Ripensia o ține din victorie în victorie: 3 puncte luate și la Chiajna. Cosmin Petruescu: ”A fost un meci disputat în niște condiții foarte grele”

Anda DELIU 07 Nov. 2020, 19:47 Liga 2

Ripensia reușește să lege victoriile, a treia la rând, după ce s-a impus la scorul de 1-0 în deplasare la Concordia Chiajna, în etapa a 11-a a Ligii 2, cu un gol marcat după o fază fixă de fundașul central Nenad Lalic. Ca și runda trecută, când au avut puțin noroc că adversarul a rămas în inferioritate, și acum roș-galbeni au avut puțin soarta de partea lor, deoarece ilfovenii au rămas recent fără antrenorul Florin Bratu, care s-a despărțit de club. Punctele încep să se adune însă în contul timișorenilor, care respiră deasupra liniei retrogradării.

De altfel, Ripensia a băgat de mai multe ori mingea în plasa porții în meciul de sâmbătă, de pe sinteticul de la Chiajna, unde Concordia a decis să revină după mai multe jocuri desfășurate pe terenul secund, cu iarbă naturală. În minutul 6, după o lovitură liberă bătută de Tudorache, o centrare a ajuns la Sokovic, care a înscris, dar din poziție de offside. Posesia le-a aparținut celor de la Chiajna, conduși de pe bancă de interimarul Costel Oracă.

Ripensia a mai avut însă o ocazie mare pe contraatac, în minutul 37, când Vasluian a șutat puțin pe lângă poartă.

Ripensia, gol marcat la Chiajna după o faxă fixă

Timișorenii au marcat în minutul 49. După două lovituri libere bătute de Tudorache, mingea a ajuns la Nenad Lalic, care din 9 metri lateral dreapta a tras la colțul lung. De asemenea, bănățenii au avut și o bară în minutul 68. Din centrarea lui Vasluian, Sokovic a reluat cu capul în bară, la o fază la care portarul gazdelor era bătut.

Ripensiștii confirmă trendul ascendent

Cosmin Petruescu e mulțumit că, din nou, echipa a jucat colectiv și altruist. ”O victorie meritată și muncită după aspectul general al jocului. Mă bucur foarte mult că am reușit, prin această victorie, să confirmăm forma bună în care ne aflăm de câteva etape încoace. Nu a fost deloc ușor. Am întâlnit o echipă Chiajna foarte motivată, în ciuda problemelor cu care s-au confruntat în ultima perioadă. Și mă bucur că valoarea grupului a avut câștig de cauză în detrimentul valorii individuale. A fost un meci disputat în niște condiții foarte grele, dacă ne raportăm puțin și la calitatea terenului, un teren sintetic”, a declarat Petruescu.

Concordia Chiajna a avut posesia

Ripensia a fost mai degrabă o echipă reactivă, fără să fie în controlul meciului din punct de vedere al posesiei. ”Jocul în sine nu a fost unul foarte spectaculos. A fost un meci de uzură, s-a jucat mai mult la mijlocul terenului, dar, cu toate acestea, consideră victoria meritată de partea noastră, pentru că am fost echipa care a avut ocaziile mai clare. Pe lângă golul marcat am avut încă o bară și un gol anulat. În schimb, echipa gazdă ne-a fost superioară pe partea de posesie. E bine că în special în repriza a doua, după ce am reușit să deschidem scorul, am reușit să închide jocul și astfel, am putut să ne adjudecăm toate cele 3 puncte”, a explicat antrenorul Ripensiei.

Roș-galbenii s-au antrenat la Baza 2 a lui Poli

Tocmai pentru că știau că vor juca pe sintetic, ripensiștii s-au antrenat la Baza 2 a Politehnicii, cu acceptul Universității. ”Chiar aș vrea să le mulțumesc prietenilor și colegilor de la Politehnica Timișoara, pentru că în săptămâna premergătoare acestui joc ne-au permis să ne antrenăm la Baza 2 UPT, lucru care ne-a ajutat mult în pregătirea acestui joc. Le mulțumim pe această cale”, a mai spus Petruescu.

CONCORDIA CHIAJNA – RIPENSIA TIMIȘOARA 0-1

Nenad Lalic 49′

Concordia: C. Lungu – Borța (Ct. Alexe 19′), Marc (cpt.), Intzidis, Oanea (Cherecheș 64’) – Biceanu (Al. Lazăr 83’), Cucu, Atomei, Ciucureanu (Piper 64’) – Llullaku, Arnăutu (Hergheligiu 83’)
Rezerve neutilizate: Al. Costache – M. Mihalcea, Diogo Rosado, Kanda
Antrenor: Costel Oracă

Ripensia: Dobre – Andr. Macrițchii (Burdeț 67’), Țieranu, Lalic, Gladun – Val. Macrițchii, T. Călin (cpt.), Coulibaly – Vasluian (Urvanțev 77’), Sokovic (Golda 77’), Vl. Tudorache (Stoi 89’)
Rezerve neutilizate: Mociu, Păduraru – Al. Neagu, Maric, Urvanțev, Rogac
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: Concordia (Chiajna – Ilfov); Fără spectatori; Arbitru: Adrian Illyeş (Ploieşti); Asistenți: Constantin Mihai Cantemir (Făgăraş) și Doru Zamfir (Slatina); Rezervă: Robert Avram (Piteşti); Observatori: Liviu Seceanu (Galaţi) și Ciprian Anton (Suceava).

Cu 15 puncte acumulate în zece meciuri, Ripensia a urcat pe locul 11 în Liga 2. Sâmbăta viitoare va primi vizita celor de la Mioveni, sâmbătă, de la ora 11:00. Concordia Chiajna este pe locul 16 cu 9 puncte strânse tot în zece meciuri, iar etapa viitoare la juca la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda, tot sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Eduard Vînătoru (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-11-doar-cinci-meciuri-se-joaca-de-la-ora-1100-dupa-ce-doua-au-fost-amanate-de-la-ora-1200-se-joaca-derby-ul-asu-poli-fc-u-craiova-19156349

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-bratu-a-plecat-de-la-concordia-chiajna-mesajul-antrenorului-pentru-jucatori-mi-am-reziliat-contractul-ca-sa-va-fie-voua-bine-nu-cedati-vreau-ca-lucrurile-sa-functioneze-19156168

Anda DELIU 07 Nov. 2020, 19:47 Liga 2
Pe aceeași temă