Ripensia și-a stabilit toate coordonatele pregătirii. Un alt jucător experimentat din lot e pe picior de plecare

Anda DELIU 04 Jul. 2020, 20:39 Liga 2
Ripensia și-a stabilit toate coordonatele pregătirii. Un alt jucător experimentat din lot e pe picior de plecare

Dacă ASU Politehnica mai așteaptă până să se testeze de coronavirus, cealaltă echipă timișoreană din Liga 2, Ripensia, va face acest lucru încă de când reia antrenamentele. Clubul finanțat de Dumitru Mihu și-a stabilit cum va începe pregătirile, dar și locația de cantonament. Numărul plecărilor din lot ar putea să crească, după cele cinci anunțate deja.

Ripensia a început de miercuri vizitele medicale clasice, dar, de atunci, procesul nu a mai putut continua, din motive ce țin de programul Policlincii sportive din Timișoara. ”La Policlinica sportivă puteam face vizita medicală doar în zilele de luni și miercuri. Puteam alege 1 și 6 iulie, sau 6 și 9, și nu am mai vrut să mai pierdem o zi. Vizita medicală este mai complexă și se poate face doar dimineața. De aceea, miercuri, 1 iulie, au făcut vizita cei care sunt din Timișoara, iar luni dimineața o vor face ceilalți”, a declarat pentru Liga2.ro antrenorul Cosmin Petruescu.

Toată echipa și stafful Ripensiei se testează de coronavirus

Luni, după vizita medicală clasică, urmează și o vizită la o policlinică privată, pentru exudatul faringian și nazal pentru testul PCR. Roș-galbenii pot juca și amicale, dar doar cu echipe testate.

”Ne vom testa cu toții, inclusiv stafful. Vom primi rezultatele a doua zi. Până atunci, luni după-amiaza facem antrenamente în grupuri de zece, cum ne permite protocolul, până aflăm rezultatul. Ulterior, ne putem antrena normal, după ce primim rezultatele. În 11 e primul amical cu Bazoș, dar putem juca, în condițiile actuale, doar dacă se testează și ei”, a explicat antrenorul Ripensiei.

Cantonament în județul Timiș. Pleacă și Andrei Tînc?

Altfel, între Sântămărie-Orlea, din județul Hunedoara, și orașul stațiune Buziaș, din Timiș, Ripensia a ales a doua locație de cantonament.

La Buziaș există izvoare renumite de apă minerală, dar și o zonă împădurită, unde este mai răcoare și un aer mai curat decât la Timișoara. Cantonamentul va fi în perioada 15-24 iulie.

Deocamdată, Ripensia s-a despărțit de Horațiu Moldovan, George Monea, Vlad Chera, Mihai Hecsko, Caius Lungu, dar sunt șanse ca lista să crească și cu Andrei Tînc. Fundașul central născut la Reșița era și el la final de înțelegere cu clubul, cu o opțiune de renegociere. Faptul că Tînc are 35 de ani nu pare însă să îi dea șanse să rămână, deoarece Ripensia dorește să-și întinerească lotul, de aceea renunțând și la Hecsko, care are 32 de ani.

Andrei Tînc e la final de contract cu Ripensia și sunt șanse să nu mai continue cu echipa timișoreană. Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Andrei Tînc a ajuns la Ripensia la începutul anului 2019, după ce pleca de la Luceafărul Oradea. La echipa timișoreană evoluat în 15 meciuri în partea a doua a sezonului trecut, pentru ca în ediția 2019/2020 să aibă 13 apariții în tricoul galben-roșu, toate începute ca titular și în trei fiind înlocuit.

În cariera sa a mai jucat pentru CSMȘ Reșița, Arieșul Turda, FC Bihor, UTA Arad, Voința Sibiu, Rapid și CFR Cluj.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/planuri-esuate-din-cauza-coronavirusului-ripensia-si-a-anulat-trialul-de-jucatori-iar-programul-meciurilor-amicale-e-pus-si-el-in-pericol-19137579

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-s-a-despartit-de-inca-doi-jucatori-unul-dintre-ei-il-urmeaza-pe-fostul-antrenor-cosmin-petruescu-vrea-sa-aduca-la-echipa-timisoreana-fotbalisti-cu-care-a-mai-lucrat-inclusiv-la-asu-poli-19137344

https://liga2.prosport.ro/seria-1/schimbari-in-structura-celor-de-la-ripensia-clubul-timisorean-are-manager-sportiv-un-nou-doctor-si-e-in-cautari-la-capitolul-marketing-si-comunicare-19137298

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-si-a-stabilit-nu-mai-putin-de-noua-meciuri-de-verificare-in-perioada-de-pregatire-clubul-nu-s-a-hotarat-asupra-locatiei-de-cantonament-19137233

Anda DELIU 04 Jul. 2020, 20:39 Liga 2
Pe aceeași temă