Ripensia a rezistat eroic cu Unirea Dej, dar tot a pierdut acasă. Iulian Muntean: ”Mi-a fost mai frică de primul meci mai mult psihologic”

Anda DELIU 25 Feb. 2023, 20:26 Liga 2

Ripensia Timișoara a făcut-o să transpire serios pentru victoria cu 2-1 pe Unirea Dej. Cu toate schimbările din lot, roș-galbenii au reușit să opună o rezistență dârză și de lăudat contra unei alte echipe ”mici”, însă care pare tot mai aproape de o calificare surprinzătoare în play-off.

Unirea Dej a marcat golul victoriei abia în minutul 89

Dejenii au deschis scorul în minutul 30, după un contraatac inițiat de Alexandru Pop. El a ridicat minge la Angelo Cocian în careu, iar colegul său a înscris pe lângă Rus.

Avantajul Unirii a durat doar nouă minute, deoarece și Ripensia, care nu a stat la cutie, a marcat. După o lovitură liberă bătută de Claudiu Zamfirescu, Răzvan Morariu a marcat din 10 metri, după o fază încâlcită în careu.

A urmat o bună parte din joc în care trupa ardeleană a transpirat serios pentru a rămâne pe pozițiile bune din clasament. David Maftei a marcat în minutul 89, pe lângă Rus, și astfel, a adus liniștea pentru ardeleni.

Iulian Muntean a fost mulțumit de cum s-au prezentat jucătorii săi

Cel care este antrenorul principal de facto al Ripensiei a fost mulțumit că elevii săi nu s-au făcut de râs. Timișorenii rămân însă cu mâna goală și retrogradarea e mai aproape.

”M-aș fi bucurat foarte mult pentru băieți, pentru tinerețea lor, să câștigăm astăzi un punct. Ce pot să zic? Am luptat până în ultimul minut. Iar la final, adevărul e că ultimele 15 minute am cam cedat și n-am mai reușit să jucăm de la egal la egal cu ei, deși, după o primă repriză care a fost complet echilibrată, și scorul a fost normal, 1-1, în a doua repriză pe măsură ce a trecut timpul am cedat inițiativa și pe final am și primit gol. Sunt mulțumit în mare parte de băieți. Aș fi vrut mai mult curaj, pentru că s-a văzut presiunea unui joc oficial. În meciurile amicale s-au descurcat mult mai bine, adică au ținut mai mult de minge, au reușit mai mult să creeze situații de gol, pe când astăzi, din cauza presiunii, de multe ori au luat decizia să facă o minge lungă, iar în varianta în care joci minge lungă, e mult mai greu să ajungi la poartă în situația în care suntem noi. Dar, per total, nu pot să spun că a fost un joc rău”, a declarat Muntean.

Așteaptă ca Ene să devină vioară întâi

Venit joi la echipă, Mihai Ene a fost introdus pe parcurs, deși din decembrie, de când a plecat tot de la Ripensia, a fost fără echipă.

Iulian Muntean e convins că îl va ajuta mai mult în partidele următoare. ”Am zis de la început că mai mult de 15-20 de minute nu pot să-l introduc. Sper să vină pe partea fizică cât mai repede la nivel, ca să poată să intre în teren și să-și conducă echipa. Cel puțin pe partea de atac, era un jucător care era foarte important pentru noi din prima parte a sezonului. Sper să fie la fel și în a doua parte a sezonului, mai ales că în prima parte nu a putut să arate foarte multe pentru că a fost mai mult acccidentat”, a spus Muntean despre Ene.

Muntean e convins că s-a depășit hopul psihologic

Meciul cu Dej a fost un prim contact cu liga secundă pentru destui ripensiști, iar Muntean consideră că s-a trecut cu bine de acest prag psihologic ce a impus și un oarecare trac.

”Sunt 100 la sută convins de chestia aceasta. Sincer, mi-a fost mai frică de primul meci mai mult psihologic, pentru că erau mulți jucători noi, care au venit din Liga 3, copiii de pe bancă și cei care au intrat în teren. Pentru ei era un test important, să vedem cum reacționează în fața primului meci oficial. Presiune, cu tribuna alături. Probabil la fel va fi și în etapa a doua, dar cu un plus pentru noi. Deja ne-am obișnuit, am luat o primă impresie de Liga 2 pentru cei care nu au juca până în acest moment la acest nivel”, a mai punctat cel care pe raportul de joc e trecut preparator sportiv.

Ripensia în meciul cu Unirea Dej: I. Rus – Zamfirescu, Vidrăsan, Gladun, C. Lungu (Butnărașu 79’) – Stoi (cpt.) – P. Nistor (Cracea 46’), Rz. Morariu, Vl. Moraru (Mih. Ene 79’), Dav. Ciurel (Țieranu 83’) – Sofran. Rezerve neutilizate: Flonta – Andreaș, R. Ciurel, Bobocea, Ardeiu.

Cu 16 puncte, Ripensia a picat o poziție în clasamentul Ligii 2, pe 16, la egalitate cu Progresul Spartac (locul 17). Runda viitoare, a 18-a, penultima a sezonului regular, va juca sâmbătă, în deplasare, la Concordia Chiajna.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-poli-iasi-primele-echipe-calificate-matematic-in-play-off-in-acest-sezon-de-liga-2-situatia-celorlalte-formatii-care-se-lupta-pentru-grupa-de-promovare-19261367

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-cea-mai-buna-aparare-din-liga-2-dupa-meciul-cu-sc-otelul-daniel-oprescu-stie-sa-creasca-moralul-ma-intereseaza-evolutia-jucatorilor-ce-trebuie-sa-facem-ca-sa-ne-fie-bine-19261369

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-n-a-avut-mila-de-poli-timisoara-cosmin-stan-m-am-gandit-sa-i-batem-la-scor-pe-mine-nu-ma-surprinde-ca-am-avut-3-0-la-pauza-19261336

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-remiza-cu-csm-slatina-in-etapa-a-17-a-de-liga-2-19261278

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-lansat-pentru-poli-iasi-a-surclasat-cs-comunal-selimbar-in-primul-meci-din-2023-si-si-a-asigurat-matematic-prezenta-in-play-off-19261276

Anda DELIU 25 Feb. 2023, 20:26 Liga 2
Pe aceeași temă