Ripensia nu a arătat grozav în remiza cu Recea. Cosmin Petruescu: ”Un joc închis, un joc modest practicat de echipa noastră.” Cele două echipe se vor întâlni din nou în play-out

Anda DELIU 28 Mar. 2021, 20:13 Liga 2

Ripensia Timișoara și Fotbal Comuna Recea au remizat la scorul de 0-0 după un meci numai bun de privit înainte de o siesta de duminică după-amiază. Nu au fost nici multe ocazii concludente, în schimb au fost greșeli mari, iar primele șuturi pe spațiul porții s-au lăsat mult așteptate.

Cosmin Petruescu a recunoscut că jocul formației sale nu a fost grozav.

Poate chiar și terenul mare (meciul s-a jucat pe ”Dan Păltinișanu”!) a făcut ca cele două formații mai degrabă să pară ”înecate”. Prima repriză a adus câteva faze finalizate cu șuturi destul de imprecise pentru ambele echipe, astfel că portarii nu au avut de lucru prea mult. Nici erorile nu au lipsit, la fel ca și fazele în care jucătorii nu au luat cele mai bune decizii. De pildă, Sokovic a avut un moment în care putea încerca o cursă spre poartă, dar a trimis înapoi la fundașul lateral.

În repriza secundă, în minutul 68, Dobre a fost în sfârșit pus la muncă, de un șut al lui Brata, respins de tânărul portar în corner. Și Ripensia a avut moment periculoase, mai ales în prelungiri, la o centrare a lui Valerii Macrițchii.

Cosmin Petruescu nu se poate hotâră dacă a fost un rezultat echitabil sau nu

Antrenorul timișorenilor a reușit să pară foarte nehotărât în analiza meciului, după ce a spus, în mai puțin de un minut, că nu știe dacă rezultatul e echitabil, apoi, că totuși este un rezultate echitabil.

”Consider că a fost un meci între două echipe care și-au dorit în primul rând să nu piardă. Era important pentru ambele echipe să rămână în cărți. În cazul unui succes al uneia dintre ele, păstra o distanță față de cealaltă. Nu știu dacă este un rezultat echitabil. Un joc închis un joc modest practicat de echipa noastră. Dar cu toate acestea consider că am avut două ocazii foarte mari pe final de partidă, în care, cu puțin noroc, puteam să obținem toate cele 3 puncte puse în joc. Un rezultat echitabil. Iar Recea nu întâmplător are numărul de cele mai multe goluri marcate din Liga 2 până la ora disputării acestui joc. Acesta ar fi un aspect pozitiv, că am reușit să ne le dăm vreo ocazie foarte clară de gol. Nu întâmplător, au legat în 2021 acea serie de rezultate pozitive. Legat de echipa noastră, cred că și-a pus puțin amprenta dorința de victorie, tracul și-a pus puțin amprenta asupra evoluției jucătorilor noștri. Dar sunt tineri și trebuie să treacă peste. Din astfel de partide încrâncenate acumulează experiență. Sper să învățăm ceva din jocul de astăzi, pentru că ne așteaptă o serie de jocuri dificile și importante”, a spus Petruescu.

Schimbarea echipei de start al Ripensiei cu câteva minute înainte de start

Pentru că Ion Vasluian, jucător eligibil U21, s-a accidentat la încălzire, antrenorul a fost nevoit să schimbe echipa de start gândită, și să înceapă cu Gladun și Popovici, care nu erau titulari inițiali.

”Jocul nu a început sub cele mai bune auspicii pentru noi. Încă de la încălzire, un jucător important al nostru, ca vârstă și valoare, s-a accidentat la încălzire. A trebuit să facem două modificări, pentru că juniorii erau pe alte poziții. Nu a fost situație tocmai plăcute. Dar cei care au intrat au făcut-o bine, și-adus un aport la acest punct”, a punctat antrenorul Ripensiei despre acest aspect.

Ripensia joacă cu echipele mai slabe pe cel mai mare stadion din oraș

În acest sezon, a fost a doua oară când Ripensia a jucat pe stadionul ”Dan Păltinișanu”. Roș-galbenii au mai venit pe cel mai mare stadion din oraș și cu Aerostar Bacău. Petruescu spune că și terenul și lucrările de la Electrica au dus la această decizie, dar recunoaște că decizia ține și de tactică.

O tactică niciodată folosită cu echipele cu pretenții.

”Sunt mai multe motive care au stta la baza disputării acestui joc pe «Dan Păltinișanu». În primul rând cele de ordin administrativ, pentru că la Baza Electrica de o perioadă de timp se lucrează la instalațiile sanitare. La începutul săptămânii nu aveam garanția ca până la finalul acestei săptămâni vom avea apă caldă. Al doilea motiv ține de suprafața de joc. La ora actuală, diferența între Dan Păltinișanu și Electrica e sigur în favoarea terenului pe care am jucat astăzi. Desigur, și altădată se poate spune că pe Dan Păltinișanu era terenul mai bun, dar nu atât de mare cum a fost în această săptămână. Nu în ultimul rând, trebuie să recunoaștem că ne-am descurcat mult mai bine ca echipă atunci când am avut terenuri mai mari la dispoziție, cu o suprafață de joc mai bună”, a mai explicat Petruescu.

Ripensia în meciul cu Recea: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Rogac, Lalic (Fridrich 80’), Gladun – Coulibaly, T. Călin (cpt.) – Al. Popovici (Tudorache 46’), Mih. Ene (A. Neagu 88’), Piftor (V. Macrițchii 60’) – Sokovic (Pădurariu 88’). Rezerve neutilizate: Mikloș – Sturzu, Stoi

Ripensia, în Grupa A a play-out-ului Ligii 2

Cu 22 de puncte acumulate în 19 meciuri disputate în 21 de etape, Ripensia a terminat sezonul regulat pe locul 15 și va continua în play-out, acolo unde va mai juca șase meciuri.

În Grupa A a play-out-ului vor merge echipele clasate pe locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18 și 19 în sezonul regular, adică Farul Constanţa, Metaloglobus Bucureşti, Universitatea Cluj, Fotbal Comuna Recea, Ripensia Timișoara, CSM Slatina și Pandurii Târgu Jiu.

Foto: Leczki Jozsi și Dani Amariei / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-21-ultima-a-sezonului-regular-astazi-aflam-cele-sase-echipe-care-merg-in-play-off-si-cele-14-care-vor-continua-in-play-out-19176255

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-ale-ligii-2-farul-da-peste-u-cluj-iar-petrolul-intalneste-viitorul-pandurii-si-concordia-cand-se-stabileste-programul-jocurilor-19176388

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-dunarea-calarasi-cs-mioveni-rapid-fk-csikszereda-si-asu-poli-merg-in-play-off-ul-ligii-2-cum-arata-clasamentul-final-dupa-ultima-etapa-a-sezonului-regular-si-marile-19176361

Anda DELIU 28 Mar. 2021, 20:13 Liga 2
Pe aceeași temă