Ripensia s-ar mulțumi și un egal în fața Concordiei lui Tamaș. Iulian Muntean: ”Pentru noi, orice meci în momentul de față este foarte greu”

Anda DELIU 02 Mar. 2023, 18:19 Liga 2
Ripensia s-ar mulțumi și un egal în fața Concordiei lui Tamaș. Iulian Muntean: ”Pentru noi, orice meci în momentul de față este foarte greu”

Ripensia Timișoara are prima deplasare din acest an la Chiajna, pentru un joc cu Concordia în penultima etapă a sezonului regular al Ligii 2.

Preparatorul sportiv cu rol de antrenor principal Iulian Muntean spune că va fi mai greu ca la partida pierdută pe final cu Unirea Dej (scor 1-2) și că pentru jucătorii săi fiecare meci e dificil acum.

Căpitanul Ripensiei e suspendat pentru jocul cu Concordia

Ripensia are lotul tânăr aproape în întregime valid pentru jocul cu Concordia Chiajna. Căpitanul Gabriel Stoi va fi suspendat la acest meci. De asemenea, portarul Paul Toroc e în refacere după ce a suferit o accidentare la final de pregătire.

Faptul că echipa ilfoveană a rămas în calcule pentru play-off complică soarta Ripensiei, crede Iulian Muntean. ”E un adversar foarte greu, mai ales că au câștigat la Baia Mare. Sunt la un punct de play-off. Pentru ei e foarte important să câștige meciul cu noi ca să rămână cu șanse reale pentru accederea în play-off. Pentru noi orice meci în momentul de față este foarte greu”, a declarat preparatorul sportiv.

Teamă de ”efectul” Tamaș!

Iulian Muntean spune că și confruntarea cu Gabriel Tamaș va fi o provocare pentru elevii săi.

”Este mai greu, este un pic mai greu în deplasare, mai ales că am înțeles că va fi gazonul nou (n.r. – Concordia revine pe stadionul central după o lungă perioadă de timp). Va fi un fel de reinaugurare a stadionului. Plus că au jucători de valoare. Toată lumea îl cunoaște pe Gabi Tamaș. Nu știu ce efect poate să aibă asupra tinerilor, dar oricum o să simtă diferența în teren. Nu i-am pregătit de întâlnirea cu Tamaș, i-am pregătit un pic de întâlnirea cu adversarul, cu modul lor de joc. Indiferent de meci, este o diferență între Concordia Chiajna și Unirea Dej. Nu neapărat ca exprimare, cât ca experiență în teren. E vorba de jucători maturi. Probabil, va fi mult mai greu la Chiajna”, a mai detaliat antrenorul principal de facto.

Ripensia vrea un progres continuu

Cu jocuri dificile pe final de sezon regulat, în ultima rundă urmând să întâlnească acasă liderul Steaua, Ripensia își propune să progreseze de la rundă la rundă.

”Trebuie să creștem de la joc la joc. În momentul în care vom folosi doi-trei tineri în teren, ca la finalul de joc cu Dejul, probabil că nu ne vom exprima la nivelul primului minut. Dar fiecare meci va fi o repetiție pentru noi. Obiectivul nostru va fi să facem cât mai multe puncte în play-out, pentru că acum este un pic mai greu. Dar noi sperăm. Sperăm la orice meci să câștigăm măcar un punct”, a mai spus Muntean.

Ripensia e pe locul 16 în Liga 2, cu 16 puncte. Concordia Chiajna se află pe poziția a 9-a, la ”cota” 26. Meciul de la Chiajna, din etapa a 18-a a Ligii 2, are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-11-echipe-in-lupta-pentru-patru-locuri-de-play-off-de-liga-2-sansele-fiecarora-si-programul-lor-in-ultimele-doua-etape-ale-sezonului-regular-19261811

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-an-de-cand-s-a-inchis-stadionul-dan-paltinisanu-nici-macar-proiectul-tehnic-pentru-demolare-nu-e-gata-si-nu-se-stie-cand-vor-intra-efectiv-buldozerele-pe-arena-19261701

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cinci-meciuri-televizate-in-penultima-etapa-a-sezonului-regular-al-ligii-2-runda-a-18-a-incepe-si-se-termina-cu-doua-jocuri-in-care-echipele-lupta-pentru-play-off-19261496

Anda DELIU 02 Mar. 2023, 18:19 Liga 2
Pe aceeași temă