Costel Enache pune tunurile pe arbitri după egalul Iașiului cu Metaloglobus: ”A fost un arbitraj ostil, la limita suportabilității. Arbitrii ne-au dat gol, nu adversarul”

Narcis POHOAȚĂ 10 Apr. 2022, 14:03 Liga 2

Politehnica Iași a fost la un sfert de oră de o victorie în deplasarea de la București, cu Metaloglobus, însă golul primit din penalty, în minutul 76, încă menține complicată ecuația luptei pentru evitarea locului de baraj de menținere în Liga 2.

Ieșenii au condus cu 1-0, prin golul marcat de Sekou Camara în minutul 53, ajuns la a 10-a reușită stagională, însă trupa lui Nicolae Grigore a restabilit egalitatea dintr-un penalty scos și transfermat de Claudiu Herea. 1-1 s-a încheiat jocul din Pantelimon, pe teren sintetic, în etapa a 3-a a play-out-ului Ligii 2.

Costel Enache pune tunul pe arbitraj după remiza Iașiului la Metaloglobus

La final, antrenorul Politehnicii, Costel Enache, a criticat în termeni duri arbitrajul brigăzii formate din Vladimir Nagy (Măhăceni – Alba), Florin Iftode (Târgu Bujor – Galaţi) și Mihaela Țepușă (Buzău).

”Cred mai mult că arbitrajul a influențat arbitrajul decât adversarul sau noi. A fost un arbitraj ostil, dus până la o limită a suportabilității, cu foarte multe greșeli în favoarea adversarului. Au fost multe greșeli ale brigăzii, faulturi inventate aproape de poarta noastră, un 11 metri discutabil, pentru că vine după o poziție clară de offside. Sunt dezamăgit de modul în care au interpretat arbitrii jocul”, a declarat Costel Enache.

  • Poli Iași în remiza cu Metaloglobus: Brînză – Tib. Serediuc, Cană, Fl. Plămadă (cpt.), Ad. Ilie, J. Kamara, Chiorean (Pelivan 67), I. Pop (Plokhotnyuk 67), F. Cristea (Kouadio 85), Mărieș (Cr. Pușcaș 46), S. Camara. Rezerve neutilizate: T. Axinte – Ungurenașu, Chetziterzoglou, Muratovic, Asăvoaei.

”Arbitrii ne-au dat gol”

Enache a mai spus că nu are ce să le reproșeze elevilor săi și că nu adversarul a reușit să înscrie Politehnicii, ci arbitrii.

”Nu știu dacă am pierdut două puncte sau am câștigat unul, dar eu sunt mulțumit de munca jucătorilor. Au depus un efort mare, au încercat să aplice ceea ce am stabilit pentru joc, am avut ocazii. Am avut oportunități bune de a marca și înainte de 1-0, și după 1-0, cred că trebuia să fim noi atenți la finalizare și atunci poate lucrurile nu se terminau așa. Suntem o echipă care se apără bine și în continuare luăm gol greu, azi arbitrii au reușit să ne marcheze, nu adversarul”, a conchis Costel Enache.

Interesant este faptul că asistentul Mihaela Țepușă a făcut parte și din brigada care a arbitrat meciul amical FC Buzău – Poli Iași, scor 4-1, disputat pe 16 februarie, în debutul căruia antrenorul Costel Enache a vrut să scoată echipa de pe teren.

Poli Iași, la șase puncte peste locul de baraj de menținere în Liga 2, însă are un meci în plus disputat

În urma rezultatelor din etapa a 3-a a play-out-ului, Poli Iași are 30 de puncte și a căzut o poziție în clasamentul Grupei A, pe 4, fiind depășită la golaveraj de CS Comunal Șelimbăr, 2-1 față de 8-2.

Ieșenii au ca obiectiv evitarea poziției a 5-a, care duce la barajul de menținere în Liga 2, pe care acum se află Poli Timișoara, cu 24 de puncte, însă și cu un meci mai puțin disputat.

În etapa a 4-a, programată în 16 aprilie, Poli Iași stă, iar în runda a 5-a o va întâlni pe teren propriu pe Dunărea Călărași (locul 6, 7 puncte), formație retrogradată deja matematic.

Foto: George Filip / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 10 Apr. 2022, 14:03 Liga 2
Pe aceeași temă