Reîntâlnire Enache – Beza, acum în CS Comunal Șelimbăr – Unirea Slobozia. ”Ne leagă o prietenie, dar lucrurile vor sta diferit!”

Ovidiu BOICA 15 Oct. 2022, 00:25 Liga 2
Reîntâlnire Enache - Beza, acum în CS Comunal Șelimbăr - Unirea Slobozia. ”Ne leagă o prietenie, dar lucrurile vor sta diferit!”

Meciul de sâmbătă, de la ora 11:00, care se va disputa pe stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea va prilejui reîntâlnirea dintre antrenorii Eugen Beza și Costel Enache. Cei doi au colaborat în urmă cu câțiva ani la FC Hermannstadt, în prima ligă, Beza, antrenorul de acum al Șelimbărului, fiind ”secundul” actualului ”principal” al Unirii Slobozia.

Eugen Beza, pentru a treia oară adversar cu Costel Enache

Costel Enache și ”secundul” său din perioada petrecută la FC Hermannstadt, iulie – septembrie 2019, Eugen Beza, se vor afla față în față pentru a treia oară de când drumurile lor s-au despărțit.

În sezonul precedent al Ligii 2, CS Comunal Șelimbăr și Politehnica Iași, fosta echipă a lui Enache, s-au întâlnit de două ori, de fiecare dată meciul încheindu-se nedecis și fără gol (0-0). Prima dată la Avrig, fosta casă a sibienilor, a doua oară la Râmnicu Vâlcea, unde s-au mutat între timp.

Eugen Beza susține că îl leagă o prietenie de Costel Enache, dar amiciția va fi lăsată deoparte vreme de 90 de minute, în timpul meciului de sâmbătă. Antrenorul ”călăreților roșii” speră să găsească ”ingredientul” care le lipsește jucătorilor săi pentru a reuși să obțină toate cele trei puncte.

”Ne leagă o prietenie, dar sâmbătă lucrurile vor sta diferit, cum vor sta la fiecare joc. Care e mai bun să câștige. Noi ne dorim – cum am spus – să fim în play-off, dar ca să fim acolo, trebuie să învingem echipele care se află în acea zonă. Trebuie să schimbăm ceva pentru că, chiar dacă jucăm bine, ceva ne lipsește și sperăm să găsim acest ingredient pentru sâmbătă”, a declarat Beza, citat de site-ul echipei sale.

Antrenorul Șelimbărului se așteaptă la un meci foarte greu cu Unirea Slobozia

Beza este conștient că va fi un meci ”mult mai greu decât precedentele” cu Unirea Slobozia: ”Ne așteaptă un meci mult mai greu decât precedentele, pentru că întâlnim un adversar care este foarte bine organizat. I-am studiat, cred că diferența va fi făcută de atitudinea noastră și e foarte important modul în care vom aborda această partidă.”

Antrenorul echipei sibiene mai crede că, pentru jucătorii săi, contează mai mult să aibă un psihic solid decât dacă ar fi urcat pe primul loc după meciul de marți cu Gloria Buzău, pierdut în deplasare cu scorul de 0-1.

”Puteam fi pe primul loc dacă învingeam la Buzău. Suntem pe 9. Dar, important este psihicul, mentalul în perioada aceasta, deoarece e o luptă de lungă durată, pentru că poți fi sus, sau poți fi jos, însă e o luptă de lungă durată și orice punct contează”, a adăugat Beza.

Denis Ursu și Radu Crișan, declarații optimiste înaintea partidei cu ialomițenii

După ce a jucat primul meci ca titular pentru noua sa echipă, mijlocașul Denis Ursu, venit în vară de la Gaz Metan Mediaș, se așteaptă la o victorie cu Slobozia și crede că CS Comunal Șelimbăr va ajunge în play-off.

”Va fi un meci greu, un meci pe care noi ne dorim să-l câștigăm, pentru că vrem să prindem locurile de play-off, iar pentru asta trebuie să învingem Unirea Slobozia. Noi suntem motivați, suntem uniți și credem cu tărie că putem face față oricărui adversar din liga a doua”, a declarat Denis Ursu.

”Va fi un meci greu, dificil, cu o echipă bună a campionatului, cu o contracandidată la play-off, noi vom da totul pe teren să câștigăm. Ei sunt pe 4, dar putem să-i băgăm sub noi în clasament. Este un campionat strâns, echilibrat, de aceea fiecare punct contează foarte mult și e foarte important să ne atingem obiectivul”, a spus, la rândul său, fundașul Radu Crișan.

Înainte de desfășurarea etapei a 10-a a Ligii 2, CS Comunal Șelimbăr ocupă locul 9 în clasament, cu 15 puncte, la egalitate cu CSM Slatina, care are un golaveraj mai bun. Unirea Slobozia se află pe poziția a 4-a, cu 17 puncte.

Meciul dintre CS Comunal Șelimbăr și Unirea Slobozia are loc sâmbătă, de la ora 11:00, la Râmnicu Vâlcea, casa cel puțin din acest an a echipei sibiene.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jumatate-dintre-meciurile-etapei-a-10-a-a-ligii-2-televizate-runda-incepe-la-brasov-si-se-incheie-la-galati-19248987

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/echipele-din-liga-2-si-liga-3-ar-putea-beneficia-si-ele-de-meciuri-cu-arbitraj-var-dupa-ce-frf-a-introdus-acest-sistem-si-in-cupa-romaniei-19249280

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-fk-miercurea-ciuc-se-joaca-de-la-ora-1600-harghitenii-au-avut-cosmaruri-dupa-meciul-trecut-cu-brasovenii-19249288

Ovidiu BOICA 15 Oct. 2022, 00:25 Liga 2
Pe aceeași temă