„Regele” și „Baciul” atacă promovarea în Liga I!

02 Dec. 2011, 10:06 Liga 2

Turul Ligii a II-a a ajuns la final și deja s-au conturat favoritele la trei dintre cele patru locuri promovabile. În seria a II-a, Poli Timișoara și Gloria Bistrița împart fotoliul de lider, cu 10 puncte avans față de Chindia. Dar echipa lui Gică Popescu vrea să urmeze exemplul Voinței Sibiu de anul trecut și să profite de eventualele probleme de licențiere ale celor două echipe. În seria cealaltă, Gică Hagi este lider, cu patru puncte avans, și pare a se pune doar problema echipei care îl va însoți în Liga I.

În acest moment, lucrurile sunt clare în seria a II-a, acolo unde Gloria Bistrița și FC Timișoara defilează și au un avans considerabil de 10 puncte față de echipa lui Gică Popescu. Cheia succesului a reprezentat-o un mix reușit între jucătorii experimentați gen Vali Năstase sau Tameș și Goga cu juniori talentați cum ar fi Paul Anton și Peteleu sau Fl. Ilie și Dobricean. Cele două echipe retrogradate din Liga I după ce nu au primit licența mai au un singur adversar în calea promovării: problemele financiare. Timișoara are datorii de milioane de euro, iar la Bistrița salariile sunt neplătite cu lunile. Așa că nu ar fi exclus ca povestea neprimirii licenței să se repete.

La Târgoviște se construiește un nou stadion
Acesta este și motivul pentru care Chindia Târgoviște, formație patronată de Gică Popescu, stă la pândă pe locul 3, în speranța că una dintre cele două echipe nu va avea drept de promovare sau chiar va abandona lupta în retur din cauza lipsei de fonduri. Această din urmă problemă nu există pentru Gică Popescu, care tocmai a anunțat că în 2012 autoritățile locale vor începe construirea unui stadion la Târgoviște. Cât despre echipa în sine, pe banca Chindiei stă Silviu Dumitrescu, cel care în urmă cu 15 ani promova în primul eșalon cu „micul Ajax” de la Târgoviște, având în lot jucători precum Bârdeș, Gâlmencea, Cr. Bălașa, Țermure sau Reghecampf.

„Regele” merge pe mâna Stelei
Scăpată de interdicția de promovare ca urmare a împlinirii a trei ani de la afiliere, Viitorul Constanța și-a întărit echipa în vară cu vedetele „satelitului” desființat al Stelei. Cvintetul Bejan, Al. Lazăr, Onicaș, Albu și Vlad Rusu a poposit la Ovidiu, toți fiind oameni de bază ai echipei în turul de campionat. Legiunea stelistă a fost întregită de Ninu și căpitanul Cârstocea, cărora li s-a mai adăugat și Vali Simion, venit de la Brănești. Hagi nu a renunțat complet la tinerii crescuți la Academie, astfel că Benzar, Cârstocea, Chițu, Hertu, Gavra și mai nou G. Iancu au apărut în primul „11” al echipei antrenate de Cătălin Anghel.

Unde revine Hagi pe bancă?

Un subiect interesant este și situația lui Gheorghe Hagi. Actualul patron al Viitorului a declarat public că, în cazul promovării echipei în Liga I, va coborî din tribună pentru a lua loc pe banca tehnică a echipei, considerând că Anghel este prea crud pentru a fi principal în primul eșalon. Rămâne de văzut dacă nu cumva până atunci liderul „Generației de Aur” nu va onora o altă ofertă și va reveni pe bancă la Steaua sau chiar peste hotare.Delta și-a furat căciula singură

Soarta ultimului loc promovabil din seria I s-a complicat în ultimele etape din cauza Deltei Tulcea. La jumătatea turului, elevii lui Dulca au fost lideri timp de trei etape. Neînvinși vreme de 10 meciuri la rând, dar cu patru egaluri consecutive pe final, tulcenii au capotat, în ultima rundă, chiar la Tulcea cu un neașteptat 1-4 în fața Snagovului. Jocul rezultatelor a făcut ca în acest moment lupta pentru al doilea loc promovabil să se dea în retur între cinci echipe: Săgeata, Delta, Snagov, Brăila și CSMS Iași. Diferența între locul doi, ocupat de Săgeata și Delta, și locul cinci, pe care se află Brăila și Iașiul, este acum de trei puncte.

Recordurile turului Ligii a II-a

â–º 14 ani a avut cel mai tânăr jucător aflat pe bancă la un meci din acest sezon. Este vorba despre portarul Ionuț Pop, de la FC Bihor
â–º 38 de ani împliniți are Petrică Negrea, mijlocașul Maramureșului fiind cel mai bătrân jucător care a evoluat în tur
â–º 4 goluri a reușit S. Chițu (Săgeata) în meciul cu CF Brăila, scor 6-0
â–º 8 meciuri consecutive a marcat cel puțin o dată argeșeanul Rover Cârstea
â–º 10 victorii și doar o singură înfrângere au adunat Gloria Bistrița și FC Timișoara, fiind recordmenele sezonului
â–º 9 goluri a primit Viitorul Constanța, fiind echipa cu cea mai bună apărare din campionat
â–º 29 de goluri a marcat Gloria Bistrița, fiind cea mai ofensivă echipă a Ligii a II-a

articol scris de Mihai Andrieș

02 Dec. 2011, 10:06 Liga 2
Pe aceeași temă