Răzvan Lucescu ”adună” critici de la adversarele Rapidului din play-off: ”Să intre Turris sau Mioveni în Liga 1 ar fi un dezinteres total. Fotbalul românesc are nevoie de echipe care atrag spectatori.” Cum cataloghează deciziile arbitrului la meciul cu Petrolul

Răzvan STÎNGĂ 14 Jul. 2020, 15:49 Liga 2
Răzvan Lucescu ”adună” critici de la adversarele Rapidului din play-off: ”Să intre Turris sau Mioveni în Liga 1 ar fi un dezinteres total. Fotbalul românesc are nevoie de echipe care atrag spectatori.” Cum cataloghează deciziile arbitrului la meciul cu Petrolul

Mai sunt puține meciuri până când la Liga 2 se va trage linie. Play-off-ul va lua sfârșit și se vor cunoaște echipele care promovează în Liga 1 și formația care va termina pe locul 3 și va merge la meciul de baraj pentru promovare/ menținere. Răzvan Lucescu, fost antrenor al clubului Rapid, e de părere că giuleștenii merită să facă pasul în prima divizie. În primul rând, a punctat ”principalul” celor de la Al-Hilal, pentru că este o echipă de tradiție, iar acestea trebuie să fie neapărat în elita fotbalului românesc.

Răzvan Lucescu: ”Să intre Turris sau Mioveni, iar Dinamo si Rapid să fie în B, ar fi un dezinteres total”

În cazul în care ar promova formații precum CS Mioveni sau Turris Oltul, Răzvan Lucescu consideră că va fi un nou sezon din Liga 1 mai puțin interesant. În România, pentru ca oamenii să vină la stadioane, e nevoie de echipe cu trecut puternic, e de părere Lucescu junior.

”Un campionat de Liga 1 cu Rapid și Dinamo e alt campionat, cu tot respectul, să intre Turris sau Mioveni, iar Dinamo si Rapid să fie în B, ar fi un dezinteres total. Este adevărat că acei oameni au muncit foarte bine acolo, au știut să pună lucrurile la punct cu o echipă micuță, dar asta este realitatea. Fotbalul românesc are nevoie de echipele care să atragă spectatori”, a declarat Răzvan Lucescu la Realitatea Sportivă.

Răzvan Lucescu: ”Rapidul tot timpul a fost echipa puternic dezavantajată”

Răzvan Lucescu a vorbit și despre meciul Rapidului cu Petrolul, de la Ploiești, terminat la egalitate, scor 0-0. Cele trei repetări ale unei lovituri de pedeapsă sunt considerate de fostul portar ca fiind dictate împotriva giuleștenilor pe nedrept. A adus ca argument faptul că anii trecuți, Rapid ar fi fost dezavantajată în partidele cu rivalele FCSB și Dinamo în prima ligă.

”Astea sunt lucruri care trebuie să dispară, întotdeauna au fost influențe mari și s-a lucrat cu arbitraje pentru anumite interese. FRF trebuie să ia măsuri drastice. Cu Rapid lumea e un pic obișnuită în ligile inferioare pentru că a ieșit din prim plan în ultimii ani. Rapidul tot timpul a fost echipa puternic dezavantajată, Steaua(n.r. – FCSB) și Dinamo au avut alte conexiuni și altă forță”, a încheiat Răzvan Lucescu.

Rapid a jucat două meciuri în play-off-ul Ligii 2 și a ajuns la 21 de puncte. A evoluat în compania Petrolului, la Ploiești (scor 0-0), dar a făcut același scor alb și în prima etapă, cu CS Mioveni. Se află pe locul 4, fiind la egalitate cu CS Mioveni, un meci mai puțin, dar e la trei puncte în urma celor de la Turris Oltul, și la patru de liderul UTA, la rândul ei cu o partidă în minus. Sub Rapid se mai situează Campionii FC Argeș, cu 20 de puncte, cu o singură partidă la activ, și Petrolul Ploiești, același punctaj ca piteștenii și cu un singur meci disputat în play-off.

În ultimele trei etape din turneu, Rapid mai are de jucat cu Campionii FC Argeș, acasă, cu UTA Arad, în deplasare, și cu Turris Oltul, acasă.

 

 

Răzvan STÎNGĂ 14 Jul. 2020, 15:49 Liga 2
Pe aceeași temă