ”Putea fi și mai spectaculos jocul dacă nu bătea vântul”

Anda DELIU 14 Apr. 2021, 16:59 Liga 2
Ripensia și Slatina s-au anihilat reciproc, iar timișorenii rămân pe loc de baraj. Cosmin Petruescu: ”Putea fi și mai spectaculos jocul dacă nu bătea vântul”

Ripensia Timișoara a remizat la scorul de 0-0 la Slatina, după un meci din care nu au lipsit ocaziile, ci doar golurile. S-a jucat destul de deschis, chiar dacă șuturile pe spațiul porții au fost destul de puține. Cosmin Petruescu a declarat după jocul din etapa a 3-a a play-out-ului, intermediară, că și vântul a jucat un rol important în desfășurarea meciului.

Încă din prima ocazie, ambele echipe au avut multe faze finalizate, majoritatea fără a prinde însă spațiul porților. În minutul 5, Ianis Stoica a executat periculos o lovitură liberă, dar mingea a fost deviată ușoară de zidul bănățenilor. Ambele formații au avut faze pentru care nu au ales cele mai bune soluți de finalizare. Tot Ianis Stoica a mai fost periculos în minutul 17, dar a tras prea puternic. În schimb, Ripensia a avut o ocazie mare în minutul 31, când Ene a tras foarte bine la poartă, dar tânărul portar Preduț a scos de sub bară.

Ocazii irosite de ripensiști și în repriza a doua, la Slatina

Partida a continuat în aceeași notă și în a doua jumătate. Ripensia a irosit o ocazie bună și în minutul 52. Neincomodat de nimeni, Tudor Călin a ales o soluție foarte prostă pentru finalizare. Slatina putea și ea să dea lovitura, pentru 3 puncte care ar mai re-echilibra clasamentul în Grupa A de play-out. Toma a tras din 35 de metri puternic, iar mingea s-a dus puțin peste poartă. Jocul a continuat cu ocazii irosite de ambele formații. În miutul 84, Coulibaly a tras în bară, iar în prelungiri, ivorianul a avut un balon expediat peste poartă.

Cosmin Petruescu spune că egalul e echitabil

Antrenorul ripensist a punctat că rezultat e echitabil, iar condițiile meteo și-au pus amprenta pe joc.

”Din punctul meu de vedere, un 0-0 echitabil, dacă e să ne raportăm la ocaziile care au fost pe final. O bară a noastră prin Coulibaly și o ocazie foarte mare a lor la ultima fază a jocului. Un joc spectaculos, chiar dacă nu s-a înscris. Cu o frecvență bună de acțiuni de poartă. Frecvență bună de cornere. Putea fi și mai spectaculos jocul, dacă nu bătea vântul. Cred eu că din acest punct de vedere jocul ambelor echipe a avut de suferit. Chiar dacă a fost o partidă între două echipe cu mare nevoie de puncte, s-a jucat în mare parte, deschis. De aici și ocaziile care au fost la cele două porți. Rezultatul îl consider echitaibl. Păcat că nu am reușit să ne adjudecăm cele 3 puncte. Avem mare nevoie de o victorie în partida de astăzi. Dar în același tip trbeuie să recunoaștem că și gazdele au avut acea ocazie pe final, când puteau să câștige”, a punctat Petruescu.

CSM SLATINA – RIPENSIA TIMIȘOARA  0-0

CSM Slatina: Preduţ – Iana, M. Manea, Cr. Preda, Pisăru (Necşulescu 81′) – Ov. Popescu, D. Toma (cpt.)(Bodri 81′) – Dav. Oprescu (C-tin. Radu 58′), Doman, Deta (Rogoveanu 46′) – I. Stoica
Rezerve neutilizate: Velcu – B. Enache, Cotigă, Motroc, Ceapă
Antrenor: Cristian Stănculeţu

Ripensia: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Rogac, Fridrich, Gladun – T. Călin (cpt.), Coulibaly, Val. Macrițchii (Vl. Tudorache 46′) – Golda (Piftor 46′), Sokovic (Pădurariu 76′), Mih. Ene (Al. Neagu 76′)
Rezerve neutilizate: Mikloș – Sturzu, Lalic, Vasluian, Stoi
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: 1 Mai (Slatina – Olt); Fără spectatori; Arbitru: George Cătălin Găman (Craiova); Asistenți: Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea) și Ionuţ Marius Bobe (Videle); Rezervă: Cristian Georgescu (Bucureşti); Observatori: Cristina Babadac (Alexandria) și Dorinel Dincă (Călăraşi).

În Grupa A de play-out, Ripensia rămâne pe locul 5, de baraj, cu 27 de puncte. Timișorenii joacă duminică dimineața cu ”U” Cluj. CSM Slatina e pe 6, loc retrogradabil, cu 19 puncte. Sâmbătă, oltenii joacă pe terenul lui Metaloglobus.

Foto: Gazeta nouă

https://liga2.prosport.ro/seria-1/recea-metaloglobus-e-primul-meci-al-zilei-in-liga-2-in-etapa-intermediara-jocul-incepe-la-ora-1100-urmeaza-slatina-ripensia-19179216

Anda DELIU 14 Apr. 2021, 16:59 Liga 2
Pe aceeași temă