Ripensia a rămas și fără adversar pentru amical și a făcut un joc-școală. Cosmin Petruescu testează trei jucători

Anda DELIU 02 Sep. 2020, 17:54 Liga 2
Ripensia a rămas și fără adversar pentru amical și a făcut un joc-școală. Cosmin Petruescu testează trei jucători

Ripensia Timișoara a rămas și fără adversar de amical, după ce sâmbătă nu a putut disputa rimul joc oficial din cauza cazurilor de coronavirus apărute la U Craiova 1948. Nici Șoimii Lipova nu a putut onora al treilea amical programat cu roș-galbenii vara aceasta, dar echipa s-a reorientat și a făcut un joc-școală. În acest moment, Cosmin Petruescu testează trei jucători.

Șoimii Lipova, probleme cu portarii 

Șoimii Lipova nu a putut juca amicalul programat în Ciarda Roșie deoarece ambii portari s-au accidentat, iar al treilea e mai degrabă doar antrenor cu portarii. Ripensia a organizat un joc-școală pe arena Electrica în aceste condiții. În minutul 36, Mihai Ene a deschis scorul cu un șut din 10 metri. Egalarea a reușit-o Popovici în minutul 52, cu un șut cu latul.Peste patru minute, echipa ce a deschis scorul a revenit în avantaj, după golul lui Sârbu din 5 metri, iar Sokovic a stabilit scorul final de 3-1 cu un gol cu capul marcat în minutul 68. Ivan Urvanțev a fost menajat, iar Țiereanu a ieșit din cauza unei contuzii.

  • Roșu-galben: Păduraru – Marić, Tenlep, Neacșu, Fridrich – Coulibaly, Stoi – Vasluian, Golda, Ene – Soković.
    Au mai intrat: Mociu, Sîrbu, Maier.
  • Roșu-negru: Dobre – A Macrițchii, Țieranu, Burdeț, Gladun – Călin, V. Macrițchii, Neagu – Sîrbu, Popovici, Tudorache.
    Au mai intrat: Sturzu, Velcea

Cosmin Petruescu, mulțumit de perioada de pregătire

Deși a început campionatul, în cazul Ripensiei vorbim de o perioadă de pregătire, deoarece nu au jucat în prima săptămână, iar în etapa a doua stau. Sâmbătă, echipa nu va juca niciun meci, întrucât se așteaptă la mijlocul săptămânii viitoare reprogramarea partide cu Craiova de la Severin.

În mare parte sunt mulțumit de efortul pe care l-au depus băieții noștri. Suntem în linie dreaptă, suntem pe ultima sută de metri mai avem mici retușuri de făcut, dar în mare parte, cred că arătăm bine și suntem pregătiți pentru startul de campionat”, a spus Petruescu.

Coulibaly revine încet

La acest joc-școală a evoluat și Coulibaly, care mai are mult de recuperat. ”Coulibaly mă bucur pentru el că este la al treilea joc. A prins două meciuri împotriva juniorilor din centru. A prins câte 60 de minute în primele două meciuri, astăzi câte 70. Începe să recupereze din punct de vedere medical. Începe să își intre încetul cu încetul în ritmul de joc. Începe să revină din toate punctele de vedere, mai ales din punct de vedere mental este destul de bine și abia așteaptă să joace în meciurile oficiale”, a spus antrenorul despre ivorian.

Alți trei jucători în teste

Petruescu testează în continuare jucători, deși suntem în septembrie. De la Lugoj, adica din Liga a IV-a este vorba de mijlocașul de bandă Alexandru Maier și africanul Loic Tenlep, care e fundaș central.

Maier și Tenlep sunt doi jucători tineri de perspectivă, unul de 18 ani, celălalt de 21. Sunt într-o perioadă de evaluare. Și-au făcut etstele și sunt într-o pregătire cu noi de două săptămâni și trei zile și rămâne să ne pronunțăm în viitorul apropiat asupra lor. Dar este important pentru noi să ne facem o idee în prima fază raportat și coroborat cu ceilalți jucători pe care îi avem în lot. Dar sunt doi jucători cu calități care cred eu că mai devreme sua mai târziu vor putea face din echipa noastră”, a spus Petruescu despre cei doi.

Tot din Liga a IV-a, de la Carani, e testat Harald Fridrch, fundaș central format de ACS Poli, pe criteriul că antrenorul îl cunoaște.

El vine după o perioadă în care a evoluat doi în Liga a IV-a. A făcut-o bine, a făcut-o la una dintre puținele echipe de Liga a IV-a care făceau antrenamente zilnic, ceea ce este mai rar la nivelul acestei divizii. Din acest punct de vedere, este un lucru bun pentru el. Dar este în urmă cu partea de pregătire fizică cu ritmul competițional. E și firesc având în vedere pauza pe care a făcut-o. Dar și el este un jucător pe care îl cunosc foarte bine, din zonă, care 21 de ani, și care cred eu că încă nu și-a spus ultimul cuvânt și poate ajunge la o echipă să facă fotbal de performanță.

Depinde de el cât de repede va reuși să intre în ritm și din punct de vedere mental cât de repede poate să treacă peste cei doi ani cât a jucat la nivelul Ligii a IV-a, pentru că în urmă cu doi-trei ani a fost la echipe bune și a jucat în eșaloane superioare. Îl așteptăm. A recuperat din punct de vedere fizic foatre bine, mai are de dat jos două-trei kilograme în plus, dar și el este pe un drum bun și poate fi o soluție pentru noi”, a spus Petruescu, în stilu-i de ”Conferențiar”.

Foto: Sebastian Tătaru/ Mediafax Foto și Ripensia UVT 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-a-anuntat-ca-meciul-fc-u-craiova-ripensia-va-fi-reprogramat-o-singura-data-cand-ar-putea-sa-se-joace-19146058

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-sase-cazuri-de-coronavirus-la-fc-u-craiova-oltenii-risca-sa-rateze-startul-in-noul-sezon-al-ligii-2-meciul-cu-ripensia-19145795

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensistii-nu-se-culca-pe-o-ureche-inaintea-meciului-cu-fc-u-cea-mai-mare-greseala-ar-fi-sa-ne-gandim-la-ce-se-intampla-la-craiova-de-altfel-in-zona-respectiva-este-o-st-19145697

 

 

 

Anda DELIU 02 Sep. 2020, 17:54 Liga 2
Pe aceeași temă