Remizele care au tras Iașiul în jos! Poli Iași a bătut pasul pe loc în ultima parte a campionatului, în care a înregistrat nu mai puțin de șase remize în nouă meciuri, și are emoții că ar putea termina pe locul de baraj de menținere în Liga 2

Narcis POHOAȚĂ 13 Apr. 2022, 11:32 Liga 2
Remizele care au tras Iașiul în jos! Poli Iași a bătut pasul pe loc în ultima parte a campionatului, în care a înregistrat nu mai puțin de șase remize în nouă meciuri, și are emoții că ar putea termina pe locul de baraj de menținere în Liga 2

În momentul tragerii la sorți a meciurilor din play-out, oficialii Politehnicii Iași au declarat la unison că vor face tot posibilul pentru a evita o ”finală” cu Poli Timișoara, pe teren propriu, în ultima etapă a sezonului. Cele două Politehnici se vor întâlni în Copou, în runda a 7-a, iar după ultimele rezultate disputa directă ar putea cântări decisiv în economia luptei pentru evitarea locului de baraj, ocupat acum de bănățeni.

Iașiul are în prezent un avans de șase puncte față de Poli Timișoara, dar și un meci în plus jucat și sunt șanse mari ca în ultima etapă moldovenii să aibă nevoie de un succes pentru a se salva direct. O situație ingrată pentru trupa lui Costel Enache, dar pe care și-a creat-o singură. Ieșenii și-au făcut singuri viața grea în acest final se sezon, întrucât s-au mulțumit cu puținul în mai multe meciuri care, dacă ar fi fost câștigate, ar fi adus mult dorita liniște.

Fără victorie de jumătate de an

Politehnica Iași a fost foarte aproape de o victorie la Metaloglobus (scor 1-1), însă reușita din penalty a lui Claudiu Herea, din minutul 76, a făcut ca moldovenii să rămână fără succes pe teren străin în ultimele cinci luni și jumătate. Iar până la data partidei de la Miercurea Ciuc, ultima deplasare a sezonului, se vor face exact șase luni fără victorie pentru ieșeni pe teren străin.

Foarte puțin, în condițiile în care elevii lui Costel Enache au avut de înfruntat echipe precum Ripensia sau Șelimbăr, considerate sub nivelul Iașiului.

De la începutul campionatului, Poli Iași a câștigat doar patru meciuri pe teren străin, toate însă cu echipe aflate pe locuri retrogradabile (Unirea Constanța, Dunărea Călărași, Dacia Unirea Brăila) sau de baraj (Poli Timișoara).

Șase remize în ultimele nouă meciuri!

După etapa a 13-a a sezonului regular, când a învins Unirea Slobozia în Copou, cu 3-1, Iașiul era una dintre puținele echipe din Liga a 2-a fără nicio remiză. Iar echipa era bine în clasament, pe locul 10. A urmat însă o serie de partide în care moldovenii au dat impresia că s-au mulțumit cu puțin. Să nu piardă. În ultimele trei meciuri din 2021, cu Ripensia, Unirea Dej și Șelimbăr, ieșenii au înregistrat trei remize albe, mult prea puțin, în condițiile în care oficialii din Copou sperau la cel puțin șapte puncte. Mai mult decât atât, Poli a început prost anul 2022, cu un egal acasă cu Brașovul, rezultat urmat de eșecul din Ghencea, cu Steaua.

Poli a continuat seria remizelor și în play-out, bifând două rezultate de egalitate în primele trei meciuri, ambele în deplasare. Dacă în mod normal două egaluri ”afară” pot fi considerate rezultate bune, Iașiul ar fi trebuit să forțeze mult mai mult, ținând cont nu doar de situația din clasament, ci și de statutul echipei.

Trăgând linie, Poli a înregistrat șase remize în ultimele nouă etape, o înfrângere și doar două victorii, ambele cu echipe retrogradate! Rezultate care au ținut Iașiul pe loc. Iar emoțiile continuă pentru elevii lui Costel Enache.

În etapa a 4-a a play-off-ului, programată la finalul acestei săptămâni, Poli Iași stă.

Foto: George Filip / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 13 Apr. 2022, 11:32 Liga 2
Pe aceeași temă