VIDEO | Poli Timișoara și-a prezentat lotul pentru noul sezon de Liga 2 în zona centrală a Timișoarei, de Ziua Steagului. Bogdan Andone spune că a fost ideea sa: ”Suporterii, conducerea şi echipa ar trebui să fie un tot unitar”

Anda DELIU 28 Jul. 2022, 11:47 Liga 2

Poli Timișoara s-a prezentat miercuri seară, 27 iulie, în fața fanilor, în centrul orașului, cu ocazia unui eveniment denumit ”Ziua Steagului”, pe care vor să-l impună ca tradiție.

În fața a circa 200 de fani, fotbaliștii acontați vara aceasta au fost prezentați, iar antrenorul Bogdan Andone s-a comportat ca un adevărat agent de marketing și a spus că următoarea prezentare o vrea în crama de vin care sponsorizează echipa.

Bogdan Andone, la prezentarea echipei în centrul Timișoarei: ”Importantă e și imaginea”

Ziua Steagului s-a ținut în Piața Sfântu Gheorghe, o piață mai mică din zona centrală a Timișorei, cu un amfiteatru în miniatură. Copiii au avut posibilitatea să se joace, s-a pus muzică, s-au depănat momente din istoria vechii Politehnici, iar, la final, s-a prezentat echipa.

Bogdan Andone susține că el a insistat pentru un astfel de eveniment. De fapt, la Poli mereu a fost preocupare pentru imagine, de multe ori chiar mai mare decât pentru rezultate.

”E important că s-a realizat acest lucru. E important și pentru club, și pentru echipă, și pentru jucători. Pentru suflarea timișoreană, pentru că știm foarte bine, importantă e și imaginea și urmează un sezon dificil în care suporterii, conducerea clubului și echipa ar trebui să fie un tot unitar. O să fie și perioade dificile, și perioade mai bune, important e să mergem înainte, ca să ne putem îndeplini obiectivul propus”, a declarat antrenorul revenit la echipă vara aceasta, într-un momentul în care Poli Timișoara încă aștepta invitația FRF de a continua în Liga 2, după ce sportiv a retrogradat în Liga 3 în urma unui baraj cu FC Brașov.

Galeria a înjurat Steaua și Dinamo. În prima etapă vine satelitul neoficial al FCSB

Câțiva zeci de fani prezenți erau din grupările mai fanatice ale galeriei, care au scandat înjurături pentru Steaua și Dinamo. În prima rundă, Poli Timișoara va juca cu Unirea Constanța, ”satelitul” neoficial al FCSB. Andone, fost antrenor la FCSB, știe cât de importantă e o victorie în debutul noului sezon.

”Tot sezonul va fi o perioadă dificilă. Tot timpul, în primele meciuri din sezon, până îți găsești ritmul, cadența… Suntem și foarte mulți jucători noi. Antrenor nou. Așa că e foarte important să reușim să ne simțim în teren, în cadrul grupului, pentru că sunt și mulți jucători străini. Important e să câștigăm prima etapă. Acesta e cel mai important lucru, că dacă vor fi și rezultate, cu siguranță lucrurile vor fi mult mai simple”, a spus antrenorul Politehnicii.

Recașul, tărâm providențial pentru Poli?

Deși când s-a mutat echipa din Recaș la Timișoara, fanii viola au renegat ACS Poli, iată, peste zece ani, antrenorul spune că vrea o prezentare în crama respectivului oraș din Timiș, unde defuncta echipă înființată de fostul primar Nicolae Robu a ținut chefuri, la rându-i.

”Chiar am insistat la venirea mea aici, pentru că-mi amintesc perioada de acum 5 ani, când acest lucru s-a făcut undeva, cred că la o terasă (n.r. – la D’arc). A fost foarte multă lume, un entuziasm extraordinar, care s-a transmis echipei și jucătorilor. Tocmai de aceea am insistat să se facă acest lucru. Îmi pare rău că n-au putut fi alături de noi domnul Drăgan și domnul Ghiță Iova, pentru că ar fi fost foarte bine pentru noi, pentru club și pentru jucători, să-i simtă alături de noi și de echipă. Sper ca data viitoare și următoarea prezentare să o facem la Cramele Recaș, la Ghiță Iova acasă și să fie ceva și mai spectaculos”, a mai spus Andone.

Lotul de jucători prezentat de Poli Timișoara:

portari: Rareș Murariu, George Isvoranu, Mario Balica;
fundași: Denis Radu, Călin Jurj, Cristian Bocșan, Cătălin Oanea, Tudor Moțiu, Cosmin Huminic, Aleksandar Tsvetkov, Gabriele Germinio, Carol Taub;
mijlocași: Alin Ignea, Adrian Zaluschi, Luchiah Gologan, Marco Andone, Karlo Plantak, Silviu Pană, Răzvan Milea, Ervin Bakoș, Dan Pureca;
atacanți: Cosmin Bîrnoi, Daniel Olariu, Marin Mudrazija, Daniel Benzar, Ionuț Bătănași, Raul Țurcaș.

Stafful tehnic al Politehnicii Timișoara:

Antrenor principal: Bogdan Andone
Antrenor secund: Antonio Foale
Antrenor cu portarii: Alessandro Ramella
Preparator fizic: Simone Fornari
Fiziokinetoterapeut: Adrian Rus
Kinetoterapeut: Marius Inciulescu
Magaziner: Bogdan Comănișteanu
Delegat: Ciprian Freanț
Director sportiv: Ioan Mera

Clubul a transmis în direct pe pagina sa de Facebook momentul în care a fost prezentată echipa:

Foto: Emanuel Titus Ilieşi / Mediafax Foto

Anda DELIU 28 Jul. 2022, 11:47 Liga 2
Pe aceeași temă