Ripensia se deplasează la Slatina în etapa a 6-a: ”Pentru noi, niciunul dintre meciuri nu e ușor.” Antrenorul principal confirmă plecările în Italia ale celor două speranțe ale clubului

Anda DELIU 09 Sep. 2022, 10:21 Liga 2
Ripensia se deplasează la Slatina în etapa a 6-a: ”Pentru noi, niciunul dintre meciuri nu e ușor.” Antrenorul principal confirmă plecările în Italia ale celor două speranțe ale clubului

Ripensia Timișoara joacă în runda a 6-a a Ligii 2 în deplasare la Slatina, după prima victorie, obținută cu Metaloglobus (scor 2-1).

Stafful tehnic apreciază că orice meci e greu pentru bănățeni. Antrenorul principal din acte Roberto Ivan a confirmat Liga2.ro despre plecările lui Luca Szimionaș și Ioan Vermeșan.

Ripensia nu e euforică după primul succes

Gustul dulce al victoriei, obținut o dată în primele cinci etape, nu îi face pe ripensiști să-și piardă capul. Roberto Ivan (foto, primul din stânga, dintre cei îmbrăcați cu tricou alb), antrenorul principal din acte, a dat declarații înainte de acest joc și spune că pentru Ripensia, cel puțin în acest moment, orice meci este greu.

”Dacă stau să mă gândesc bine, pentru noi niciunul dintre meciuri nu e ușor. Dat fiind faptul că suntem în zona de jos a clasamentului, orice meci devine destul de important, și chiar dacă a trecut doar primul sfert din campionat, punctele se contabilizează și asta este cel mai important la ora actuală”, a declarat Ivan.

Luca Szimionaș e la Hellas Verona, iar Ioan Vermeșan îl va urma

Roberto Ivan spune că plecările internaționalilor de juniori Luca Szimionaș (16 ani) și Ioan Vermeșan (care va împlini 16 ani la 18 octombrie) reprezintă o pierdere pentru roș-galbeni, dar că clubul nu avea ce face, pentru că ei au refuzat contractele de profesioniști propuse.

”Da, și Szimionaș, și mai mult ca sigur și Vermeșan va pleca. Sunt doi din juniorii foarte buni ai României. Au ales să-și continue activitatea în străinătate. E decizia lor, noi nu ne putem împotrivi. Nu aveau contract cu clubul, așa că nu aveam ce face”, a punctat Ivan.

Vermeșan poate semna cu Verona doar când va avea 16 ani, iar, în acest context, e încă în Timișoara, spre deosebire de Szimionaș, care a avut aniversarea în data de 3 septembrie și a semnat deja cu clubul din Italia.

Nu este clar dacă Ripensia va mai juca cu Vermeșan până când va împlini vârsta de 16 ani și va pleca, deși alt atacant de careu în afara de Cristian Gavra nu există, decât alți juniori, iar un nou transfer nu s-a făcut. ”S-ar putea să-l folosim, s-ar putea să nu-l folosim. Depinde și de situația jucătorilor accidentați”, a spus Ivan, în contextul în care Ripensia are doar câțiva incerți înainte de deplasarea din Oltenia.

CSM Slatina are 5 puncte și e pe locul 13 în campionat. Ripensia are 4 puncte și ocupă poziția a 15-a. Meciul de la Slatina, din etapa a 6-a, are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-inca-un-tanar-talentat-de-la-ripensia-si-a-luat-zborul-si-a-semnat-cu-un-club-din-italia-alt-fotbalist-al-timisorenilor-il-va-urma-in-curand-19244443

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-semnat-cu-antrenorii-plecati-recent-de-la-ripensia-srgian-luchin-alaturi-de-cristian-scutaru-tot-in-academia-alb-violetilor-19244361

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-3-al-cupei-romaniei-toate-echipele-din-liga-2-intra-in-competitie-steaua-merge-la-moreni-dinamo-la-tunari-iar-poli-timisoara-joaca-la-resita-19244321

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-6-a-a-ligii-2-va-avea-in-componenta-sa-derby-ul-fotbalului-romanesc-dinamo-steaua-runda-incepe-la-buftea-si-se-termina-la-miercurea-ciuc-19244225

Anda DELIU 09 Sep. 2022, 10:21 Liga 2
Pe aceeași temă