Ripensia a plecat cu trenul spre Călărași, unde joacă în runda a 18-a a Ligii 2. Cosmin Petruescu: ”Consider că Dunărea e favorită”

Anda DELIU 05 Mar. 2021, 21:50 Liga 2
Ripensia a plecat cu trenul spre Călărași, unde joacă în runda a 18-a a Ligii 2. Cosmin Petruescu: ”Consider că Dunărea e favorită”

Ripensia are meci în deplasare etapa aceasta, duminică, de la ora 11:00, pe terenul Dunării Călărași. Timișorenii au putut face un ciclul săptămânal complet, față de adversar, care a jucat joi seara în Cupa României, cu Dinamo. Cosmin Petruescu spune că adversarii sunt favoriți.

Ripensiștii nu au probleme de lot pentru acest joc, iar Ion Vasluian și Cosmin Gladun, convocați la U19, vor face și ei deplasarea. Echipa a plecat de vineri seara cu trenul spre București, la vagonul de dormit, iar din Capitală la Călărași se merge cu autocarul.

”Suntem convinși că ne va aștepta o partidă foarte dificilă, împotriva unei echipe foarte experimentate, atât în ceea ce privește lotul de jucători, cât și banca tehnică. O echipă cu un lot echilbirat valoric. O echipă foarte greu de citit, atât din punct de vedere al alcătuirii primului 11, dar și al sistemului de joc, pentru că ultimele partide au alternat atât formulele de start, cât și sistemele de joc. De aceea, în această săptămână am încercat să ne concentrăm mai mult la ceea ce avem noi de făcut pe faza ofensivă și doar câteva repere și informații la modul general le-am dat jucătorilor despre adversari”, spune Cosmin Petruescu.

”Conferențiarul” o vede favorită pe echipa ”Matematicianului”

Dunărea a pierdut cu 3-1 în sferturile Cupei României, în fața lui Dinamo, dar Petruescu le-a lăudat prestația.

”Am urmărit și jocul din Cupa României. O partidă în care Dunărea a fost eliminată, dar cred eu că în prima repriză doar neșansa a făcut ca diferența de pe tabelă să nu fie în favoarea celor de la Dunărea Călărași. Mi-a plăcut echipa, mi-a plăcut organizarea jocului. Știm ce avem de făcut pentru a putea să contracarăm punctele lor forte. Sperăm să și reușim în partida de duminică. Am fi ipocriți să spunem că nu este un avantaj. Dar, în același timp trebuie să fim realiști. Dacă ne uităm în formula de start a Dunării de la meciul cu Dinamo, s-au regăsit doar trei titulari din ultimul meci de campionat, și aceia, înlocuiți în a doua repriză. Consider că Dunărea e favorită indiferent de formula de start”, a mai spus antrenorul bănățean.

Cu 27 de puncte, Dunărea Călărași e pe locul 4 în Liga 2, la egalitate cu Petrolul și Rapid, între ele ca golaveraj. Ripensia e pe locul 15, cu 17 puncte, la egalitate cu Concordia Chiajna, care are golaverajul mai bun. Meciul de la Călărași are loc duminică, de la ora 11:00.

Foto: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-18-a-a-ligii-2-debuteaza-sambata-si-se-incheie-tot-intr-o-zi-de-marti-rapid-asu-poli-si-fc-u-craiova-joaca-acasa-petrolul-sta-programul-rundei-19172164

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/sferturi-cupa-romaniei-dunarea-calarasi-incearca-sa-produca-surpriza-si-sa-elimine-dinamo-meciul-incepe-de-la-ora-2000-19172647

Anda DELIU 05 Mar. 2021, 21:50 Liga 2
Pe aceeași temă