Dinamo, victorie la limită, joc neconvingător, dar Ovidiu Burcă scoate în evidență esențialul: ”Am întâlnit o echipă care se apără bine”. Analiza succesului cu Ripensia

Andrei PASCU 15 Oct. 2022, 16:05 Liga 2

Dinamo a ajuns la trei meciuri la rând fără înfrângere în Liga 2, trecând, în runda a 10-a, de Ripensia, la Giurgiu, pe teren propriu, la limită, cu scorul de 1-0.

A fost un duel în care ”câinii” au suferit, faza de construcție a mers greu, dar în cele din urmă au reușit să treacă de una dintre cele mai slabe echipe ale campionatului.

Dinamo n-a făcut un joc strălucit cu Ripensia, dar Ovidiu Burcă e mulțumit de victorie

Dinamo a avut puține șanse de poartă în prima repriză, notabilă fiind ocazia în care șutul lui Alexandru Darius Pop a fost respins de pe linia porții de fundașii Ripensiei. În a doua repriză, Dinamo și-a făcut jocul mai ușor pentru că a marcat repede, la patru minute de la reluare, prin Răzvan Patriche.

Căpitanul formației din ”Ștefan cel Mare” a lovit decisiv cu capul, în urma unui corner bătut de Ahmed Bani din partea stângă. Astfel, Dinamo a ajuns la 13 puncte după 10 meciuri de Liga 2, iar Ovidiu Burcă a scos în evidență doar detaliile pozitive.

Ovidiu Burcă, după ce Dinamo a trecut de Ripensia: ”Vreau să îi felicit pe băieți, nu a fost un meci ușor”

Antrenorul ”câinilor” a fost mulțumit de cum au evoluat jucătorii săi, chiar dacă din fața televizorului imaginea lăsată de Dinamo nu a fost cea mai bună, în special prin prisma a ceea ce s-a întâmplat în prima repriză.

Vreau să îi felicit pe băieți, nu a fost un meci ușor. Am întâlnit o echipă care etapa trecută a învins Poli Iași și știam că e un adversar redutabil. O echipă cu jucători tineri, interesanți, un atacant, Gavra, foarte cunoscut. A fost un meci cu o încărcătură specială, pentru că e o echipă care se apără bine, e închisă, nu dă spații și mă bucur că jucătorii au avut răbdare.

După ce am marcat, am mai deschis terenul, am avut spații, am avut situații de a marca, dar sunt mulțumit că nu am luat gol și că am luat cele trei puncte. Întotdeauna, în ultimul timp, adversarii ne-au lăudat, iar ăsta e un lucru bun. Eu, așa cum am mai spus, simt că echipa crește. A fost greu de gestionat frustrarea de la Baia Mare, pentru că am simțit că meritam să câștigăm.

A fost o încărcătură mentală puternică, a fost greu să îi readuc pe băieți la un nivel bun de concentrare, dar totul e bine când se termină cu bine

(N.r. – Despre faptul că Dinamo este nevoită să joace la Giurgiu) Lucrul acesta și toate deplasările, de venit de la București în ziua meciului… cumva e obositor să faci toate drumurile. Asta e situația, am plecat de la ora 8:30 din București, dar nu ne plângem. Suntem aici să oferim soluții, să readucem clubul unde îi este locul și nu are nimeni voie să se plângă.

Asta e situația, toți cei care am venit aici ne-am asumat situația, trebuie să mergem în continuare la fel”, a spus Ovidiu Burcă la microfonul Prima Sport.

  • Dinamo: Dujmovic – Moura, Patriche (cpt.), Giafer, Amzăr – Gorka Larrucea, N. Roșu (Dudea 90+1′), Iglesias (Borcea 90+1′), Bordușanu (Delciu 72′) – Bani (Ghezali 72′), Al. D. Pop (Țîră 78′)
    Rezerve neutilizate: Oncescu – Bena, Buhăescu, Gab. Șerban

Ovidiu Burcă speră ca Dinamo să aibă aviz favorabil planului de reorganizare

Referitor la procedura de insolvență, subiect tot mai discutat în ultimele zile în interiorul lui Dinamo, cu privire la detaliul reorganizării, Ovidiu Burcă nu a dat prea multe informații, dar speră ca planul să fie acceptat, pentru că echipa ar putea, astfel, să aibă un avantaj financiar.

Din ceea ce știu, acel plan de reorganizare a trecut și trebuie să fie aprobat. O să vedem dacă vor exista contestații, noi sperăm ca lucrurile să se finalizeze cât mai repede și să se găsească o posibilitate pentru ca echipa să se însănătoșească financiar. Atunci, lucrurile sunt mult mai simple, dar nu vreau să vorbesc prea mult despre asta, avem un obiectiv clar.

A trecut o perioadă grea, iar eu cred că suntem pe un drum bun și nu aș vrea să ne abatem de la nivelul de concentrare și atmosfera de profesionalism”, a mai declarat Ovidiu Burcă.

Dinamo, pe locul 12 în clasamentul din Liga 2

Dinamo are trei rezultate pozitive la rând în campionatul Ligii 2. După victoria cu Unirea Slobozia, scor 1-0,”câinii” au reușit să ia un punct cu Minaur Baia Mare, echipă nou-promovată în divizia a doua vara trecută, scor 1-1. Acum, au învins la limită și Ripensia, cu scorul de 1-0.

Dinamo e pe locul 12 în clasament, cu 13 puncte, la egalitate cu trei echipe, CSC Dumbrăvița, FC Brașov și Concordia Chiajna. Însă, ilfovenii nu au evoluat, momentan, în runda a 10-a a Ligii 2.

În etapa a 11-a, Dinamo va întâlni Metaloglobus, pe teren străin, formație clasată pe ultimul loc, cu numai 4 puncte.

Foto: Octavian Cocoloș / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-am-ajuns-la-jumatatea-sezonului-regular-de-la-ora-1100-se-disputa-cinci-meciuri-printre-echipele-care-intra-la-joc-fiind-si-trei-care-ocupa-locuri-de-play-off-19249380

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trei-puncte-si-atat-poli-iasi-a-castigat-greu-acasa-cu-ultima-clasata-metaloglobus-dupa-o-noua-evolutie-cenusie-moldovenii-salvati-de-hlistei-19249483

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-primeste-vizita-gloriei-buzau-iar-octavian-benga-e-tot-ingrijorat-avem-probleme-de-natura-fizica-tactica-dar-macar-sa-nu-mai-facem-aceleasi-greseli-19249488

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alo-se-aude-la-frf-sau-cca-costel-enache-taxeaza-aroganta-arbitrilor-din-jocul-cs-comunal-selimbar-unirea-slobozia-imi-amaraste-sufletul-sunt-din-alt-fenomen-nu-i-putem-deranja-19249470

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-o-echipa-promitatoare-dupa-venirea-lui-adrian-mihalcea-petre-emanoil-neagu-declaratie-ferma-inaintea-meciului-cu-poli-timisoara-degeaba-joci-frumos-daca-pierzi-puncte-19249391

https://liga2.prosport.ro/seria-1/francisc-dican-multumit-si-cu-egalul-dupa-jocul-de-la-brasov-pana-la-urma-am-castigat-un-punct-putem-spune-ca-suntem-in-criza-dar-suntem-pe-loc-de-play-off-19249377

Andrei PASCU 15 Oct. 2022, 16:05 Liga 2
Pe aceeași temă