Ripensia, cu ”cuțitul la os”! E demoralizată, dar nu-și permite pas greșit cu Viitorul Pandurii dacă mai speră la locul de baraj. Iulian Muntean: ”Sperăm de data asta să ne și iasă”

Anda DELIU 07 Apr. 2023, 16:15 Liga 2
Ripensia, cu ”cuțitul la os”! E demoralizată, dar nu-și permite pas greșit cu Viitorul Pandurii dacă mai speră la locul de baraj. Iulian Muntean: ”Sperăm de data asta să ne și iasă”

Ripensia va primi vizita celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, sâmbătă, într-o rundă importantă din Grupa B de play-out de Liga 2. Timișorenii nu au făcut niciun punct în acest an, nici în ultimele trei runde din sezonul regular, nici în cele două din startul play-out-ului, și conștientizează că nu o mai pot ține mult așa, dacă vor să prindă măcar locul de baraj de menținere în eșalonul secund.

A scăpat situația de sub control la Ripensia Iulian Munteanu? ”E foarte greu să gestionezi cinci înfrângeri, să le redai încredere când intră pe teren”

Ripensia nu a jucat rău în primele meciuri oficiale din 2023, dar apoi a scăzut ca prestație. Iulian Muntean știe că orice etapă scursă cu înfrângere adâncește pasa proastă a echipei sale și, de aceea, partida de sâmbătă cu Viitorul Pandurii e vitală.

”Toate meciurile au fost importante pentru noi, dar, într-adevăr, pe măsură ce se împuținează etapele și șansele noastre devin tot mai puține, așa că suntem obligați să câștigăm. Asta ne-am dorit-o la fiecare meci. Sperăm de data asta să ne și iasă. Înfrângerea ar cântări greu pentru moralul băieților, pentru că sunt cinci meciuri în care noi n-am câștigat. E foarte greu să gestionezi aceste cinci înfrângeri, să le redai încredere când intră pe teren. Meciul de la Dumbrăvița probabil a fost cel mai slab din acestea cinci. Cuțitul este deja la os, dacă nu câștigăm sau obținem un rezultat de egalitate, șansele scad dramatic”, a spus cel care e antrenorul de facto la Ripensia.

Meciul cu Viitorul Pandurii este important și în contextul celui următor, cu Progresul Spartac, care s-ar putea să fie decisiv pentru a mai avea sau nu speranțe la evitarea retrogradării.

Muntean se teme de apetitul ofensiv al jucătorilor de la Viitorul Pandurii

Ripensia are tot lotul valid, în afară de portarul Toroc. Principalul lucru care îl sperie pe Muntean e apetitul ofensiv al echipei antrenate de timișoreanul Călin Cojocaru, cu toate că și adversarii, aflați în insolvență, au problemele lor.

”În minutul 13 cu Unirea Constanța era 3-0 pentru ei și cred că în minutul 30 era 5-0. Nu știu dacă putem spune că au avut probleme la cum s-au exprimat în teren. S-a încheiat 7-2, au o poftă mare de tot de gol. Din imaginile pe care le-am arătat și băieților au o calitate tehnică foarte bună”, a mai spus cel care în raportul de joc este trecut ca preparator fizic.

Gladun și Țieranu vorbesc numai despre trei puncte câștigate cu gorjenii

Jucătorii Ripensiei admit că simt presiunea retrogradării.

”Meciul de mâine va fi un meci foarte greu, ca și celelate. Noi vom încerca să punem în aplicare ceea ce pregătim la antrenamente și ne gândim doar la victorie. Încercăm să luăm cele trei puncte, pentru că avem foarte mare nevoie de el. Ieri i-am vizionat și astăzi am vizionat și partea lor ofensivă. Sunt jucători foarte buni, experimentați, care au jucători individuali foarte buni, dar și noi putem să facem un meci foarte bun, să speculăm punctele lor slabe și sperăm să ne iasă la meciul de mâine. Luăm fiecare meci în parte, ne gândim la cel de mâine. Încercăm să luăm cât mai multe puncte din cele patru meciuri pe care le mai avem de jucat”, a spus fundașul Cosmin Gladun (21 de ani), utilizat în 16 meciuri din 21 în acest sezon de Liga 2.

Și colegul din defensivă Darius Țieranu e de aceeași părere. ”Este un meci foarte important pentru noi, este ca o finală și trebuie să luăm cele trei puncte mâine. Este un adversar foarte bun, o echipă omogenă, care joacă de mult timp îmrepună. Dar sperăm să obținem cele trei puncte și eu am încredere că putem. Da, este o presiune noi, dar nu avem ce să facem, mergem înainte și noi în continuare avem încredere”, a punctat fundașul de 22 de ani utilizat în 15 jocuri în această ediție de campionat.

Ripensia joacă cu Viitorul Pandurii, dar e cu gândul la jocul cu Progresul Spartac

Înaintea rundei a 3-a a play-out-ului Ligii 2, Viitorul Pandurii Târgu Jiu ocupă locul 4 în Grupa B, cu 28 de puncte, iar Ripensia se află pe poziția a 6-a din 7, cu 16 puncte. Meciul dintre ele are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena Electrica din Timișoara.

Dacă gorjenii sunt ca și salvați de la retrogradare, Ripensia se luptă acum de la distanță cu Progresul Spartac pentru a-i lua locul acesteia din urmă, clasată pe locul 5, de participare la barajul de menținere în Liga 2. Bucureștenii au 17 puncte, dar și un meci mai puțin disputat, iar în această rundă joacă în deplasare la Unirea Constanța, astfel că au șanse să mai pună trei puncte în clasament.

În runda viitoare, Progresul Spartac și Ripensia au meciul direct din play-out, la Buftea.

Declarațiile date de Iulian Muntean, Cosmin Gladun și Darius Țieranu înainte de Ripensia – Viitorul Pandurii:

https://www.youtube.com/watch?v=nITWwKAqZJY

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto
Video: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-intalneste-ripensia-19265700

https://liga2.prosport.ro/program-tv/programul-celor-doua-etape-din-liga-2-din-preajma-pastelui-jocurile-din-play-off-sunt-intinse-pe-mai-multe-zile-in-play-out-runda-a-4-a-are-loc-vineri-nu-sambata-19265570

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nu-au-ramas-chiar-toti-fostii-polisti-la-poli-srdjan-luchin-a-plecat-de-la-club-si-a-dat-declaratii-interesante-despre-noua-conducere-19265696

Anda DELIU 07 Apr. 2023, 16:15 Liga 2
Pe aceeași temă