Ripensia nu a legat victoriile și rămâne fără vreun succes în deplasare. Iulian Muntean, după eșecul cu Dinamo: ”E clar că va trebui să schimbăm ceva! Nu putem să producem fotbal, din păcate”

Anda DELIU 16 Oct. 2022, 00:10 Liga 2

La jumătate de sezon regular, Ripensia rămâne fără puncte aduse din deplasare în această ediție de campionat de Liga 2.

Timișorenii au cedat, sâmbătă, la scorul de 0-1 la Giurgiu, cu Dinamo, iar Iulian Muntean, preparatorul sportiv cu rol de antrenor principal, a precizat că echipa nu poate obține nimic dacă fotbaliștii nu sunt suficient de concentrați.

Dinamo, ceva mai periculoasă în prima repriză

De altfel, antrenorul a avut dreptate. În prima repriză, timișorenii nu prea au contat în meci, mai ales că, în paranteză fie spus, au avut doar 18 jucători în lot, nu 20, lucru care se întâmplă foarte frecvent la roș-galbeni.

Mai mult, Dinamo a avut două ocazii destul de importante. În minutul 24, Giafer a trimis cu capul puțin pe lângă poartă o centrare venită de la Roșu. Ripensiștii nu au reușit să fie periculoși prin Gravra, iar, astfel, bănățenii au avut emoții. În minutul 26, Pop a trimis spre poartă pe lângă Toroc, iar Lalic a intervenit în ultimul moment și a respins înainte ca balonul să treacă de linia porții.

Ripensia putea rămâne cu om în minus jumătate de partidă

În primul minut al reprizei secunde, Vidrăsan, care mai avea un avertisment, a făcut un fault, iar arbitrul a scos cartonașul, dar nu i l-a mai acordat.

Dinamo a marcat în minutul 49, prin Răzvan Patriche, cu capul, după un corner. Diferența putea crește din minutul 79, dar Giafer a trimis aiurea mingea, la o eroare defensivă a timișorenilor.

Ripensiștii au irosit și ei două ocazii pe final. Zimța a avut o reluare puțin pe lângă poartă, iar Piftor a fost surprins de o fază la care mingea a ajuns la el și a ratat complet execuția.

Ripensia în meciul cu Dinamo: Toroc – Zamfirescu, Țieranu, Lalic (Andr. Macrițchii 72’), Gladun – Vidrăsan (Stoi 58’), Rz. Morariu (Tud. Călin 72’) – Sofran (Rob. Stoica 84’), Zimța, Dav. Ciurel (Piftor 58’) – Gavra (cpt.). Rezerve neutilizate: Brașoveanu – Mihart.

Meciul de fotbal dintre Dinamo 1948 Bucuresti si FC Ripensia Timisoara, contand pentru Liga 2 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu, sambata 15 octombrie 2022. © FOTO:Cocolos

Iulian Muntean, supărat pe atitudine și modul de a trata fazele fixe

Cel care e preparator sportiv în acte la Ripensia a vorbit despre problemele de atitudine ale elevilor săi, dar și la fazele fixe.

Ripensia rămâne fără puncte aduse din deplasare în acest sezon. ”Din păcate, astăzi am avut o impresie, pe final de joc, că ne-am mulțumit cu puțin. Am fost poate prea siguri că nu o să luăm gol și o să dăm gol pe contraatac. Din păcate, n-am avut astăzi șansă. Avem o problemă clară la fazele fixe. Cred că e al patrulea gol primit în începutul acesta de campionat. E clar că va trebui să schimbăm ceva! Pentru că nu avem resposnabilitate. Am luat gol exact din ce le-am zis că trebuie să fim foarte atenți, exact ca să nu ne surprindă. Au mai avut o ocazie, exact în prima repriză, tot pe fază fixă. În rest, jocul se îndrepta clar către un egal”, a declarat Iulian Muntean.

Dorea penalty, deși putea rămâne în zece

Imediat după joc, Muntean avea impresia că echipa sa ar fi meritat un penalty.

”Poate dacă am fi primit și noi penalty în prima repriză, poate era complet diferit jocul. Din ce mi-au zis băieții și cei care s-au uitat la meci, am înțeles că a fost. Dar nu am văzut faza. Acum e la cald. Nu reproșăm absolut nimic. Doar așa, ca idee. Băieții sunt supărați pentru că nu ne așteptam să pierdem astăzi. Am avut situațiile acelea în prima repriză. Șutul lui Sofran, șutul lui Piftor, două-trei centrări în fața porți, în care mi s-a părut că am fost destul de periculoși, dar nu s-a concretizat, din păcate”, a mai adăugat antrenorul de facto al Ripensiei.

”Nouă ne este teamă de noi!”

Muntean a spus că principala problemă a Ripensiei e atitudinea fotbaliștilor. ”E adevărat, dar s-a terminat jocul 1-0 pentru adversar, pe noi ne așteaptă o săptămâna foarte grea. Meci acasă cu Unirea Constanța, care a câștigat cu 1-0 acasă în zece oameni (n.r. – 1-0 la Clinceni cu Minaur Baia Mare). În momentul de față, nouă ne este teamă de noi. Dacă nu suntem concentrați 100 la sută nu putem să producem fotbal. După ce am luat gol nu am reușit să fim foarte periculoși, nu am reușit să ne asamblăm, ca să putem pune problme. Chiar dacă poate, pe final, am avut șutul lui Piftor, șutul lui Stoi, care poate cu puțin noroc intrau. La șutul lui Piftor, portarul era deja culcat, trebuia doar să prindă poarta. Lovește mingea în cap, se duce pe lângă poartă. Era minutul 90, poate egalul era echitabil ca și ocazii de gol”, a mai adăugat Iulian.

Cu 8 puncte acumulate în 10 etape, Ripensia a ajuns pe locul 18, antepenultimul. Runda viitoare, a 11-a, va juca sâmbătă, acasă, de la ora 11:00, cu Unirea Constanța (locul 17, 9 puncte).

Foto: Octavian Cocoloș / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victoria-chinuita-cu-ripensia-creste-entuziasmul-in-tabara-lui-dinamo-razvan-patriche-surprinzator-de-increzator-de-ce-sa-nu-speram-la-play-off-19249536

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-victorie-la-limita-joc-neconvingator-dar-ovidiu-burca-scoate-in-evidenta-esentialul-am-intalnit-o-echipa-care-se-apara-bine-analiza-succesului-cu-ripensia-19249489

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-am-ajuns-la-jumatatea-sezonului-regular-de-la-ora-1100-se-disputa-cinci-meciuri-printre-echipele-care-intra-la-joc-fiind-si-trei-care-ocupa-locuri-de-play-off-19249380

Anda DELIU 16 Oct. 2022, 00:10 Liga 2
Pe aceeași temă