Remaniere aproape totală la Poli Iași! Echipa din Copou va trebui să schimbe lotul din temelii dacă vrea să aibă șanse reale la promovare din noul sezon de Liga 2

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 11 May. 2022, 12:06 Liga 2
Remaniere aproape totală la Poli Iași! Echipa din Copou va trebui să schimbe lotul din temelii dacă vrea să aibă șanse reale la promovare din noul sezon de Liga 2

În vara anului trecut, înaintea startului de sezon, noua conducere a clubului Poli Iași anticipa un sezon dificil, de tranziție, pregătitor pentru campionatul ce va urma, când obiectivul va fi promovarea în Liga 1.

În mai multe rânduri, oficialii din Copou, în frunte cu președintele Cornel Șfaițer, și-au exprimat speranța că din lotul cu care s-a încheiat sezonul vor confirma mai mulți jucători, astfel încât tranziția către stagiunea 2022-2023 să se facă mult mai ușor. Iar lotul cu care va fi atacată promovarea să fie alcătuit pe ”scheletul” celui trecut.

Nu va fi însă deloc așa! Iașiul a avut un sezon dezamăgitor, iar locul 13 ocupat în final este perfect meritat în raport cu ce a jucat echipa. Mulți jucători au dezamăgit la rândul lor, astfel că lotul va trebui remaniat considerabil.

Lot schimbat din temelii la Poli Iași

După ultimul meci din campionat, 3-1 cu Poli Timișoara, oficialii ieșeni au anunțat despărțirea de stafful tehnic condus de Costel Enache, dar și de primii jucători. Împrumutații Sekou Camara și Alexandru Mărieș au revenit la echipele de care aparțin, Cristian Pușcaș și Okan Chatziterzoglu și-au reziliat angajamentele, iar pe picior de plecare mai sunt și alți jucători, între care John Kamara, Alexandru Stan, Ștefan Cană sau Paul Chiorean.

De asemenea, mai sunt fotbaliști care nu sunt sută la sută siguri că vor continua la Iași. Belmin Muratovic, Cătălin Defta sau Adrian Ilie sunt câțiva dintre ei, dar lista ar putea fi mult mai mare.

Din lotul cu care Poli a încheiat campionat, siguri că vor continua la Iași sunt foarte puțini jucători, printre ei Ianoș Brînză, Florin Plămadă, Tiberiu Serediuc, Christ Kouadio, Francisc Cristea, Mykhailo Plokhotnyuk, Ioan Simion Pop, Ionuț Pelivan, Dragoș Ungurenașu și Alexandru Hrib. Practic, din cei 18 rămași încă la antrenamente, ar putea rămâne doar jumătate.

  • La antrenamente care se vor întinde și pe durata săptămânii următoare, clubul a anunțat că i-a mai păstrat, în afara celor enumerați mai sus, și pe Teodor Axinte, Adrian Ilie, Ștefan Cană, Belmin Muratovic, Alexandru Aftanache, Cătălin Defta, Paul Chiorean și Robert Asăvoaei.

Clubul din Copou trebuie să aducă 13-14 jucători de valoare

În aceste condiții, Iașiul va trebui să aducă în această vară în jur de 13-14 jucători de valoare pentru a putea emite pretenții mai întâi la play-off și apoi la promovare, dintre care cel puțin opt să fie ”top”, așa cum spunea fostul antrenor Costel Enache.

Dacă va reuși viitorul antrenor să închege în doar două luni o echipă care să atace promovarea cu șanse reale, rămâne de văzut. Cert este că misiunea acestuia, indiferent de nume și de anii de experiență în spate, va fi extrem de dificilă.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 11 May. 2022, 12:06 Liga 2
Pe aceeași temă