Dunărea Călărași a pierdut cu Dinamo, dar și-a egalat cea mai mare performanță din Cupa României! Cristian Pustai știe unde s-a făcut diferența și explică de ce a schimbat portarul la pauză

Marius ANGHEL 04 Mar. 2021, 22:55 Cupa

Dunărea a avut un început de meci entuziasmant cu Dinamo, însă n-a reușit să înscrie la multiplele ocazii create la poarta lui Mihai Eșanu. În schimb, ”câinii” au lovit de două ori prin Paul Anton și au liniștit gazdele. În repriza secundă, fiecare echipă a mai înscris câte o dată, astfel că Dinamo s-a impus cu 3-1 la Călărași și a obținut o calificare fără mare efort în semifinalele Cupei României.

Dunărea, ocazii multe în prima jumătate de oră, însă golul lui Paul Anton i-a pus la pământ pe călărășeni

Kanda (7), Sava (8), Cârstocea (10), Tudoran (18), Ciucur (20) și din nou Sava (28) au avut situații bune la poarta lui Eșanu, însă acesta a salvat inclusiv din situații de unu la unu, ținând Dinamo în joc. A venit apoi golul lui Paul Anton (32), după un șut din 25 de metri care a atins gazonul în fața lui Krell, la o fază în care nu se anunța nimic periculos. Iar Dunărea s-a tăiat. Chiar înainte de pauză, Anton (44) a mai trimis o dată în poată cu un șut cu pământul din 14 metri lateral dreapta, fază la care Krell s-a uitat cum mingea trecea pe deasupra lui.

Fără Krell în repriza a doua, schimbat cu Began, dar și cu Calu în locul lui Tudoran, Dunărea nu a arătat mai bine și a primit gol și din partea lui Florin Bejan (62), intrat tot la pauză.

Unicul gol al Dunării a venit norocos, după o centrare dintr-o lovitură liberă a lui Marius Fotescu (67), la care portarul Eșanu a fost păcălit de urcarea în careul mic a trei adversari. Nimeni n-a atins mingea, care intrat în plasă.

Pe final, tot Dinamo a fost mai periculoasă, prin Crețu (78), Gueye (80) și din nou Crețu (90+2) și Gueye (90+3), însă niciunul nu l-a putut învinge pe Began, astfel că alb-roșii s-au mulțumit cu 3-1 și, mai important, cu calificarea în semifinalele Cupei României.

Cristian Pustai, după eșecul cu Dinamo: ”La singurele două șuturi pe spațiul porții în prima repriză am primit cele două goluri. Aici s-a făcut diferența”

La final, antrenorul Cristian Pustai a vorbit exact despre raportul de ocazii și modul în care jucătorii le-au tratat. Dacă elevii săi au ratat din cel puțin cinci faze create, Dinamo a punctat la singurele ei două șuturi pe spațiul porții, în prima repriză.

”Din păcate, cam multe goluri în poarta noastră și noi am reușit doar pe final să înscriem. Aici cred că s-a făcut diferența în acest joc, pentru că cred că la singurele două șuturi pe spațiul porții în prima repriză am primit cele două goluri, iar noi am avut, să zic așa, vreo două situații clare, plus încă vreo două-trei care puteau să se transforme în goluri.

Nu am avut ce pierde. Pentru noi era un bonus să ne calificăm mai departe, era foarte frumos, dar, din păcate, nu am reușit și, v-am zis, e greu când joci cu Liga 1 și când intri la pauză cu o diferență de două goluri. E greu să mai revi”, a spus Pustai la microfonul DigiSport.

Pustai a schimbat portarul la pauză

La pauză, Dunărea a făcut două schimbări. Mădălin Calu i-a luat locul lui George Tudoran, iar portarul Stefan Krell a fost schimbat cu Răzvan Began. Pustai a explicat această înlocuire de goalkeeper.

”Sunt greșeli. La portari se și văd toate greșelile. Dar am mai avut o experiență de genul ăsta și am preferat să nu mai dureze încă 45 de minute, pentru că el, când greșește, are o cădere și se vede, se simte. Atunci am preferat să îl înlocuiesc la pauză”, a mai declarat antrenorul Dunării.

Dunărea Călărași în meciul cu Dinamo: Krell (Began 46′) – Andr. Rus, R. Crișan, A. Lopez (cpt.), I. Sîrbu – Cr. Pușcaș – Tudoran (Calu 46′), Cârstocea (Bedea 63′), S. Sava, Ciucur (Bud 72′) – Kanda (M. Fotescu 63′). Rezerve neutilizate: – Djuric, Tache, Sălceanu, C. Petre.

Dunărea Călărași și-a egalat cea mai bună performanță din Cupa României și acum îi rămâne lupta pentru play-off-ul Ligii 2

Dunărea Călărași rămâne cu performanța de a se fi calificat până în sferturile Cupei României, una pe care a mai atins-o o singură dată, în ediția 2018/2019, când pierdea cu Astra cu 1-2, după ce în optimi trecea de FCSB.

Acum, echipa lui Cristian Pustai se va concentra doar pe campionatul Ligii 2, unde se află pe locul 4 după 17 etape, cu 27 de puncte, la egalitate cu Petrolul și Rapid. Lupta pentru play-off se anunță extrem de dificilă, iar Dunărea mai are meciuri în sezonul regular cu Ripensia (acasă, 7 martie, ora 11:00), FK Csikszereda (deplasare, 14 martie, ora 11:30), Rapid (deplasare) și Viitorul Pandurii Târgu Jiu (acasă).

În semifinalele Cupei României s-au calificat Universitatea Craiova, câștigătoare cu 1-0 a meciului de la Buzău cu Chindia Târgoviște, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, care a trecut cu 3-1, pe Cluj Arena, de ”U” Cluj, Astra, care a învins cu 3-0 Petrolul, pe ”Ilie Oană”, și Dinamo.

Foto: George Flușter / Mediafax Foto și Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/sferturi-cupa-romaniei-dunarea-calarasi-incearca-sa-produca-surpriza-si-sa-elimine-dinamo-meciul-incepe-de-la-ora-2000-19172647

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/paul-anton-o-reinventeaza-pe-dinamo-dunarea-calarasi-cupa-romaniei-19218070

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/dinamo-si-a-gasit-marcator-paul-anton-dubla-de-senzatie-cupa-romaniei-19218010

Marius ANGHEL 04 Mar. 2021, 22:55 Cupa
Pe aceeași temă