OFICIAL | Poli Iași a anunțat despărțirea de Costel Enache. Cel mai frumos moment al sezonului pentru antrenor s-a petrecut chiar la ultimul meci

Narcis POHOAȚĂ 07 May. 2022, 18:55 Liga 2

Clubul Politehnica Iași a anunțat oficial ceea ce toată lumea anticipa încă dinaintea meciului cu Poli Timișoara (scor 3-1), despărțirea de antrenorul Costel Enache.

Într-un comunicat postat pe site-ul clubului, oficialii din Copou i-au mulțumit antrenorului pentru colaborare.

Costel Enache, Adrian Senin, Costi Bădan și Alessandro Cittadino s-au despărțit de Poli Iași

Imediat după încheierea ultimului meci oficial al sezonului, în urma unei ședințe a conducerii CSM Politehnica Iași la care au participat și membri ai colectivului tehnic, s-a decis ca înțelegerea clubului cu antrenorul Costel Enache să nu fie prelungită.

”Îi mulțumesc încă o dată lui Costel că a acceptat să preia conducerea tehnică a Politehncii într-un moment atât de greu cum a fost în vara anului trecut. Nu a fost ușor acest sezon pentru niciunul dintre noi, cei implicați în viața clubului. Îi doresc mult succes lui Costel și sunt convins că vom rămâne prieteni îndiferent de drumul pe care el îl va urma”, a declarat managerul executiv Florin Briaur.

Tot astăzi s-au încheiat și contractele altor membri ai staffului tehnic: secundul Adrian Senin, antrenorul portarilor Costi Bădan și preparatorul fizic Alessandro Cittadino.

Antrenamentele Politehnicii Iași continuă până pe 20 mai

Deși sezonul s-a încheiat, mai mulți dintre componenții lotului Politehnicii vor continua antrenamentele până în data de 20 mai sub comanda unui staff tehnic interimar din cadrul clubului, format din Mugurel Cornățeanu, Cristian Ungureanu, Cezar Honceriu și Ioan Câmpeanu.

Costel Enache, după ultimul meci din Copou: ”Scandarea numelui de către galerie a fost cel mai frumos moment al sezonului”

Imediat după victoria din Copou cu Poli Timișoara, Costel Enache anticipa faptul că a fost ultimul său meci în Copou.

”Nimeni nu mi-a lansat o provocare de viitor, o să am o discuție cu conducerea. Nu știu ce voi face, aștept să văd ce program vom primi. Dar am mai spus-o, simt că nu voi continua. Da, simt că a fost ultimul meci la Poli Iași. Dacă se încheie, se încheie, mulțumesc foarte frumos pentru imaginea creată, pentru amintirile frumoase și pentru noile achiziții de prietenii, sunt lucruri importante pentru mine. Poate par poetic, dar eu sunt un tip mai sentimental și mă atașez de oameni”, a spus Costel Enache.

Acesta a dezvăluit și care a fost cel mai frumos moment al sezonului pentru el. ”Cred că cel mai frumos moment din acest sezon a fost acum, la final, când galeria mi-a scandat numele. Eu nu am făcut mai nimic la Iași și totuși suporterii mi-au scandat numele. E important că a reînviat spiritul echipei la Iași”, a mai spus Costel Enache, care s-a declarat mulțumit de joc: ”A fost un meci bun, dinamic, cred că a fost unul dintre cele mai bune jocuri ale noastre și unul dintre cel emai dinamice din campionat.”

  • Poli Iași a încheiat sezonul regular al Ligii 2 pe locul 11, cu 25 de puncte acumulate în 19 meciuri, iar apoi a fost repartizată în Grupa A a play-out-ului, unde după alte șase meciuri disputate a ajuns la un total de 36 de puncte, care au clasat-o pe locul 4.

Costel Enache și-a încheiat al doilea mandat pe banca echipei Poli Iași

Costel Enache a preluat Poli Iași la începutul actualului sezon de Liga 2, în iunie 2021, după ce echipa retrogradase din Liga 1 și mai avea doar o mână de jucători din vechiul lot. Antrenorul originar din Piatra Neamț a mai condus Poli Iași și în perioada iunie – octombrie 2013, în Liga 1.

Cu Costel Enache antrenor, Poli Iași a înregistrat în acest sezon regular de Liga 2 7 victorii, 4 egaluri și 8 înfrângeri, 25-21 golaveraj, iar în play-out a înregistrat 3 victorii, 2 egaluri și o înfrângere, 7-5 golaveraj. În acest sezon al Cupei României, Poli Iași a câștigat un meci (1-0 la Hușana Huși / Liga 3) și a pierdut altul (1-3 la Minaur Baia Mare / Liga 3).

În total, în acest mandat la Poli Iași, echipa a înregistrat cu Costel Enache antrenor 11 victorii, 6 egaluri și 10 înfrângeri.

  • Costel Enache a demisionat de la Politehnica Iași la finalul meciului Metaloglobus București, în care echipa sa a pierdut pe teren propriu la scorul 0-1, în etapa a 9-a a sezonului regular al Ligii 2, însă, la acel moment, a fost întors din drum de conducerea clubului, managerul Florin Briaur declarând public că îi oferă toată susținerea lui Enache.

Declarațiile lui Costel Enache de la finalul meciului Poli Iași – Poli Timișoara 3-1:

https://www.youtube.com/watch?v=ilkL1fgtLo8

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/despartire-cu-victorie-poli-iasi-a-incheiat-sezonul-cu-o-victorie-in-fata-propriilor-suporteri-3-1-cu-politehnica-timisoara-la-probabil-ultimul-meci-cu-costel-enache-pe-banca-tehnica-19230320

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-din-play-out-ul-ligii-2-in-grupa-a-se-mai-pot-produce-modificari-in-clasament-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-19230194

https://liga2.prosport.ro/seria-1/final-de-play-out-in-liga-2-rezultatele-ultimei-etape-cum-arata-clasamentele-grupelor-a-si-b-cine-sunt-cele-patru-retrogradate-in-liga-3-si-ceel-doua-echipe-care-vor-juca-barajul-de-mentinere-19230314

Narcis POHOAȚĂ 07 May. 2022, 18:55 Liga 2
Pe aceeași temă