Reacții înainte de derby-ul orgoliilor de la Târgu Jiu, dintre Viitorul Pandurii și Pandurii. Călin Cojocaru a aruncat câteva săgeți spre tabăra adversă, Flavius Stoican își vede echipa favorită la victorie

Mircea OGLINDOIU 13 Nov. 2020, 17:41 Liga 2
Reacții înainte de derby-ul orgoliilor de la Târgu Jiu, dintre Viitorul Pandurii și Pandurii. Călin Cojocaru a aruncat câteva săgeți spre tabăra adversă, Flavius Stoican își vede echipa favorită la victorie

Partida Viitorul Pandurii – Pandurii regăsește cele două echipe din Târgu Jiu despărțite de 12 puncte, înaintea etapei a 12-a din Liga 2.

Dacă elevii antrenați de Flavius Stoican se află pe locul 10, cu 16 puncte, trupa pregătită de Călin Cojocaru ocupă ultimul loc, 21, cu o victorie, un egal și 9 eșecuri.

Ultima întâlnire dintre cele două echipe datează din 29.02.2020, dată la care Viitorul Pandurii s-a impus cu 4-0, în calitate de gazdă. Tot clubul susținut de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină este organizatorul jocului programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal.

Flavius Stoican, înaintea meciului cu originala Pandurii: ”Plecăm cu prima șansă, dar e un joc deschis oricărui rezultat”

Înaintea partidei, ambii antrenori au admis că Viitorul Pandurii este favorită la victorie și au lăsat să se înțeleagă că jocul de sâmbătă nu este un derby.

”Chiar dacă noi plecăm cu prima șansă, ținând cont de clasament, este un meci deschis oricărui rezultat. Din punct de vedere sportiv, echipele sunt apropiate. Este important să tratăm jocul foarte-foarte serios, ca să ne adjudecăm toate cele 3 puncte. Noi vrem să avem continuitate în rezultate”, a declarat, la Radio Accent, antrenorul Viitorului Pandurii, Flavius Stoican.

Echipa sa vine după victoria surpriză cu 2-1 de la Metaloglobus București, de sâmbăta trecută.

Pandurii, mai încrezătoare după egalul din restanța cu Csikszereda

De partea cealaltă, Pandurii a smuls un punct în partida restantă de miercuri, de la Miercurea Ciuc, iar antrenorul Călin Cojocaru este convins că elevii săi au prins mai multă încredere după remiza cu FK Csikszereda, scor 1-1.

”Suntem și noi acum mai bine psihic, după egalul cu Csiksereda. Echipa-gazdă a avut ocazii mai multe în prima repriză, dar chiar am fi putut să câștigăm la Miercurea Ciuc, pe finalul jocului. Era normal să vină un rezultat pozitiv, fiindcă și în ultimele meciuri am practicat un joc bun, însă nu am reușit să luăm puncte”, a declarat Cojocaru.

Acesta a aruncat câteva săgeți spre adversari: ”Sâmbătă, întâlnim o echipă ca oricare alta, nu contează pentru noi cu cine jucăm. Dacă ne uităm la clasament, e clar că ei pleacă favoriți. Au o echipă omogenă, în timp ce noi avem un lot nou. Dar, noi la fiecare meci plecăm cu șansa a doua. Regret că nu se joacă cu spectatori, fiindcă noi, spre deosebire de adversari, noi avem suporteri. Din acest punct de vedere, ei nu au fost afectați de pandemie.”

Bălăeț îl contrazice pe Cojocaru

Fost portar și, ulterior, director sportiv la Pandurii, Robert Bălăeț, actualul președinte de la CSM Târgu Jiu (club care are secții de baschet masculin și handbal feminin), nu crede în declarațiile lui Călin Cojocaru, care a spus că meciul de sâmbătă nu are o miză specială.

”Toți au zis că nu este un derby. În momentul acesta își ascut săbiile. Normal că este un derby între ei, sunt niște orgolii la mijloc. Eu am niște ani în spate la Pandurii și este normal să țin cu această echipă, dar, până la urmă, țin cu fotbalul gorjean și cine e cel mai bun să câștige. Astea, că nu sunt orgolii, sunt declarații de presă. Să fim serioși, venim din acest domeniu și este normal să fie orgolii. O să vedeți la fața locului”, a declarat Bălăeț, conform gorjeanul.ro.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de patru ori în sezoanele trecute ale Ligii 2 și s-au înregistrat următoarele rezultate: 2-0 și 2-1 pentru Pandurii, în 2018 și 2019, 0-0 în 2019, în a treia întâlnire, și 4-0 pentru Viitorul Pandurii, în 2020.

Meciul Viitorul Pandurii – Pandurii Târgu Jiu are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu. Jocul contează pentru etapa a 12-a a Ligii 2, din care au fost amânate două partide din cauza problemelor cu COVID-19.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-salvata-din-nou-de-remacle-mijlocasul-le-a-adus-gorjenilor-primul-punct-in-deplasare-cu-csikszereda-cine-este-belgianul-care-a-marcat-mai-mult-de-jumatate-dintre-golurile-inscrise-in-aces-19156997

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-restante-csm-resita-concordia-chiajna-si-fk-csikszereda-pandurii-targu-jiu-se-joaca-de-la-ora-1400-19156913

Mircea OGLINDOIU 13 Nov. 2020, 17:41 Liga 2
Pe aceeași temă