Costel Enache speră ca Poli Iași să fie scăpată de grijile retrogradării înaintea ultimelor două etape. Cornel Șfaițer: ”Nu ne dorim un meci decisiv cu Poli Timișoara”

Narcis POHOAȚĂ 14 Mar. 2022, 15:19 Liga 2
Costel Enache speră ca Poli Iași să fie scăpată de grijile retrogradării înaintea ultimelor două etape. Cornel Șfaițer: ”Nu ne dorim un meci decisiv cu Poli Timișoara”

Politehnica Iași va începe play-out-ul ligii secunde în deplasare, cu CS Comunal Șelimbăr, și îl va încheia în Copou, în compania Politehnicii Timișoara. Astfel, principala dorință a ieșenilor, de a evita o nouă deplasare la Timișoara, după cele două din sezonul regular, de la Poli și Ripensia, s-a îndeplinit.

Poli Iași va juca cu gruparea de pe Bega pe teren propriu, în chiar ultimul meci al sezonului, în etapa a 7-a a play-out-ului, Grupa A.

Șfaițer, fericit că Poli Iași a scăpat de o deplasare la Timișoara

Președintele Consiliului Director al clubului din Copou, Cornel Șfaițer, s-a bucurat de faptul că Poli a scăpat de deplasarea la Timișoara, dar a punctat că nu-și dorește un meci decisiv cu gruparea bănățeană, în ultima etapă.

”Singurul lucru bun este că am scăpat de deplasarea de la Timișoara, deși în sezonul regulat am câștigat acolo. Nu văd un program foarte complicat, dar important este că evităm o deplasare lungă la Timișoara. Personal îmi doresc să scăpăm de emoții până la final. Nimeni nu-și dorește un meci decisiv cu Timișoara, în ultima etapă. Sunt 6 meciuri importante, în care ne evaluăm. Nu ne-am făcut calcule, dar important că avem și un avantaj la debut față de celelalte contracandidate”, a declarat Cornel Șfaițer.

”Niciun meci nu va fi ușor”

Poli Iași va avea meciuri în play-out în următoarea ordine, cu: CS Comunal Șelimbăr (deplasare), Dacia Unirea Brăila (acasă), Metaloglobus București (deplasare), în runda a 4-a va sta, Dunărea Călărași (acasă), FK Miercurea Ciuc (deplasare) și Politehnica Timișoara (acasă).

Șfaițer a avertizat că toate meciurile vor fi dificile, indiferent de adversar: ”Jucăm cu colege de play-out, trebuie să tratăm fiecare meci cu mare atenție, cu încredere și determinare. Toate meciurile vor fi dificile. Nici cu Astra nu a fost ușor, chiar dacă am dominat noi pe final. Nici cu Brăila, nici cu Călărași nu va fi ușor. Dacă nu ești atent, capacitat sută la sută și nu muncești bine la antrenamente, e posibil ca la ora jocului să ai o mare problemă. Orice adversar trebuie respectat. Toate echipele vor să fie liniștite în ultima etapă.”

Costel Enache: ”O planificare bună, nu avem de ce să ne plângem”

La rândul său, antrenorul Costel Enache s-a declarat mulțumit de tragerea la sorți.

”Nu e cea mai rea tragere. E una ok pentru noi, o planificare bună, nu avem de ce să ne plângem. Începem și terminăm cu meciuri foarte importante, sperăm ca ultimul să nu fie important, să nu avem emoții în final. Așa ar trebui, să fim salvați matematic înainte de ultimele două meciuri. Va fi o deplasare destul de grea în primul meci, cu principala noastră urmăritoare. Am jucat în campionat nu demult și a fost un meci echilibrat, așa cum îl văd și pe următorul, care va avea loc la Râmnicu Vâlcea. Sperăm să fim capabili să aducem maturitate în joc”, a declarat antrenorul Costel Enache.

Poli Iași începe play-out-ul de pe locul 3, cu 25 de puncte

Poli Iași începe Grupa A a play-out-ului de pe locul 3, cu 25 de puncte, cu două mai mult decât CS Comunal Șelimbăr (23 puncte), primul adversar din acest turneu.

Echipa din Copou le are în față pe FK Miercurea Ciuc (33 puncte) și Metaloglobus (28 puncte), iar teama cea mai mare e să nu ajungă pe locul 5, unul de baraj de menținere în Liga 2, pe care se află acum Poli Timișoara (21 puncte). Dunărea Călărași (7 puncte) și Dacia Unirea Brăila (2 puncte), ultimele două clasate din grupă, sunt ca și retrogradate.

Programul Grupei A a play-out-ului Ligii 2 îl poți vedea AICI.

Programul Grupei B a play-out-ului Ligii 2 îl poți vedea AICI.

Foto: Dan Ignat (Politehnica Iași) și Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)

Narcis POHOAȚĂ 14 Mar. 2022, 15:19 Liga 2
Pe aceeași temă