Poli Iași s-a despărțit de primii jucători, printre care și de golgheterul Camara. Cine conduce antrenamentele în următoarele două săptămâni și primele două ținte pentru campania de achiziții

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 08 May. 2022, 15:21 Liga 2
Poli Iași s-a despărțit de primii jucători, printre care și de golgheterul Camara. Cine conduce antrenamentele în următoarele două săptămâni și primele două ținte pentru campania de achiziții

Poli Iași a intrat în vacanță din punct de vedere competițional, însă antrenamentele vor continua în Copou.

În următoarele două săptămâni, 18 jucători care au făcut parte din lot în sezonul încheiat sâmbătă cu victoria cu 3-1 cu Poli Timișoara se vor prezenta la antrenamentele ce vor fi coordonate de un staff interimar format din Mugurel Cornățeanu (coordinator scouting la Academia Politehnica Iași), Cristian Ungureanu (antrenor secund în stafful lui Enache), Cezar Honceriu (manager al Academiei) și Ioan Câmpeanu (antrenorul portarilor din Academie).

18 jucători din lotul Politehnicii Iași continuă antrenamentele, deși campionatul s-a încheiat

La antrenamente vor participa portarii Teodor Axinte și Ianoș Brînză, jucătorii Tiberiu Serediuc, Adrian Ilie, Ștefan Cană, Florin Plămadă, Christ Kouadio, Dragoș Ungurenașu, Belmin Muratovic, Alexandru Aftanache, Francisc Cristea, Ioan Simion Pop, Ionuț Pelivan, Cătălin Defta, Paul Chiorean, Alexandru Hrib, Mykhailo Plokhotnyuk și Robert Asăvoaei.

Acestor 18 jucători li se vor alătura juniori de la academie.

Primele plecări din Copou

La scurt timp după despărțirea de antrenorul Costel Enache, oficialii ieșeni au anunțat și numele primilor jucători care nu vor mai continua cu clubul din Copou în sezonul viitor.

John Kamara, Cristian Pușcaș și Okan Chatziterzoglu s-au despărțit de Poli, în timp ce Sekou Camara și Alexandru Mărieș vor reveni la cluburile de care aparțin, FC Botoșani, respectiv Universitatea Craiova.

În ceea ce-l privește pe golgheterul Camara, conducerea clubului Poli a anunțat că va purta discuții cu Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, pentru a obține fie un nou împrumut al jucătorului, fie un transfer definitiv.

Sekou Camara a marcat 12 goluri pentru Poli Iași în acest sezon, în 24 de meciuri în care a fost utilizat de Costel Enache.

Trei meciuri amicale pentru Poli Iași

Până la intrarea în vacanță, fotbaliștii Iașiului vor susține trei meciuri amicale. Miercuri, Poli va juca cu echipa de Liga a 3-a Hușana Huși, sâmbătă cu echipa de juniori a clubului și miercurea următoare cu o echipă din zona Moldovei. În același timp, în Copou vor fi aduși și câțiva jucători tineri, pentru a fi testați.

Răzvan Tincu, prima țintă pentru noul sezon

În paralel cu demararea discuțiilor pentru aducerea noului antrenor, conducătorii clubului din Copou se gândesc și la formarea lotului de jucători pentru sezonul viitor.

Unul dintre fotbaliștii experimentați doriți de ieșeni este fundașul central Răzvan Tincu, de la Sepsi. În vârstă de 33 de ani, Tincu a mai evoluat la Iași, în perioada 2011-2013, fiind căpitanul echipei.

Pe lângă Tincu, Poli l-ar vrea în Copou și pe Gabriel Vașvari, tot de la Sepsi. Amândoi au colaborat la FC Botoșani cu Cornel Sfaițer, actualul președinte al Consiliului Director al Politehnicii Iași.

Răzvan Tincu (34 de ani, în stânga) și Gabriel Vașvari (35 de ani, în dreapta) sunt doriți de Poli Iași pentru noul sezon de Liga 2. Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 08 May. 2022, 15:21 Liga 2
Pe aceeași temă